Sam’s Fever na željo Darlene Love prihajajo v Nemčijo

16. avgusta beležimo 41. obletnico smrti kralja rock & rolla Elvisa Presleya. V ta namen bodo Sam’s Fever v Nemčiji spremljali izjemno Darlene Love.

V Elvisovem bleščečem slogu se bodo fantje skupine Sam’s Fever podali v pestro koncertno poletje! V avgustu odhajajo v nemško mesto Bad Nauheim, kjer je Elvis služil dve leti vojaškega roka, na European Elvis Festival! 18. in 19. avgusta bodo, kot glavna točka, nastopili s pevsko legendo Darlene Love, ki je kralja rock’n’rolla leta 1968 spremljala kot spremljevalna pevka, leta 2015 pa so si na tem festivalu že prislužili naziv najboljšega cover banda Elvisa Presleya v Evropi.

Nepozabni Elvis Presley je umrl 16. avgusta 1977, star le 42 let. Z izjemnostjo, očarljivostjo in drugačnostjo se je prebil v sam vrh svetovne glasbe in postal glasbena ikona, ki je zaznamovala čas 20. stoletja ter eden najbolje prodajanih glasbenikov v zgodovini. Darlene Love, ki je danes priznana samostojna izvajalka, zapisana tudi v Rock’n’roll Hall of Fame, je Elvisa spremljala kot podporna vokalistka v odmevni TV oddaji Elvis Presley’s ’68 Comeback Special. Danes 77-letna r’n’b-pevka, za katero je prelomnico pomenila skladba iz leta 1962 He’s A Rebel, je v svoji dolgi karieri sodelovala tudi z imeni, kot so Aretha Franklin, Bruce Springsteen, U2, Cher in številnimi drugimi svetovnimi zvezdami. Z Elvisom ju je družila tudi posebna ljubezen do gospel glasbe, saj je Elvis je v svojem življenju prejel 3 Grammye – vse za gospel glasbo, pri 36 letih pa tudi Grammya za življenjsko delo.

“Naša pot z Darlene Love se je križala že na lanskem festivalu v Bad Nauheimu. Nisem se hotel izpostavljati, saj sem želel, da se na odru pristno začutimo. Darlene je to zelo cenila in je bila nad nami navdušena. Naslednje jutro nas je pričakala na recepciji, da bi se osebno poslovila od čisto vsakega posebej. Da takšna zvezda kot je ona, naredi kaj takega, je neverjetno.” se nastopa v Nemčiji veseli frontman skupine Samuel Hudl. “Darlene nikoli na nikogar ni gledala zviška, saj je kot temnopolta spremljevalna pevka v 50. letih uspela na glasbeni sceni belcev in se zaveda, da je padec od slave lahko zelo hiter. Ko se je zaradi vzgoje otrok za nekaj časa umaknila iz glasbe je delala celo kot čistilka. Dejala nam je tudi, da si želi z nami delati, kadar koli bo v Evropi, v smehu pa je organizatorjem celo dejala, da brez nas ne bo nastopila! Letos jo bomo prvi dan spremljali z orkestrom, izrecno pa je prosila, da jo spremljamo še naslednji dan na gospel showu. Organizator je moral zaradi naše spremljave za nastop celo prilagoditi oder. To vse pove o njenem odnosu do nas. Je res izjemna oseba.”

Zasedba Sam’s Fever je Elvisovo glasbo skozi lastne, izvirne interpretacije, popeljala do največjih festivalskih odrov, za svoje izvajanje Presleyjeve glasbe pa so prejeli najvišja priznanja. V poseben navdih jim je Elvisovo ustvarjanje po letu 1968, ko je Elvis začel nastopati tudi s spremljevalnim orkestrom, kar je bilo za takratne čase nekaj posebnega in drugačnega. Tokrat se bo zasedbi Sam’s Fever na odru pridružil tudi 40-članski Sam’s Fever orkester. Z orkestrom bodo nastopili tudi 14. septembra na Gradu Štatenberg, kjer v vrhunskem ambientu pripravljajo koncert “I remember Elvis” posvečen spominu večnega kralja rock’n’rolla.

Na izrecno željo pevke, bodo Sam’s Fever z orkestrom v Nemčiji spremljali pevsko legendo Darlene Love!

Prejšnji članekZnaki, da piješ premalo vode
Naslednji članekTakšnega avta ni videl še nihče

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.