Takšnega avta ni videl še nihče

Kirgizijsko jutro se je pričelo z iskanjem avtomobilskega mehanika, ki bi znal rešiti zaplete z njihovim prevoznim sredstvom. Takšnega avta ni videl še nihče. Lokalni mehaniki so si  avto podajali od garaže do garaže in naposled jim je le uspelo najti nekoga, ki jim je obljubil, da jim bo v prihodnjem dnevu skušal popraviti avto. Breme je tako postalo vsaj malce lažje in ta dan jim je nekaj časa ostalo še za raziskovanje okolice.

Naslednji dan pa je sledilo razočaranje. Mehanik jim je ob pregledu povedal, da je podvozje že močno načeto, motor pa v zelo slabem stanju. In kot so fantje dejali že v videu, da »po pamet« ni vedno samo pametno voziti, temveč tudi vedeti, kdaj se ne voziti, so se skupno določili, da se od avtomobila poslovijo.

Hvala, Tadžikistanska kozica!

Kako naprej?

Na nove dogodivščine so se pripravili še z nakupom dodatnih nahrbtnikov in dodobra oprtani so se odločili, da pot nadaljujejo z javnim prevozom, “na štop” ali pa peš. Prvi del poti brez avta so opravili s taksijem, ki jim je v kosti pognal pravi strah! Voznik je že pred odhodom napravil prekršek, ko je v kombi strpal 8 ljudi namesto 6, v nadaljnjih 14. urah vožnje pa so se prekrški le še množili. Zadnji sedeži sploh niso omogočali uporabe varnostnega pasu, voznik pa je med vožnjo uporabljal telefon, prehiteval preko polne črte, vozil z dvakratnikom hitrostne omejitve in prehiteval na nepreglednih delih cestišča. Več kot očitno je bilo, da takšna vožnja ni nič posebnega ali napačnega, saj so bili domačini v kombiju precej sproščeni. Prav neverjetno, da nesreče na njihovih cestah niso pogostejše! Kot da vožnja še ni bila dovolj razburljiva, jih je taksist odložil na napačni lokaciji in fantje so morali zopet v iskalno akcijo za taksi prevoz.

Kljub že rahlo travmatičnim izkušnjam so na cilj v mesto Almaty v državi Kazahstan prispeli živi in zdravi. Fantje do 2. avgusta ostajajo v mestu Almaty, kjer si bodo odpočili v hostlu in nato pot v Mongolijo nadaljevali z javnim prevozom. Dogodivščin s taksiji imajo zaenkrat dovolj, zato so se za pot do Novosibirskega, ki jim bo vzela 39 ur, odločili za vlak.

Več o njihovih dogodivšinah lahko izveš tudi na Facebook-u, kjer lahko najdeš še kakšno zanimivo fotografijo, predvčerajšnjem pa so se prek Skype-a oglasili tudi novinarski hiši 24ur.

Prejšnji članekSam’s Fever na željo Darlene Love prihajajo v Nemčijo
Naslednji članekDeveta največja država z najhladnejšim glavnim mestom

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.