Senidah predstavlja himno rokometnega Eura 2022 v petih jezikih

Senidah predstavlja himno EHF Euro 2022 z naslovom Play with Heart
Senidah predstavlja himno EHF Euro 2022 z naslovom Play with Heart Foto: Tjaša Borbo

Senidah je predstavila svojo novo skladbo z naslovom Play with Heart, ki je postala himna ženskega rokometnega Eura 2022. Evropsko prvenstvo v rokometu za ženske bosta med 4. in 20. novembrom gostila Ljubljana in Celje. Za himno je poskrbela regionalna glasbenika ikona Senidah, ki je pesem zapela v petih jezikih. S tem je podprla kampanjo za opolnomočenje žensk.

Senidah in Cazzafura s himno evropskega prvenstva

Evropsko rokometno prvenstvo je dobilo svojo uradno himno. To je pesem Play With Heart, ki sta jo ustvarila Senidah in producent Cazzafura. V sodelovanju z organizatorji EHF 2022 sta sporočilo pesmi zapakirala v zelo zanimivo obliko. Besedilo pesmi namreč sestavlja pet jezikov. V pesmi najdemo angleščino, francoščino, španščino, italijanščino in srbohrvaščino.

»To je bil prav poseben izziv. Če se malce pošalim, še dobro, da imam sorodnike iz različnih držav, ki so mi na primer lahko malo pomagali pri izgovorjavi francoščine, nekaj pa sem odnesla tudi od gledanja evropskih filmov, ki jih odkrivam v zadnjem času,« je povedala Senidah ob premieri svojega videospota pesmi.

»Ni treba leporečiti, ko se pogovarjate z nami. Ženske prenesemo vse, sploh ko stopimo skupaj. Ko se česa lotimo, se tega lotimo srčno, predano in ponosno. Zmoremo vse: na igrišču se lahko močno, trdo in strastno borimo do konca, brez zadržkov, Hkrati pa znamo biti nežne, ljubimo, gremo v soboto zvečer ven, plešemo in smo lepe. Ta pesem govori o tem, da smo skupaj močnejše, ne glede na poreklo, barvo kože ali vero, in hkrati daje glas ženski moči ter energiji v športu, življenju in širši družbi. Česarkoli se lotimo, karkoli igramo – igramo s srcem. In postavljamo trende,« sta sporočila Senidah in producent Cazzafura.

Senidah in Cazzafura sta pesem Play with Heart zavila v pet evropskih jezikov
Senidah in Cazzafura sta pesem Play with Heart zavila v pet evropskih jezikov Foto: Tjaša Barbo

Videospot pesmi Play With Heart ima svojo zgodbo

Spremljajoči video prikazuje štiri vzporedne zgodbe, ki se na koncu povežejo v eno. Skupina 14-letnih rokometašic se pripravlja in prihaja na rokometno tekmo. Prijateljice trenirajo na stadionu, skupina žensk se poti v telovadnici, potem vskoči še ulična umetnica, ki riše grafit Play with Heart (igraj s srcem) kar je slogan tokratnega prvenstva. In seveda je tu Senidah, ki jih vse te zgodbe poveže s petjem in plesom, s katerima slavijo šport, ki ima moč vključevanja družbeno zapostavljenih posameznikov in skupin.

»Uradni videospot evropskega prvenstva si je vredno ogledati že zaradi vseh deklet, ki nastopajo v njem, ki plešejo, se borijo. Predvsem gre za dober komad. Z njim želimo opogumiti ženske, da delajo stvari s srcem. Zelo velika čast je, da sem bila ravno jaz izbrana za uradno himno tekmovanja. To ni majhna stvar. Nenazadnje pojem za celo Evropo, pesem se bo slišala v vseh državah udeleženkah,« je še dodala Senidah, ki je največjo slavo doživela prav v državah bivše Jugoslavije.

Senidah - Play With Heart (W EHF Euro 2022 Official Video)

Evropsko rokometno prvenstvo za ženske 2022

Evropsko rokometno prvenstvo za ženske 2022 bo največje prvenstvo v ženskih kolektivnih športih v zgodovini Slovenije. Tekmovanje, primerljivo z EuroBasketom in EuroVolleyjem,ima ob športni tudi močno trajnostno noto. Znotraj le-te pa želi še posebej prispevati k opolnomočenju žensk v športu in širši družbi.

Med 4. in 20. novembrom 2022 bosta Ljubljana z dvorano Stožice, Celje z dvorano Zlatorog,gostila 20 od 47 tekem (tudi večino zaključnih, s finalom vred), del tekem pa bo tudi v Skopju in Podgorici. Slovenske se bodo za vstop v izločilne boje borile v Celju, zaključek prvenstva pa bo v Stožicah.

Več o prvenstvu, trajnostnem pristopu k izvedbi le-tega, kampanji za opolnomočenje žensk in ambasadorkah le-te izveste na spletni strani EHF Euro 2022.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKje je hladneje: Na severnem ali južnem polu?
Naslednji članekDinozavrski metabolizem ima v sebi veliko skrivnosti
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.