Sponzorirano

Shawn Mendes odpovedal turnejo zaradi duševnih težav

Party people enjoy concert at festival. Crowd at concert. Summer music festival
Foto: nd3000 iz iStock
Sponzorirano

Stres svetovne turneje je prišel do živega kanadskemu pevcu in tekstopiscu Shawnu Mendesu, ki je izjavil, da si bo privoščil odmor, saj se želi posvetiti svojemu duševnemu zdravju. Wonder: The World Tour je tako sedaj na odmoru za naslednje tri tedne, začela pa se je šele prejšnji teden. S tem vpliva na 12 koncertnih datumov.

Odločil se je prioritizirati svoje zdravje

Shawn Mendes je na svojem Instagramu v petek zvečer izjavil, da hodi po turnejah že od 15. leta starosti in da je bilo vedno težko biti stran od družine ter prijateljev. Po nekaj letih odmora je menil, da je pripravljen ponovno začeti, vendar je kaj kmalu ugotovil, da se je prenaglil, saj je bil pritisk zanj enostavno prevelik. Prav tako je poudaril, da se je glede situacije posvetoval s svojo ekipo in zdravstvenimi profesionalci ter se tako odločil prioritizirati svoje zdravje.

»Potrebujem nekaj časa, da se pozdravim in predvsem poskrbim zase in za svoje duševno zdravje,« je dejal.

Rock and roll življenjski slog ni tako zelo glamurozen

Turneje in »rock and roll« življenjski slog – potovanja, oboževalci in zabave pozno v noč so bili zelo dolgo glamurizirani. Vendar vedno več glasbenikov javno naslavlja resnične težave, ki pridejo s tovrstnim življenjskim slogom. Posledično vedno bolj poudarjajo svoje zdravje in dajejo temu prednost.

Carlos Santana, ki je na turneji z Earth, Wind & Fire je pred kratkim izgubil zavest na odru in bil odpeljan na urgenco. Njegov padec je bil posledica izčrpanosti zaradi vročine in dehidracije, vendar si je od takrat opomogel. Sicer pa je kitarist odpovedal šest prihajajočih nastopov, zato da bi lahko počival in se v miru pozdravil.

Shawn Mendes nadaljuje 31. julija v Torontu

Shawn Mendes, ki se je prejšnje leto soočil z osebnim stresom, po tem, ko sta se s pevko Camilo Cabello razšla, bo s severnoameriškim delom svoje Wonder turneje nadaljeval 31. julija v Torontu.

Junior novinar

Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version