Škisova tržnica lovi mlade, še neuveljavljene glasbene skupine

Prizorišče znamenite Škisove tržnice bo 7. maja 2015 postala zelenica Kardeljeve ploščadi. Za nastop na velikem odru se lahko tudi letos potegujejo še neuveljavljene, perspektivne glasbene skupine, s sodelovanjem na aktualnem razpisu Škisolov.


Velik izziv Škisovi tržnici vsako leto predstavlja izbor glasbenih izvajalcev. Kot največja prireditev za mlade v Sloveniji mora znati ustreči več kot 20.000 obiskovalcem. Številne želje, raznolike okuse in pričakovanja ji uspe zadovoljiti s pestrim dogajanjem, kakovostnim programom in širokim izborom glasbenih zvrsti. Že vrsto let išče avtorje, ki širši množici niso prav dosti poznani. Išče kvalitetne izvajalce, ki jih ni moč slišati v vsakem nočnem klubu. Zanima jo glasba z vsebino. 

Škisova tržnica vsako leto na glavnem odru gosti velika imena domače in tuje glasbene scene. O letošnjem programu organizatorji zaenkrat razkrivajo le, da bodo “na novo lokacijo za Bežigradom prinesli rock-reggae-ska-blues-soul-pop-rap-funk-folk-polka ritme, manjkalo pa ne bo tudi svežih ritmov mladih, še neuveljavljenih izvajalcev”.


Zveza ŠKIS namreč kot že tradicionalno daje priložnost tudi mladim, perspektivnim glasbenim skupinam, da se občinstvu v večernem delu Škisove tržnice predstavijo in ga ogrejejo za koncertni del prireditve. Z aktualnim razpisom Škisolov želi še neuveljavljeni glasbeni skupini dati glas in ji utreti pot do nastopa pred več kot 20.000 glavo množico.

Zainteresirane skupine lahko na razpisu sodelujejo tako, da do 15. aprila na e-poštni naslov haris.aldzic@skis-zveza.si pošljejo povezavo do svojega avtorskega videa na YouTube portalu in fotografijo, s katero se želijo predstaviti javnosti.  Fotografije bodo s povezavami do posnetkov objavljene na Facebook profilu Škisove tržnice. Katere skupine se bodo uvrstile v drugi krog Škisolova, bodo odločili všečki na fotografije posameznih skupin, ter strokovna komisija. Zmagovalki Škisolova bo odprta pot do nastopa na velikem odru Škisove tržnice 2015.

Skupina mora za sodelovanje pri Škisolovu izpolnjevati naslednje pogoje:

–  najmanj 3 avtorske skladbe,

– najmanj 3 demo posnetke z avtorskimi skladbami,

– zmožnost najmanj 30 minutnega nastopanja v živo,

– vsaj polovica članov skupine mora imeti status dijaka ali študenta,

 

Več informacij o razpisu je na voljo preko kontakta: haris.aldzic@skis-zveza.si ali 040 739 460.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.