Skupina Niet se vrača!

Kultna slovenska punk zasedba Niet se vrača nazaj na glasbene odre. Svojo pot je pričela leta 1983 in delovala do leta 2014. Skupina je bila zelo uspešna v Sloveniji, prav tako pa je imela turnejo po Franciji in Srbiji, nastopili pa so tudi na Nova Rock festivalu v Avstriji.

Vzponi in padci

Leta 1986 je skupina zaradi dveletnega služenja vojaškega roka, prvič razpadla. Po dveh letih so se ponovno združili in takrat sta bila posneti zadnji dve skladbi s prvotnim pevcem Primožem Habičem (pesmi Sam in Tvoje oči). Istega leta je skupina ponovno razpadla, tri leta kasneje pa je zaradi prevelikega odmerka heroina Primož Habič umrl.

Primarna zasedba skupine Niet
Prvotna zasedba s pevcem Primožem Habičem

Vlogo pevca je kasneje prevzel kitarist prvotne zasedbe Igor Dernovšek, ki je deloval v spremenjeni ekipi, saj je bil edini od prvotne zasedbe. Skupina je leta 1993 že tretjič razpadla.

Po 15-ih letih se je punk skupina vrnila na slovenske odre v prvotni zasedbi z novim pevcem Borutom Maroltom. Isto leto so nastopili na slovenskem festivalu Rock Otočec in razprodali Križanke. Leta 2010 je izšel tudi album Trinajst z eno najbolj znanih pesmi Beli prah.

Ponovna združitev

Skupina znana po pesmih Lep dan za smrt, Ruski vohun, Depresija in mnogih drugih bo letos ponovno izpeljala nekaj koncertov:

  • 13. december: Mostovna, Solkan;
  • 14. december: Klubar gastropub, Kranj;
  • 21. december: Unterhund, Ormož;
  • Silvestrovo: koncert pred ljubljanskimi Križankami;
Niet - Lep dan za smrt

Ko sem slišala za ponovno združitev, sem takoj pohitela z nakupom kart, saj gredo za med. Klubar gastropub je postavil prodajni rekord. Če si fan punk glasbe ti svetujem, da si karte čimprej zagotoviš in se udeležiš enega od koncertov, saj nikoli ne veš, kdaj bo naslednja priložnost.

Prejšnji članekPrihaja nova aplikacija, ki bo popestrila tvoje Instagram Storye
Naslednji članekA lučke maš že gor?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.