SLOVENSKI TEDEN GLASBE 2012

PREDAVANJA, OKROGLE MIZE, DELAVNICE IN KONCERTI

Od 21. do 25. marca 2012 se bo v CUK Kino Šiška v Ljubljani (večerni koncerti bodo tudi dugje) odvijal prvi Slovenski teden glasbe, katerega bistvena značilnost je, da je usmerjen v podporo domače glasbe in glasbenikov ter promocijo teh tako na domačih kot mednarodnih trgih.

 

Slovenski teden glasbe je k sodelovanju povabil predstavnike priznanih mednarodnih glasbenih festivalov Exit, Terraneo, Waves Vienna in Sziget, ki so izmed slovenskih prijavljenih izvajalcev izbrali 15 svojih najljubših. Ti se bodo v štirih dneh potegovali za nastope na omenjenih festivalih.

 

Poleg glasbenih izvajalcev, ki jih je mednarodna žirija izbrala med kar več kot 150 prijavljenimi domačimi izvajalci, se bodo predstavili tudi vodje delavnic in predavatelji ter govorci na okroglih mizah, med njimi iz tujine Daniel Miller (direktor založbe Mute Records, VB), Si Hawkins (The Clash, VB), Tim Cooper (novinar, VB), Berta Andras (festival Sziget), Luka Pavič (Teranneo), Darko Flego in Sanjin Djukić (festival Exit, MTV), Thomas Heher (Waves Vienna), ter številni domači strokovnjaki in poznavalci. Dnevi so razdeljeni po temah: Glasba skozi oči medijev, Pot do festivalskega odra, Glasbenik – poslovnež in Vizualna podoba glasbe. Kotizacije so res nizke: 10,00 EUR za celoten dan (delavnica, predavanje mednarodnega gosta, okrogla miza, koncert); 30,00 EUR za paket za 4 dni (od srede do sobote: delavnice, predavanja mednarodnih gostov, okrogle mize in koncerti vse dni). Predprodaja poteka na vseh Eventimovih prodajnih mestih, na Petrolovih bencinskih servisih, v Kinu Šiška in drugje.

 

Veliko več na: www.stg.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.