»ŠOUROCK 2023«: Prijave za rock skupine so odprte!

ŠOUROCK 2023 prijava rock skupin
ŠOUROCK 2023 prijava rock skupin Foto: on sourock

Študentska organizacija Univerze v Mariboru je objavila razpis za natečaj za »ŠOUROCK 2023«. Govora je seveda o natečaju za študentske oziroma dijaške rock skupine. Preveri vse pomembne informacije, če želiš sodelovati na letošnjem ŠOUROCKu.

ŠOUROCK 2023 – prijava rock skupine

Na letošnji festival se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska.

Spletno prijavo morajo skupine oddati do vključno petka, 30. junija 2023.

Strokovno komisijo v tej sezoni sestavljajo:

  • Robert Novak, manager in član rockovske zasedbe Mi2, sodeloval s številnimi ustvarjalci;
  • Marko Furek, profesor glasbe in član številnih znanih glasbenih zasedb;
  • Denis Jančič, eden najboljših slovenskih rock bobnarjev, sodeloval s številnimi ustvarjalci;
  • Matic Jereb, vokalist, član zasedbe Stari pes;
  • Tine Matjašič, frontman in avtor komadov skupine Alo!Stari.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil glavno nagrado v višini 1.000,00 € bruto, ki ga lahko skupina porabi po lastni izbiri. ŠOUM najboljših skupini omogoča PR podporo in tudi več koncertov (Gora Rocka, Festival Lent, Lampiončki, studio Glas podzemlja, ŠOUROCK’24, Castle festival …).

Vse informacije, razpis in prijavnico najdeš na spletni strani ŠOUROCK.

ŠOUROCK 2022
ŠOUROCK 2022 Foto: on sourock

ŠOUROCK bo podelil 1000 € zmagovalni zasedbi

ŠOUM že 20. leto zapored pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 EUR, podporo pri grajenju glasbene poti in več nastopov po Sloveniji.

»ŠOUROCK se s svojo dolgoletno tradicijo uvršča med ene najbolj uveljavljenih in največjih glasbenih natečajev za mlade glasbene skupine v Sloveniji. Odlikujejo ga predvsem strokovna in zavzeta ekipa, ki skrbi za izvedbo dogodkov v kvalitetnem okolju, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, mnoga sodelovanja s podporniki, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki. Da je ŠOUROCK dobra odskočna deska, pričajo zgodbe nekaterih skupin preteklih let, ki s svojimi nastopi in ustvarjalnostjo puščajo pečat na slovenski glasbeni sceni,« dodaja vodja projekta Anej Pevec.

THE CROSSROADS - MOLLY (ŠOUROCK 2022)

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKomentar: Zadnji žebelj v krsto sprave
Naslednji članekInteraktivni zasloni so rešitev za hibridno delo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.