(URADNO) Festivala MetalDays je konec! »Bili smo preveč ponosni in preveč naivni«

MetalDays se je poslovil
MetalDays se je poslovil Foto: on metaldays

Kar se je dolgo ugibalo, se je zdaj uresničilo. Slovenija je ostala brez pomembnega glasbenega festivala, ki je vsako leto privabil množico ljubiteljev tega žanra. Organizatorji so sporočili, da je svojo zgodbo zaključil MetalDays.

Festival MetalDays je zaključil svojo zgodbo

»Na žalost smo ugotovili, da so nas prizadele finančne izgube, ki so jih povzročile Covid-19 in poplave leta 2023, pa tudi kriza življenjskih stroškov in znatna povišanja operativnih stroškov, povezanih z vodenjem festivala, kot je MetalDays,« so zapisali v objavi na spletni strani.

Dodali so, da so svoje podjetje in blagovno znamko ponudili vsem večjim akterjem (Live Nation, Festival Republic, Superstruct Entertainment) in se obrnili na številne velike festivale, da bi jih prevzeli, izpolnili vse obveznosti, ki so zaradi teh razlogov ostale neizpolnjene. »Žal se kljub našim prizadevanjem to ni zgodilo in preprosto ni ekonomsko izvedljivo nadaljevati,« so pojasnili.

V zelo dolgem zapisu so naslovili tudi afero s povračilom nakupa vstopnic, do katerega še vedno ni prišlo. Ob tem se spominjajo prve izvedbe MetalDays, s katerim so naredili 1,2 milijona evrov izgube, a jim je uspeh naslednjih omogočil pokritje minusa. Vse težave pa se združijo v letu 2020, covidu in lock-downu.

»Predprodaja za leto 2023 je bila dobra, čeprav nismo napovedali novega prizorišča in s tem denarjem smo lahko pokrili vse stroške iz leta 2022, povračil pa nismo mogli vrniti. Ali bi to lahko vedeli vnaprej in ali bi morali razglasiti stečaj pred izdajo 2022? Verjetno. Zdaj se to sliši kot prava odločitev. Takrat se nam to sploh ni zdela kot možnost. Bili smo preveč ponosni in preveč naivni,« so zapisali.

Celoten zapis ob zaključku festivala MetalDays, kjer razkrijejo marsikaj o zaključku zgodbe, si lahko prebereš v njihovem zapisu. Izvedel boš, kakšno vlogo so pri vsem tem igrali Občina Tolmin, festival Tolminator, Črt Batagelj in seveda ekipa organizatorjev MetalDays.

Zadnje slovo, opravičila in konec odgovorov, ki so nujni

Zapis so zaključili z besedami: »To je zadnje slovo od MetalDays. Za nas je MetalDays preteklost, lep spomin. In kar je najpomembnejše, sredstva morajo biti na voljo, preden se proda prva vstopnica. Do takrat pa vam želimo le najboljše. V naših srcih smo mirni in nič manj želimo vsem podpornikom MetalDays. Kot pravijo, ‘ko se ena vrata zaprejo, se druga odprejo.’«

Ni omembe luksuznega letovišča, odprtega s strani lastnikov podjetja, ki organizira MetalDays, za katerega je javnost izvedela na začetku tega leta. Prav tako ni omembe tega, kako bodo povrnjene kupnine in drugi dolgovi. V zapisu je le opravičilo vsem, ki so bili oškodovani.

Že leta 2022 je ta objava razkrila veliko o situaciji MetalDays, ki je bila daleč od rožnate.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako je Huawei Pura 70 Pro navdušil priznanega arhitekta?
Naslednji članekSo semenska olja strup modernega človeka?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.