V Kranj spet prihaja Rolka!

V soboto, 24. avgusta, bo kranjske ulice zasedel kalifornijski stil 1980. Ekipe se bodo pomerile v spretnostih na rolki – predhodnici današnjega ‘skejta’, kot mu pravijo na ulici.

Dogajanje se bo pričelo ob 13.00, končalo pa pozno ponoči.

Za glasbeno podlago bodo poskrbeli JAMirko (RDYO), Mique (Multipraktik), Alpha Male (Hude Shoezz) ter Feenc in IvanHoe (Driskoteka). Dogodek bo povezoval Dalaj Eegol, širši javnosti bolje poznan kot Ali En, nad tekmovalci pa bo bdela žirija, ki jo bodo sestavljali Ula Furlan, Toni Cahunek ter frontman skupine The Tide Tomaž Štular.

 

Retro je ponovno IN. Združitev športa in zabave, s stilom. Pomanjkanje tovrstnega dogajanja in veliko zanimanje za tovrstne izkušnje je multimedijski ekipi Hude Shoezz dalo izziv sestaviti dogodek, ki ustreza zgornjim značilnostim in rodila se je Rolka. Premierno izvedbo je doživela že lani, ko je bila kljub slabšemu vremenu dobro obiskana.

Atraktivno tekmovanje z rolkami in urbano mesto za druženje na prostem sta glavna elementa, ki bosta sestavljala dogajanje.

 

Tekmovanje. Vrnili se bomo nazaj v čas brezskrbnega druženja in zabave. Kalifornija, piše se leto 1950, ko skupina lokalnih surferjev ugotovi, da je možno surfati tudi po betonskih valovih. Rodi se rolka in kmalu postane tako popularna, da se razširi po ZDA in kasneje po celem svetu.

 

Proga bo potekala na cesti z zelo rahlim naklonom mimo Prešernovega gaja v Kranju, zaključila pa se bo pred Delavskim domom. Na njej se bo pomerilo predvidoma 20 ekip iz cele Slovenije, kjer bodo pokazali spretnosti v slalomu ter ravnotežju. Budno oko nad tekmovanjem bo imela žirija, ki bo na koncu izbrala tudi zmagovalce. Tekmovalci se bodo pomerili na za dogodek ekskluzivno izdelanih rolkah priznanih slovenskih proizvajalcev Dimension Two ter Murksli.

 

Urbano mesto za druženje. Prostor za druženje bo postavljen v ciljni areni za Delavskim domom v Kranju. Urejen bo v skladu z rdečo nitjo, ki povezuje celoten dogodek, dobra glasba pa bo odmevala izpod gramofonov priznanih slovenskih DJ-ev.

 

Dogodek je povsem neprofitne narave, obiskovalci pa bodo svojo podporo dogodku izkazali s sodelovanjem na tomboli za katero so nagrade prispevali pokrovitelji dogodka. Srečneži bodo lahko prejeli teden bivanja v Manawai surf hiši na Fuertaventuri, vikend paket glampinga (glamurozno kampiranje) v Natura Eco Kampu v Kranjski gori, kanjoning …

 

 

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.