Veliki koncert za Krisove prijatelje

V ponedeljek, 7. oktobra, se je v dvorani Osnovne šole Koper odvil Veliki koncert za Krisove prijatelje. Koncert je bil sprva namenjen zbiranju denarja za Krisa, za katerega pa je bil denar zbran že pred koncertom. Organizatorji (Marko Hrvatin, Koda Events in Radio Capris) so se odločili koncert vseeno izpeljati in denar nameniti društvu Palčica pomagalčica, ki bo sredstva namenilo drugim »krisom«, torej otrokom, ki tudi potrebujejo pomoč. Vsi nastopajoči in sodelujoči so se v celoti odpovedali honorarju.

Veliki koncert za Krisove prijatelje
Vir: ekopercapodistria. Foto: Jaka Ivančič

Koncert je bil zelo primorsko obarvan, čeprav je na njem nastopilo nekaj glasbenikov iz drugih koncev Slovenije. Nastopajočih je bilo veliko, zaradi česar je vsak odpel le nekaj pesmi. Povezovala sta voditelja z Radia Capris Suzana Srdič in Nejc Špeh, ki sta poskrbela za sproščeno vzdušje (še posebej Špeh s šalami na račun svoje teže).

Koncert sta otvorila raperja Drill in Massayah, ki jima je sledil Challe Salle, s katerim je vsa dvorana pela uspešnico Lagano. Nato je nastopil še en voditelj z Radia Capris, ki je tudi odličen glasbenik: Žiga Rustja. Rustji so sledili odlični vokalisti Kvatropirci in Manca Špik.

Challe Salle
Vir: ekopercapodistria. Foto: Jaka Ivančič

Lea Sirk je pred svojimi avtorskimi komadi postregla s čustveno priredbo skladbe Million Reasons, s katero je navdušila občinstvo. Sledil ji je Iztok Novak – Easy, ki ga tako kot Kvatropirce mnogi poznajo z Melodij morja in sonca. Tako kot nekatere druge nastopajoče ga je spremljala skupina GeDoRe.

Million Reasons - Lea Sirk

Tema primorskima glasbenikoma je sledilo še več odličnih obalnih glasbenikov. Po Aniki Horvat je na oder stopil Slavko Ivančič, s katerim je spet pela cela dvorana. Njegove skladbe so preprosto klasika teh krajev. Kot vedno je navdušil tudi Rudi Bučar, ki ne zna le dobro peti in igrati, temveč ima tudi nalezljivo energijo.

Slavko Ivančič
Vir: ekopercapodistria. Foto: Jaka Ivančič
Rudi Bučar
Vir: ekopercapodistria. Foto: Jaka Ivančič

Na oder sta bila povabljena tudi starša malega Krisa, Ana Jerak in Matteo Zudich, ki sta v dvorani spremljala koncert. Izrazila sta neskončno hvaležnost vsem nastopajočim ter vsem, ki so prispevali za Krisa. Obljubila sta, da bomo Krisovo zgodbo lahko spremljali.

Med zadnjimi nastopajočimi sta bila Jan Plestenjak in Nina Pušlar, ki sta skupaj odpela duet Tebe imam. Večer je zaključil Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič. Ko so peli Vstala Primorska, je občinstvo res v celoti stalo, aplavz, ki je sledil, pa je bil tako glasen, da so izvedli še enkrat toliko skladb kot ostali izvajalci.

Jan Plestenjak in Nina Pušlar
Vir: ekopercapodistria. Foto: Jaka Ivančič

Koncert je bil ganljiv, nabit z dobrim razpoloženjem, dobrimi ljudmi in dobrimi nameni. Njegova edina slabost je bila, da bi si človek želel vsakega glasbenika zadržati na odru malo (ali veliko) dlje.

Tržaški Partizanski Pevski Zbor Pinko Tomažič
Vir: ekopercapodistria. Foto: Jaka Ivančič
Prejšnji članekZdrava prehrana za študente: misija nemogoče?
Naslednji članekPravilno skrbiš za rastline v tvoji sobi?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.