Zaradi koncerta Taylor Swift so brezdomci konkurenca oboževalcem

London England UK - October 2023: Vue Cinema London - West End (Leicester Square) is advertising The cultural phenomenon "Taylor Swift: The Eras Tour" concert & musical movie in central London, UK. Location: Leicester Square is a pedestrianised square in the West End of London, England. Cranbourn Street, London: "Taylor Swift: The Eras Tour" Concert Movie Poster, Vue Cinema London - West End (Leicester Square) Central London, West End of London, England, United Kingdom, Britain Europe...
Fotografija je simbolična. Foto: OGULCAN AKSOY iz iStock

Nekaj ​​brezdomcev so poslali iz Edinburgha, da bi naredili prostor za turiste, ki obiščejo škotsko prestolnico za koncerte Taylor Swift.

Predstave, ki jih med 7. in 9. junijem gosti stadion Murrayfield, naj bi se udeležilo okoli 210.000 oboževalcev, poroča Edinburgh Live. To bi lahko škotskemu gospodarstvu prineslo več kot 100 milijonov funtov.

Po poročanju BBC News je mestni svet Edinburgha sodeloval s prizadetimi gospodinjstvi, da bi našli primerno, alternativno namestitev.

Shelter Scotland, mestna stanovanjska dobrodelna ustanova, je povedala, da brezdomce zdaj selijo v druga mesta, kot sta Aberdeen in Glasgow, zaradi pomanjkanja nastanitev, ki ga povzročajo predstave. Po njihovih besedah so več brezdomcem ponudili začasno nastanitev, kot so hoteli.

Direktorica Shelter Scotland Alison Watson je za Business Insider povedala, da so brezdomci postavljeni v neposredno konkurenco turistom in da je to očitna krivica.

Vendar je tiskovni predstavnik edinburškega sveta dejal, da imajo zakonsko dolžnost, da brezdomcem zagotovijo namestitev, in vztrajal, da nikomur ne bodo izročili spalne vreče.

VIRBBC
Prejšnji članekHrepeniš po francoskih okusih? Ta restavracija je tvoja rešitev
Naslednji članekČarovnik Howl in gibljivi grad – Družina, hrana in narcizem

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.