Horoskop 101: Vse kar moraš vedeti o Rakih

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Si ravno končal dolgoletno zvezo? Si v službi pod stresom? Si ubil svojo najljubšo rastlino? Pokliči raka (verjetno bo začutil, da si vznemirjen, še preden zazvoni telefon). Ali še bolje, zateci se v topel objem določenega vodnega znamenja. Matere zodiaka bodo s svojo umirjeno naravo poskrbele, da se boš počutil kot doma. Želiš izvedeti več o osebnosti raka? Sprosti se, tukaj si na varnem.

Kaj je Rakov element?

Voda. Rak, Škorpijon in Ribi so mojstri intuicije. Vodna znamenja doživljajo svet skozi ogromno morje čustev in lahko zaznajo najmanjše valove v ljudeh okoli sebe. Ti trije bi lahko samo zaradi svojih instinktov zapustili službo, ker se jim nekaj “ne zdi prav”, ali pa bodo prvi, ki ti bodo povedali, da imajo “slab občutek” glede tvojega novega fanta.

Katere so Rakove najboljše značilnosti?

Rakova energija nas zavije v toplo flis odejo in nam poda skodelico zeliščnega čaja. Svoj globoki vodnjak empatije uporablja za odnos do ljudi (ter živali in rastlin) okoli sebe. Medtem ko drugi znaki ne bi posvečali preveč pozornosti tistemu neobičajno tihemu sodelavcu, bi se mu Rak povsem posvetil: “vem, da je nekaj narobe, in tukaj sem, da pomagam.” Rak odpira naša čustvena vrata, sprejema naša čustva z odprtim srcem in iskrenim vodstvom. To nadvse uglašeno znamenje se zelo potrudi, da bi se tisti v njegovem krogu počutili globoko razumljene.

Friends laying cozy in green grass and watching film at open cinema in Home backyard. Perfect spending weekend time with family
Foto: Biserka Stojanovic iz iStock

Katere so Rakove najslabše značilnosti?

Rak toliko sebe izlije v dobrobit drugih, da sam pogosto ostane s prazno skodelico. Skrb in pozornost, ki ju Rak daje, je tisto, kar tako obupno potrebuje v zameno. (Namig: vsaj enkrat ga vprašaj, kako se počuti, prekleto.) Znamenje hitro potlači lastne želje zaradi drugih, kar se lahko čez čas pokaže kot pasivna agresija in zamera. Rak lahko več mesecev skriva svojo jezo, preden pokaže kremplje. Torej, namesto da bi te odkrito prosil, da pospraviš nogavice v koš, lahko Rak izbruhne v objokan 20-minutni govor o tem, kako tvoja neurejenost kaže, da ga nikoli nisi zares ljubil. Komunikacija je ključna, dragi rakci.

Katere so najboljše kariere za Raka?

Naj te Rakova nežna narava ne zavede: kardinalna znamenja so vztrajna na delovnem mestu. Rakov altruizem se kaže bodisi na njegovem delovnem področju (pomisli na socialno delo, poučevanje, gostinstvo) bodisi na njegovi motivaciji za delo (pridobiti finančno varnost za ljudi, ki jih ima rad). Kariera v zdravstvu, babištvu ali oskrbi otrok ali starejših je naravno primerna za dobrosrčnega Raka. Njegova neodvisnost bi ga lahko pritegnila tudi k samostojnim nastopom, zlasti projektom kreativnega pisanja, ki njegovi domišljiji dajejo prosto pot. Ne glede na področje, Raka njegova močna delovna etika in empatična sposobnost, negujeta v izredno učinkovitega vodjo. Pohvalil bo svoje sodelavce in ustvaril pisarno, kjer se bodo počutili kot doma.

Veterinarian make injection of vaccine at withers of calm big white dog in clinic. Treatment and pet care. Annual vaccination against known diseases. Visit a doctor.
Foto: RossHelen iz iStock

Kakšen je Rak kot prijatelj?

Naši prijatelji Raki so izjemno izbirčni glede svoje ekipe. Težko je vedeti, ali je to znamenje samo izredno dojemljivo ali pa popolnoma jasnovidno. Dejstvo je, da v nekaj sekundah ve, ali je nekdo pristen in vreden prijateljstva. Raje ima nekaj prijateljev za vse življenje kot množico znancev. Verjetno najboljši poslušalci v zodiaku, so zvesti Raki ključavnica tvojih najglobljih skrivnosti. Podprl te bo pri razhodu, ti pomagal izbrisati številko tvojega bivšega in ti skočil na pomoč, če ima kdo s tem težave. Pričakuj veliko sproščujočih srečanj, prijetnih noči v knjižnem klubu in koncertov Lane Del Ray s svojim prijateljem Rakom.

Vse ostale prispevke na to temo, najdeš v rubriki Horoskop 101.

Kakšen je Rak kot partner?

Ko se dvižni mostovi okoli njegovega srca spustijo, je odnos z Rakom intimno svetišče. Tvoje veselje in žalost bosta postala Rakova; on bo tik ob tebi, slavil bo tvoje vzpone in te izkopal iz padcev. Želiš podpreti svojega Raka v zameno? Iskrenost in potrditev sta ključnega pomena – zato vsake toliko izlij svoje srce Raku (ali tvegaj in doživi njegovo ljubosumje). Ko pride do konflikta, računaj na to, da se bo zvesti Rak posvetil težavi, dokler se ta ne razreši. Želel bo raziskati tvoj odnos s tvojim strupenim očetom in kako te to podzavestno spreminja v slabega telefonskega sogovorca, zato se pripravi na to globoko debato.

couple, romance, bike
Foto: 3194556 iz Pixabay

Katere so Rakove skrite lastnosti?

Vemo, vemo: Rak čuti vse, vendar bi se motili, če bi njegovo občutljivost zamenjali za šibkost. Namesto tega je Rak neverjetno vztrajen. Z zbiranjem sredstev ne bo prenehal, dokler ne bo dosegel (in presegel) svojega cilja donacij zavetišču za živali. Po prepiru se bo pojavil na vratih prijatelja, da bi se pobotala. Trpežni Rak ne bo nikoli obupal nad tem, kogar in kaj ljubi.

Zvezdniki v znamenju Raka

Čeprav so Raki včasih stereotipizirani kot zanesljive mame skupine, niso niti malo monotoni ali dolgočasni. Eden izmed najbolj ljubkih igralcev na planetu, Tom Hanks, je Rak, tako kot mega nadarjena pevka Selena Gomez in ameriška princesa popa Ariana Grande. Toda tudi Raki lahko postanejo eksperimentalni. Tu sta indie pop zvezdnici Solange in Lana Del Rey; enigmatični Jaden Smith; pionirka televizijskih deklet Mindy Kaling; kontroverzni milijarder Elon Musk; in seveda uporniška kraljeva princesa Diana (RIP). Tu je tudi Lindsay Lohan, ki se počasi vrača na sceno; in večni ikoni naše kulture Meryl Streep ter Robin Williams (RIP).

Patch Adams Official Trailer #1 - Robin Williams Movie (1998) HD

Prejšnji članek»Dudley Dursley« o kontroverznih izjavah J.K. Rowling
Naslednji članek4 glasbeni nastopi, ki te sezujejo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.