Mesečni horoskop: April 2023

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

Tukaj je mesečni horoskop za vse znake v aprilu 2023!

Dobrodošli v pomlad! Ste začutili spremembo vibracij? April se pri nas začne še vedno sredi sezone ognjenih Ovnov. Šprintamo v novo dobo! Toda proti čemu šprintamo? Tekačeva vznemirjenost mora biti usklajena z nekaterimi nameni ozemljitve. Kaj je treba prilagoditi, postane jasno ob polni luni v Tehtnici 6. aprila, ki poudarja tisto, kar je najbolj v neravnovesju.

Merkur ves mesec od 3. aprila dalje preživi v stabilnem Biku, kjer je komunikacijski planet počasen in premišljen z besedami in idejami. To je pomirjujoč vpliv v sicer vrtinčastem mesecu, ki postane še bolj zanimiv, ko planet ljubezni Venera 11.aprila vstopi v spogledljiva Dvojčka.

20.aprila zapišemo sončni mrk – super močno novo luno – v znaku Ovnu. Sonce vstopi v Bika kasneje istega dne. Toda z mrki v mešanici to ni običajna fiksna in zanesljiva sezona Bika. Mrki prinašajo nenadne začetke in konce, vznemirjenja in preboje, uspehe in razočaranja. Da bi bile stvari še bolj kaotične, so postaje Merkurja retrogradne 21. aprila v Biku, kar nas prisili, da pritisnemo previjanje nazaj in ponovno konfiguriramo načrt. Ko je edina stalnica sprememba, je najbolje, da se osredotočite na tisto, kar lahko nadzorujete.

Več preberi v mesečnem horoskopu za april 2023!

Mesečni horoskop Oven (21. 3. – 19. 4.)

Zdi se, da vedno hitiš od ene stvari do druge, zato je tvoja naloga ta mesec, da upočasniš in opaziš, kar je že pred tabo. To je lahko čudovito presenečenje: imaš veliko več, kot si se kdaj zavedal. Lahko pa je tudi strašno razočaranje, zlasti ko gre za tesno razmerje. Ne gre za to, da si vajino povezavo postavljal na stranski tir, temveč za to, da nisi skrbel zase. Dan (ali vikend), ki ga preživiš brez motenj – pospravljanje hiše ali čiščenje dvorišča ali vrta – prinaša nekaj pomembnih razkritij o tvojih naslednjih korakih.

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik (20. 4. – 20. 5.)

Tvoja sposobnost, da si trden in zanesljiv, je lahko darilo za vse, ki jih poznaš, toda ta mesec je tvoja naloga, da gojiš pridih skrivnostnosti. Ni ti treba biti vedno na voljo vsem. Pravzaprav boš morda ugotovil, da tvoj šarm raste šele, ko si težje dosegljiv. Na vsaki zabavi, ki se je udeležiš ta mesec, si v popolnem veselju in verjetno se boš na eni od zabav spogledoval in sklenil novo prijateljstvo ali romanco. Ampak vsekakor si vzemi čas tudi za samoto. Si res želiš to stvar? Ali pa jo tvoji okolica želi zate?

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka (21. 5. – 20. 6.)

Vsi se zanašajo na to, da si duhovit in oster, a ta mesec je tvoja naloga, da več časa preživiš v sanjarjenju. Tvoj vladajoči planet Merkur ves mesec preživi v tvojem nezavednem sektorju, tako da če še vedno nimaš prakse meditacije, je zdaj čas, da jo začneš gojiti! Če meditacija preprosto ni zate (popolnoma razumemo), poskusi z digitalnim razstrupljanjem ali pa si vsak teden preprosto rezervirajte nekaj časa, da se »izgubiš«. Morda boš želel preizkusiti tudi drugačen način terapije, načrtovanje samostojnega potovanja ali pisanje dnevnika sanj. Presenečen boš, koliko se naredi, tudi če ne narediš vsega. Mesečni horoskop za aprila je za Dvojčke nekoliko skrivnosten, kajne?

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak (21. 6. – 22. 7.)

Ta mesec se bolj kot večina trudiš, da bi napredoval. Toda tvoja naloga je, da si vsak dan vzameš čas za svoje telo. Razdražljivi Mars ves mesec (in naslednji mesec!) preživi v tvojem znamenju, zato se boš, če ne boš pozoren na svoje fizične in psihične potrebe, pregrel in posledično pregorel. Kljub temu je v tvoji karieri in javnem življenju trenutno tako veliko zagona. Tvoje ideje se uveljavljajo in končno si deležen vsega priznanja, po katerem hrepeniš. Bodi pripravljen na to, da se bodo nekateri od teh projektov odlepil v nepričakovane smeri, in ostani odprt za nova partnerstva in sodelovanja na tej poti.

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev (23. 7. – 22. 8.)

Nikoli ti ne uspe pritegniti pozornosti in tvoja velika osebnost je postala tvoja vizitka. Toda tvoja naloga ta mesec je, da se osredotočiš na to, da se bolje predstaviš. Nekateri bi temu rekli prenova blagovne znamke, kaj pa ti? Kdo je boljši od tebe, da poskrbi za svoj sijaj ali promocijo? Čas je tudi, da postaneš pravi (in ne dejanski) vodja svojega knjižnega kluba in se s prijatelji, sodelavci ali kolegi pogovoriš o skupnih odgovornostih. Če iščeš službo, je to še posebej ključen mesec za navezovanje pomembnih povezav. Pojdi v smeri tistega, kar ti pomaga pri dobrem počutju.

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica (23. 8. – 23. 9.)

Absolutno veš, kaj je najboljše v vsaki situaciji, toda mesečni horoskop za april pravi, da je tvoja naloga najti veselje v tem, da si prazen list. Tvoj vladajoči planet Merkur ves mesec preživi v tvojem sektorju potovanj in izobraževanja, kar ti daje redko podaljšano priložnost, da se osredotočiš na tisto, kar želiš študirati. Ta mesec boš morda želel prevzeti tudi vlogo mentorja ali učitelja, saj ugotoviš, da mnogi iščejo tvoje vodstvo. Medtem ko morda razmišljaš, »ali ni za učitelja treba biti strokovnjak?« je včasih resnica ta, da so najboljši učitelji tisti, ki se vedno učijo.

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica (23. 9. – 21. 10.)

V vsaki situaciji znaš videti svetlo stran, toda ta mesec je tvoja naloga, da priznaš, da si na nizki točki, in prosiš za pomoč. To ne pomeni, da so vse plati slabe – tvoje romantično življenje se krepi, kot že leta ne, in močno se trudiš, da bi bil na vrhuncu svojega zdravja. Toda odličen seks in vitamini se ne bodo znebili slona v sobi – te čustvene ali finančne prtljage, ki jo nosiš s seboj. Ni ti treba rešiti vsega naenkrat, vendar se vsaj dogovori za sestanek s terapevtom ali finančnim svetovalcem, da se lahko lotiš dela.

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon (22. 10. – 21. 11.)

Odkar je tvoj vladajoči planet Mars 25. marca zapustil Dvojčka, si imel nov zagon v življenju. Sedem mesecev intenzivnih čustvenih in finančnih obveznosti, povezanih s stresom in duševno preobremenjenostjo, je končno za tabo. Toda to ne pomeni, da moraš pohiteti z naslednjo stvarjo. Tvoja naloga ta mesec je, da se izgubiš v knjigi, filmu ali raziskovalnem projektu. Ne zato, ker imaš rok, ampak samo zato, ker lahko. Če si radoveden, se lahko povežeš s podobno mislečimi ljudmi in opustiš strahove glede svojega zdravja. Ko odpreš svoj um, odpreš svoj svet.

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec (22. 11. – 21. 12.)

Zadnjih nekaj mesecev te je res izčrpalo, a je k sreči tu mesečni horoskop za april. Tvoja naloga zdaj je, da znova poiščeš veselje do življenja. Da bi se bolj zabaval, želiš optimizirati svoj delovni dan. Toda za to moraš upočasniti in razmisliti o svojih navadah. Prosi nekoga, ki mu zaupaš, da odraža tvoje prednosti in slabosti, če si obtičal pri tem, kje začeti. Če si samozaposlen, težava ni v tem, da nisi dovolj produktiven delavec, temveč v tem, da moraš biti boljši šef sebi.

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog (22. 12. – 19. 1.)

Redko se zgodi, da si pustiš to neorganiziranost, a zadnjih nekaj mesecev je bilo naporno. Čestitamo, da ti je uspelo! Tvoja naloga v tem mesecu je, da se vrneš v utor za sestavljanje seznamov, se zaljubiš v svoje preglednice in si podariš občutek za red. Ko bo tvoje poklicno življenje bolj na mestu, se lahko osredotočiš na zabavo in ustvarjanje družine. Na poti je nekaj težkih pogovorov s partnerjem in sestankov z zdravnikom o plodnosti. Strašljivo je, vendar ne boš vedel odgovora, dokler ne postaviš vprašanja.

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozoroge Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar (20. 1. – 18. 2.)

Vedno imaš odgovor, vendar je tvoja naloga ta mesec, da preprosto sediš pri miru z vprašanjem. Čeprav obstaja pritisk, da narediš korake za nadaljnjo kariero, je delo, ki ga moraš opraviti, doma. Če svoj denar in trud vložiš v bolj udobno življenje v svojem zasebnem prostoru, boš izboljšal druge dele svojega življenja. Morda se tudi počutiš poklicanega, da se ponovno povežeš s starimi prijatelji ali preživiš več časa s svojo sestro. Urejanje tvoje bližnje skupnosti in neposrednega okolja je proces, vendar boš tako srečen, ko bodo tvoji dnevi polni samo tistih, ki jih imaš rad.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi (19. 2. – 20. 3.)

Tvoja celotna stvar je videti celotno sliko bolje kot kdorkoli drug, vendar je tvoja naloga ta mesec, da se osredotočiš na podrobnosti. Nekatere zelo resnične finančne težave ti preprečujejo, da bi sledil svojim velikim sanjam. Kaj pa, če bi le upočasnil in se težave lotil pri njenem izvoru? To je lahko tudi mesec očiščenja – tako tvoje lastnine kot tvojih čustev. Po intenzivni akupunkturni seji, globoki masaži ali katarzičnem joku na rami »svoje BFF« se počutiš prenovljen. Vzemi ta svež občutek in oceni svoje stvari – katera vzbuja veselje?

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOljarna Kocbek navdušuje že skoraj 100 let
Naslednji članekBabičino seksualno življenje postavlja Slovenijo na filmski zemljevid!
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.