Mesečni horoskop: Januar 2023

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

Leto 2023 je tu in vsi smo pripravljeni na novo leto z novo energijo. Toda astro vreme pravi: »Ne tako hitro!« Mars je retrograden v Dvojčkih do 12. januarja, Merkur pa je retrograden v Kozorogu do 18. Januarja. Preden se stvari zares začnejo, bo treba najprej še nekaj zadev urediti. Tu je mesečni horoskop za januar 2023!

Mesečni horoskop Oven (21.3. – 19.4.)

Bolj kot katero koli drugo znamenje, ti veš, kako začeti leto na pravi način. Z novoletnimi zaobljubami nikoli ne čakaš predolgo in se takoj lotiš dela. Januar je zate običajno mesec, ki je najbolj osredotočen na kariero, toda s spreminjanjem urnika in pregledom odgovornosti se zdi, da so tvoje ambicije bolj razpršene kot običajno. Čeprav se počutiš kot vroča zmešnjava, je to trenutek za ponovno kalibracijo. Zakaj bi si dneve zapolnjeval z nesmiselnimi opravili, ko pa bi lahko počel nekaj, kar ima resničen učinek? Olajšanje pride, ko se tvoje postaje na vladajočem planetu Marsu 12. januarja preusmerijo, s čimer razčistijo meglo in izboljšajo komunikacijo. Po 18. bo nova služba ali skupinski projekt zapolnil večino tvojega časa, zato uživaj v priložnosti za sprostitev, dokler lahko!

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik (20.4. – 20.5.)

Januar je zate še en mesec naraščajočih težav, Bik. A dobra novica je, da boš do konca tega meseca pripravljen na spremembe! Leto 2022 je bilo leto velikih sprememb in zdaj je čas, da jih tudi vključiš v svojo rutino. Večji del meseca si še posebej osredotočen na kariero in zavzet za svoje poskuse napredovanja. Pazi se svojega šefa ali nekoga, ki dela zate, predvsem 11. ali 14. januarja, ko bi že tvoj entuziazem lahko povzročil nesoglasja. Ne glede na to, nova luna 21. ponuja nov začetek za tvojo javno podobo, ki razreši morebitne težke občutke. Mesec se konča s tvojim vladajočim planetom Venero, ki drsi v sanjsko, romantično znamenje Ribi, kar izboljša tvojo vitalnost in povezave.

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka (21.5. – 20.6.)

Leto 2023 se začne v obdobju razmisleka in zate je to mesec, ko moraš razmisliti katere ljudi želiš imeti v svojem življenju. Kdo te zares podpira in kdo te pravzaprav ovira. Merkur ves januar preživi v tvojem sektorju skupnih virov, kar ti daje dovolj časa, da razmisliš, kam želiš vložiti ne le svoj denar, ampak tudi svoj čas. Odhod na terapijo za pare, srečanje s finančnimi svetovalci ali začetek plačila davkov so idealni podvigi za ta prehod. Razburljivi čustveni preboji prihajajo 8. in 29. januarja, ko se tvoje sanje in dolgoročni cilji oblikujejo.

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak (21. 6. – 22. 7.)

Po številnih mesecih, ko si se počutil zataknjenega v zanki, se leto 2023 začne z vrtincem dejavnosti. Polna luna 6. januarja je v tvojem znamenju in prinaša vrhunec v delu, ki si ga od prejšnjega poletja opravljal za izboljšanje svojega zdravja in svoje podobe. Ne počutiš se bolje le navzven, ampak tudi navznoter. Ko se Marsove postaje 12. januarja preusmerjajo, se lahko osvobodiš dolgotrajnih skrbi in popolnoma premakneš naprej od preteklih razočaranj. Ob koncu meseca se stvari umirijo, kar ti daje čas za administrativna dela, podpisovanje pogodb in načrtovanje sestankov. Namesto da iščeš naslednjo težavo, ki bi jo rešil, poskusi uživati v olajšanju, da končno vse poteka tako, kot je treba.

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ko se leto 2023 začne, si že zelo zaposlen, vendar se ne moreš znebiti občutka, da boš katastrofalno zaostal, če se ne boš še bolj trudil. Ravno ko boš dosegel popolno izgorelost, bo polna luna 6. januarja pristala v tvojem nezavednem sektorju in zahtevala, da si vzameš čas za počitek. Ne glede na to, ali začenjaš z novo službo ali prevzemaš nove obveznosti oskrbe doma, boš v prvih nekaj tednih v mesecu nenehno spreminjal svoj urnik. Po posebej napornem dnevu 18. boš našel lažji tok, ki te bo popeljal do konca meseca. Ko se sezona Vodnarja začne 21., je življenje napolnjeno s srečanji, zmenki in produktivnim mreženjem. Bodi potrpežljiv sam s seboj. Dobil boš svoj »groove« nazaj.

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica (23. 8. – 23. 9.)

Januar je popoln za oživitev tvoje ustvarjalnosti! Tvoj vladajoči planet Merkur je retrograden v tvojem sektorju užitka do 18. januarja, kar te spodbuja, da ponovno pregledaš pretekle umetniške projekte, ponovno aktiviraš svoje spletne profile za zmenke in zbudiš svojo romantično stran! Navadno na delo gledaš kot na en velik zalogaj, vendar se je tvoja strast do kariere znova razvnela, ko se lotevaš bolj generativnih projektov. Morda boš ta mesec preživel tudi na družinskem dopustu ali razmišljal o ciljih za svojo družino. Kako si lahko vzameš več časa za svoje otroke tudi, ko bo tvoj urnik spet popolnoma zaseden? Dobro je, da načrtuješ zabavne dejavnosti za pozneje v letu, tako da se boš imel česa veseliti!

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica (23. 9. – 21. 10.)

Tvoj dobesedni ali figurativni novoletni maček je letos hud, saj se Venera sreča s Plutonom 1. januarja, kar obudi vse tvoje dolgotrajne skrbi glede dolgov ali zdravja. Toda prestave se hitro zamenjajo, ko Venera 2. vstopi v tvoj sektor užitkov, s čimer nastopi tvoj najbolj ustvarjalen in romantičen čas v letu. Nato polna luna v Raku 6. januarja sovpade s prelomnim trenutkom za tvojo kariero. Zaslužiš si vse dobre stvari, ki ti prihajajo na pot, tudi če še vedno nisi prepričan, kam bi šel naprej. Ko se končno zaveš lastne moči je tudi tvoja odgovornost, da ugotoviš, kaj si resnično želiš. Priznanje ni pomembno, če ne uživaš!

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon (22. 10. – 21. 11.)

Januar prinaša energijo, ki te poziva k temu, da se končno spraviš k sebi. To je zate vedno naporen čas v letu, toda vsaj enkrat se osredotočaš na reševanje svojih težav, namesto da brezglavo tečeš naokoli in poskušaš rešiti težave drugih. Ne glede na to, ali začenjaš novo službo, obiskuješ novega terapevta ali končno rešuješ davčno težavo, ki te je leta obremenjevala, je ta mesec namenjen temu, da si povrneš moč! Dodatno olajšanje pride, ko se tvoje postaje na vladajočem planetu Mars preusmerijo 12. januarja in prinesejo rešitev zdravstvene težave, ki se je prvič pojavila septembra. Veliko bolj si v stiku sam s seboj, kot si bil v zadnjih mesecih! Nova luna 21. je namenjena reševanju družinskih sporov in negovanju občutka prizemljenosti.

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec (22. 11. – 21. 12.)

Leto 2023 je zate leto vrnitve domov. Ne glede na to, ali varčuješ za nakup hiše, se seliš nazaj v svoj domači kraj ali končno živiš sam brez sostanovalcev, je ta mesec namenjen ponovni oceni tvojega proračuna, da si omogočiš več svobode in samostojnosti. Dobre novice o posojilu ali dolgu prihajajo s polno luno 6. januarja, kar te še bolj približa doseganju finančnih ciljev. Čas je za solze sreče! Ko se tvoje prioritete spremenijo, ta mesec izkoristiš tudi za ustvarjanje novega urnika in rutine. Mlada luna 21. januarja je pravi čas, da urediš svoja sporočila na mailu, oživiš skupinski klepet ali odpelješ avto na servis. Ustvarjanje preprostih ritualov v soseski, kot so dnevni sprehodi in redni obiski sosedov, ti dajejo namen.

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog (22. 12. – 19. 1.)

Kolikšen del tvoje identitete je povezan s tvojim delom, Kozorog? Se zavedaš, da si več kot le tvoji dolgoročni cilji in poklicne ambicije? Čeprav ta mesec prinaša ogromno dodatnih odgovornosti in ovir v pisarni, se učiš, kako ne jemati šefovih muh tako osebno. Ob polni luni 6. januarja ti partner ali prijatelj priredi najboljšo rojstnodnevno zabavo, kar si jih kadarkoli imel. Takšno, kjer vsi tvoji prijatelji oznanjajo, kaj jim je na tebi najbolj všeč. To je še en opomnik, da si veliko več kot samo tvoji dosežki ali bančni račun. Marsove postaje se preusmerjajo 12. in prinašajo nekaj miru v naporen urnik skozi katerega plavaš že od septembra. Privošči si masažo, nove kose garderobe ali sveža ličila kot poslastico za preživetje!

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar (20. 1. – 18. 2.)

Kot nekdo, ki vedno skrbi za druge, je tako redko, ko najdeš trenutek, da se osredotočiš nase. Ker pa planet ljubezni Venera večino meseca preživi v tvojem znamenju, dobesedno žariš in se dobro počutiš od znotraj navzven. Zabav in dogodkov ne izkoriščaš za razkazovanje svojih trendi oblačil in sijoče kože, večino tega meseca pravzaprav preživiš v zavračanju povabil in uživanju v svojem času na samem. Zdaj je pravi trenutek, da nadaljuješ z branjem, raziskovanjem in načrtovanjem potovanja, preden boš kasneje v letu spet preveč zaposlen za sprostitev. Nova luna v tvojem znamenju 21. januarja je pravi trenutek za opustitev vseh preostalih skrbi in za ponovno vključitev v družbeno življenje. Vsi jemljejo tvoje ideje resno. Nihče te ne bo podcenjeval, če boš dal prednost zabavi.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi (19. 2. – 20. 3.)

To je zate zelo naporen mesec, saj se ponovno povezuješ s starimi prijatelji in sodelavci na zmenkih z vročo čokolado in zimskih sprehodih. Pandemija je bila seveda čas osamitve za vse, vendar ti si bil pa še posebej izven dogajanja. V naslednjih nekaj tednih boš zapustil svoje obdobje puščavništva in se vrnil v družabni tok. Morda boš tudi spremenil svojo dnevno rutino, ne glede na to, ali se boš vrnil k osebnemu delu v pisarni ali se boš bolj pogosto odpravil na vadbo in sestanke v živo. Mlada luna v Vodnarju 21. januarja sovpada z upočasnitvijo tvojega urnika in ti omogoča, da ponovno vzameš čas za počitek v svoje roke. Kakšen je občutek samote, ko ta ni prisiljena?

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay
Prejšnji članekNajdene najstarejše konice v zgodovini
Naslednji članekAlenka Bratušek ministrica v novi funkciji

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.