Mesečni horoskop: Junij 2023

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

Junij je namenjen gradnji, pravi mesečni horoskop. Ne gre za fantazijsko kraljestvo, ampak za tvojo idealno in dosegljivo realnost. Leto 2023 se je morda počasi začenjalo z januarjem in februarjem, v marcu smo začeli novo poglavje, aprila smo se soočili s hitrimi spremembami, maja pa smo sprejeli dinamične odločitve. In zdaj smo tu! Junij je mesec, ko končno lahko določimo, kje smo na zemljevidu.

Mesec začnemo v še vedno radovednem obdobju Dvojčkov, preučujemo podrobnosti in sprašujemo se o naših možnostih. Polna luna 3. junija, ki bo v Strelcu, nam omogoča praktično in jasno pot proti naši naslednji pustolovščini.

Kaj za tvoje znamenje prinaša horoskop za junij 2023?

1Mesečni horoskop Oven

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Pomembno je, da se osredotočiš na dogajanje za kuliso ta mesec, Oven. Zagotovo ni glamurozno, vendar je to tisto, kar te bo nosilo daleč v prihodnost. Čas je, da izprazniš shrambo in se znebiš knjig iz fakultete ter pohištva iz prvega stanovanja. Nikoli se ne boš vrnil v prejšnje življenje. Porabiti toliko časa za odpuščanje je težko, celo eksistencialno. Toda to še ne pomeni, da ni časa za veselje. Kreativnost je tisto, kar te ohranja, zato poj, medtem ko urejaš dokumentacijo, pleši, medtem ko čistiš kuhinjo, in slikaj, medtem ko meditiraš. Ustvarjalen mesečni horoskop, kajne?

2Mesečni horoskop Bik

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Decembra 2020 si si zastavil zelo ambiciozne cilje glede svoje kariere in javne podobe, in ta mesec končno vidiš, da ti uspeh vrača pogled v ogledalu. Ta zmaga verjetno izgleda drugače, kot si si jo takrat predstavljal, vendar so te nepričakovani zasuki in preobrati pripeljali do nekega globokega zadovoljstva. S tvojo rastočo samozavestjo in utrjevanjem podpornega sistema je pomembno, da nameniš nekaj pozornosti tudi svojemu zasebnemu življenju. Skozi poletje boš razširjal svojo definicijo doma in družine. Kako lahko narediš svoje temelje tako glamurozne, kot so tvoji dosežki?

3Mesečni horoskop Dvojčka

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Ko si se odločil za manj obljudeno pot decembra 2020, si si težko predstavljal, da te bo pot pripeljala sem. S povečevanjem odgovornosti prihajaš v svojo vlogo vodje in pridobivaš spoštovanje. Kljub temu se ne moreš znebiti občutka nekakšne odtujenosti od lastnih izkušenj. Retrogradni Merkur prejšnji mesec je pustil občutek, kot da si na drugem planetu, in ta mesec je tvoj cilj preprost: ponovno se poveži s svojim telesom. Obdobje meditacije se konča 11. junija, ko Merkur preide v tvoje znamenje, mlaj 18. Junija pa je namenjen vračanju v središče.

4Mesečni horoskop Rak

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Pretental si si, da boš moral izbrati eno stvar ali drugo, če želiš doseči, kar želiš. Umetnost ali stabilno službo, uspešno družabno življenje ali srečno družino, življenje v mestu ali velik vrt. Ko se tvoji dolgoročni cilji oblikujejo, ugotavljaš, da so nekatere žrtve, ki si jih naredil na poti, bile le začasne. Vso to trdo delo, ki si ga vložil v pridobivanje strokovnega znanja in razširjanje uma, odpira tvoj svet na bolje. Junij je namenjen iskanju boljšega ravnotežja med delom in življenjem. Ko si dovoliš biti izčrpan, lahko dejansko počivaš.

5Mesečni horoskop Lev

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Spoznavaš, da meje ne nastanejo čez noč. Večina zahteva veliko časa, potrpljenja in težkih pogovorov. Izražanje lastnih potreb se v trenutku lahko zdi boleče in nerodno, vendar je na koncu vedno vredno. Vsi naj se pripravijo, saj vstopaš v svojo obdobje negativca! Ne moreš si prizadevati, da bi bil vsem všeč, in zagotovo ne moreš pridobiti vsakogar na svojo stran. Vendar se spomni: vsaka pogajanja ti omogočajo, da zavzameš več prostora. Ko se začne obdobje Raka 21. junija, si pripravljen za svoj kokon. Zgodaj se izpostavi, da se kasneje lahko sprostiš in občuduješ svoj proces po mesečnem horoskopu v juniju.

6Mesečni horoskop Devica

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Decembra 2020 si si postavil jasne namene glede služenja in skrbi zase. Nič več nisi zadovoljen s tem, da si na klopi v igri življenja, ampak si sprejel energično vrsto discipline in iskreno povedano, to ti je povrnilo življenje! Ta mesec so stvari, v katere si vložil toliko truda, postale vidne ne samo tebi, temveč tudi vsem najpomembnejšim ljudem v tvojem podpornem sistemu. Čas je, da začneš deliti več svoje vizije. Zakaj bi vse to zadrževal zase? Prijavi se za vodstveno vlogo! Izrazi svoje mnenje v knjižnem klubu! Tvoje besede naredijo razliko.

7Mesečni horoskop Tehtnica

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Ustvarjanje življenja, ki si ga želiš, od začetka naprej, je bilo trdo delo, a ta mesec vidiš, da se tvoji napori obrestujejo. A tu je še ena stvar – moraš nadaljevati. Če želiš zbirati sredstva, delati kot samostojni podjetnik ali odplačati nekaj dolgov, je ta mesec primeren, da delaš proti tem ciljem in si zagotoviš več svobode. Drugi pomemben del tega sestavljanke je, da se obdaš z močno skupnostjo. Venera 5. junija vstopi v tvoj sektor skupnosti in ostane tam štiri mesece. Skozi poletje se boš ponovno povezal z nekaterimi prijatelji, medtem ko se boš od drugih poslovil. Ni se lahko distancirati, vendar si zaslužiš mir. Kaj meniš na junijski mesečni horoskop?

8Mesečni horoskop Škorpijon

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Veliko stvari v tvojem življenju se je na temeljni ravni spremenilo v zadnjih nekaj letih. Za nekoga, ki sovraži tovrstno nestabilnost, je bil to poskusen proces, vendar postajajo ta mesec vidni rezultati vseh teh rastnih bolečin. Seme je vzklilo. Ne samo, da ustvarjaš nekaj, kar traja, ampak najdeš tudi veliko veselja in pomena v odnosih, ki jih to prinaša. Težji del tega meseca je, da še vedno potrebuješ nekaj prilagoditev v svojem poklicnem življenju. Ne glede na to, ali zapuščaš službo, prevzemaš drugo pozicijo ali prenašaš odgovornosti, je zdaj čas za premik s posebnim namenom.

9Mesečni horoskop Strelec

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

V tem mesecu hitiš s polnim urnikom in brezhibnim načrtom, kako spremeniti svoje življenje. Vrnil se boš v vročo jogo, prevzel še enega mentorja na delovnem mestu in pomagal v lokalnem zavetišču za živali v prostem času. Dilema tega meseca se zmanjša na to: kaj je pomembneje, ali kupiti več igrač za svojo rejniško mačko ali investirati v delnice? Toda počakaj. Preden padeš v jamo izčrpanosti, si vzemi trenutek za dih. Ali gradiš to na trdnih temeljih ali je to le hiša iz kart? Preizkusi strukturo, preden nadaljuješ na naslednjo stopnjo.

10Mesečni horoskop Kozorog

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

Skrb zase in spoznavanje lastne vrednosti je bil neprekinjen projekt v preteklih nekaj letih. Del tega je bilo iskanje neulovljivega vrelca mladosti, vendar se ta mesec končno počutiš samozavestno glede staranja. Z izstopajočimi sivimi prameni izgledaš precej privlačno! Izkoristi to! Vso delo, ki si ga opravil na sebi, se vse bolj odraža v veselju, ki ga čutiš v vsakdanjem življenju. Ne pusti, da bi ti trenutki ustvarjalne blaženosti in praznovanja ostali neprepoznani. Vsak lenobni popoldanski sprehod vzemi z namenom. Pravico imaš, da se vsaj enkrat sprostiš.

11Mesečni horoskop Vodnar

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop v juniju ti pravi, da si si decembra 2020 postavil ambiciozne cilje glede svoje podobe. Namesto da bi prevzel svojo običajno opazovalno vlogo, si želel postati bolj aktiven udeleženec v skupnosti. Ta mesec lahko vidiš vidne rezultate teh prizadevanj. Kako si utrdil svoje vrednote med širjenjem svojega vpliva in občutka domačnosti? Denarja morda ni na pretek, vendar si pripravljen na igro, zato se prepričaj, da se udeležiš vseh poceni (in brezplačnih!) dogodkov, ki se jih lahko. Delo in prosti čas sta oba potrebna pri gradnji trajnostnega, uravnoteženega življenja.

12Mesečni horoskop Ribi

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Tvoj majhen kotiček sveta se na začetku meseca hitro širi. Po tem, ko si večino zadnjih nekaj let preživel v introvertiranem načinu, je to nekoliko preobremenjujoče, vendar je na neki ravni tako olajšanje, da imaš spet napolnjen urnik. Si sočutna oseba, ki v vsaki osebi in situaciji vidi neskončne možnosti, vendar pa ti ta mesec uspe videti svoj vpliv na manjši, bolj oprijemljiv način. Polna luna 3. junija prinaša navdušujoč trenutek za tvojo kariero ali javno podobo, ki določi ton za preostanek poletja. Ne boj se narediti vtisa.

Prejšnji članekMinister Jevšek nagovoril mlade, ki so aktivni pri svoji prihodnosti
Naslednji članekSocialno podjetništvo kot navdih za mlade podjetnike v Sloveniji

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.