Mesečni horoskop: Maj 2023

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

Srečno sezono Bikov ti želimo! Čaka nas še en dinamičen mesec. Ko se začne maj, smo sredi retrogradnega Merkurja in se še vedno otresamo nenadnih sprememb, ki so se zgodile po sončnem mrku v Ovnu 20. aprila. Merkur sreča sonce 1. maja, kar bi lahko predstavljalo nek “aha!” trenutek ali pa na površje prineslo še več skrivnosti. Nato nas lunin mrk v Škorpijonu 5. maja navdihne, da se oddaljimo od nečesa čustveno obremenjujočega, zaradi česar so stvari enostavnejše in ne še bolj zapletene v tem že tako intenzivnem času.

Kaj za tvoj znak napoveduje mesečni horoskop za maj?

Mesečni horoskop Oven

Ne gre za to, da se v zadnjih devetih mesecih v tvojem življenju ni zgodilo nič dobrega (se spomniš preprostejših dni julija 2022?), ampak da nič ni bilo lahko. Ne glede na to, da si trenutno želiš napredovati, se ne moreš prepričati, da bi v svojem življenju naredil kaj več. Načrtoval si celotno vrtno parcelo, vendar nisi zasadil ničesar. 20. maja Mars vstopi v Leva in končno se boš vrnil v svoj ustvarjalni tok. Uporabi to energijo za načrtovanje zabave in poveži svojo skupnost!

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik

Kot je nekoč pela Kelly Clarkson, je Maj zate mesec prehoda “iz teme na sonce!” V zadnjih nekaj letih si šel skozi toliko sprememb in premikov v identiteti in zdaj imaš končno priložnost, da se sprostiš v tej novi različici sebe. Toda medtem ko postajata tvoja podoba in identiteta stabilnejši, boš morda ugotovil, da pritisk narašča. Vsi te sprašujejo po napotkih in nasvetih! Ne pozabi, da nisi odgovoren za izboljšanje nikogaršnjega življenja, temveč samo svojega. Nadaljuj z raziskovanjem lastnih strasti, ti svetuje mesečni horoskop.

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka

Če na začetku tega meseca nisi fizično odsoten, potem si zagotovo psihično odsoten. Tvoj vladajoči planet Merkur je ves mesec retrograden v tvojem nezavednem sektorju in spopadaš se s tem, kar moraš opustiti. Sprostitev pride zgodaj in pogosto, če si pripravljen vzeti prostor za sanje, meditacijo in brskanje po arhivih za jasnost. Ker se Jupiter 16. maja v naslednjem letu premika v Bika, bo jemanje časa zase stalna tema. Čas je, da postaneš dober v ohranjanju skrivnosti.

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak

Čeprav je sezona mrkov zate, Rak, vedno čustven tobogan, obstaja tudi veliko priložnosti, da se spet sestaviš. Morda misliš, da moraš strast in zagon najti v sebi, a resnica je, da so tvoji prijatelji tukaj, da ti pomagajo. Tvoje največje in najbolj trdno bogastvo trenutno je tvoja skupnost in skozi mesec ta samo še raste in se širi. Dobil boš tudi zelo lepo spodbudo od 7. maja naprej, ko Venera vsako leto obišče tvoje znamenje. Vzemi ta glamur in mehkobo ter ju izkoristi!

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev

Ne glede na to, kje si na svoji poklicni poti, te ta mesec čaka velika sprememba v povezavi s tvojo javno podobo. Po letih pretresov in nepričakovanih nihanj moči končno prihajaš do lastnega občutka vodstva. Imaš pozornost in spoštovanje ljudi. Hkrati pa se morda spopadaš z domačimi ali družinskimi težavami, ki zavzamejo veliko prostora v tvojih mislih, ko nisi v pisarni. Odločnost te pripelje daleč na vseh področjih tvojega življenja (zlasti po 20. maju), le ne pozabi ubijati s prijaznostjo. Pravi mesečni horoskop za mesec maj, kaj praviš.

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica

Toliko ljudi se zgleduje po tebi in išče tvojo modrost, zato je čas, da se resno lotiš svoje vloge učitelja ali mentorja. Ne glede na to, ali dobesedno končuješ podiplomski študij ali manj očitno pomagaš svoji tašči pri rezervaciji mednarodnih potovanj, je tvoje strokovno znanje zelo zaželeno ves mesec. Del tega je prevzemanje izobraževalnih ali duhovnih projektov za tvojo osebno rast. Po novi luni 19. maja boš vedela, katero pot ubrati. Razsvetljenje je na poti!

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica

Maj je začetek nečesa pomembnega zate, Tehtnica, še posebej, ko gre za tvoje poklicno življenje. Po 7. maju boš zlahka dobila sestanek s svojim šefom, naredila vtis na VIP osebe in ubila na razgovoru za službo. Čeprav se tvoje finančno stanje spreminja, te čaka veliko pozitive. Morda se boš preselila k partnerju, odplačevala študentska posojila ali zbirala sredstva za svoj naslednji ustvarjalni projekt. Trenutno ti je na voljo veliko virov. Vse, kar moraš storiti, je poseči po teh.

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon

Čeprav zadnjih nekaj mesecev v tvojem življenju ni bilo nič prav, si napredoval veliko bolj, kot si misliš. V tvojem znamenju je 5. maja lunin mrk, ki naznanja konec dolgega obdobja stalnih sprememb. Spoznal si, da stvari, ki si jih imel nekoč rad, ne ustrezajo več in si svojo energijo preusmeril drugam. Sicer je grenko, a vseeno najboljše zate v tem trenutku! Stvari se v tvojem osebnem in poklicnem življenju resnično dvignejo po 20. maju, ko se tvoj vladajoči planet Mars premakne v razkošnega Leva. Čas je, da sprejmeš svojo moč in napreduješ!

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec

Uživaj v zabavnem in seksi času, ki ga imaš, dokler traja. Ko se tvoj vladajoči planet Jupiter 16. maja premakne v tvoj dnevni sektor, boš porabil veliko več časa za svoje delo, zdravje in rutino. To je mesec za pripravo načrta, kako priti v formo in razviti bolj zdrave navade, pravi mesečni horoskop. Pri tem prizadevanju dobiš veliko spodbud od prijateljev in mentorjev, prav tako pa je odličen čas za branje o fizičnem in duševnem zdravju. Bolj kot boš skrbel zase, manj se boš počutil zaskrbljenega zaradi stvari, ki so preprosto izven tvojega nadzora.

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog

Ogromno delaš, da držiš prijatelje, skupnost in sodelavce skupaj. Toda ta mesec spoznaš, da nekatera od teh prizadevanj niso vredna tvojega časa. V zadnjih nekaj letih si počasi izpopolnjeval in oblikoval svoj družbeni krog in ob luninem mrku 5. maja si končno pripravljen oditi od prijateljev, ki ne dajejo ničesar v zameno. Kljub nekaterim težkim poslovitvam se počutiš bolj ustvarjalno in spogledljivo kot v zadnjih letih. Nova luna 19. maja odpira novo obdobje za tvoje romantično življenje. Čas je, da greš za tem, kar želiš. Brez opravičil, pravi mesečni horoskop za maj 2023.

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar

Maj se začne s sprejemanjem težkih odločitev v osebnem in poklicnem življenju. Iskanje nove službe je bil naporen proces. Želiš sprejeti ponudbo, ki jo dobiš na začetku meseca, a po nadaljnjem premisleku ugotoviš, da preprosto ni prava. Zdaj moraš poenostaviti svojo karierno in javno podobo, ne pa komplicirati. Poleg poklicnih pretresov si želiš tudi več časa preživeti doma in z družino, kar bo postalo trend v prihodnjem letu. Če v svojem prostoru najdeš več udobja, ti ni treba iskati pobega zunaj njega.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi

V maju gre predvsem za to, da se v svojem neposrednem okolju počutiš udobno in samozavestno: uskladiš svoj urnik, upoštevaš roke, se vsakodnevno sprehajaš po parku. Ker se tvoj vladajoči planet Jupiter 16. maja preseli v sektor tvoje soseske, je čas, da postaneš lokalna zvezdnica, ki bi jo vsi radi videli v svetu. To je tudi odličen mesec, da razmisliš o svojem odnosu do tehnologije in o svojih mejah v komunikaciji. Ali moraš biti dosegljiva prijateljem (ali sodelavcem) 24/7? Kako si lahko vzameš več časa zase s telefonom v načinu “ne moti”?

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay
Prejšnji članekOcena filma: Peter Pan in Wendy
Naslednji članekNebesni pojav, viden tudi v Sloveniji, že tisočletja buri duhove

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.