Mesečni horoskop: Oktober 2023

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

Oktobrski horoskop je tu, da pretrese življenje. September je bil kot povzetek epizode, predah od zgodbe leta 2023, toda oktober pade v dogajanje in se hitro vzpne do vrhunca. Kaj pravi mesečni horoskop za oktober 2023?

Potem ko je dva meseca preživel v analitični Devici, se komunikacijski planet Merkur pridruži soncu v uravnoteženi Tehtnici 4. oktobra. Zaradi tega je komunikacija manj naklonjena temu, da imamo prav, in bolj iskanju prave stvari, ki jo bomo povedali.Venera prav tako spremeni znamenja, saj 8. oktobra zaključi štirimesečno retrogradno turnejo drznega leva in se premakne v devico, kjer se ljubezen izkazuje z malimi dejanji in ne z velikimi gestami.

Želja po očiščenju in osvoboditvi, prežema celoten prvi del meseca. To je odličen čas, da pospravitešvoje omare in seznam stikov v telefonu, vendar se pravi premik začne 10. oktobra, ko Plutonov premik razburka naše obsesije in poudarja naše naraščajoče bolečine. Nato se 12. oktobra neodločnost v sezoni Tehtnice prekine, ko Mars vstopi v Škorpijona, kjer akcijski planet zareže do bistva. To je vse pred veliko katarzično sprostitvijo sončnega mrka v Tehtnici 14. oktobra. Ta mrk ni namenjen prenagljenemu razhodu, temveč skrbno urejeni prodaji lastnine po ceni, ki ti omogoči, da se premakneš. To je trenutek za prepuščanje toku, a s stilom. Ko se prah sončnega mrka poleže, Merkur vstopi v skrivnostnega Škorpijona 22. oktobra, Sonce pa mu sledi v fiksno vodno znamenje 23. oktobra.

Srečno sončno vrnitev vsem Škorpijonom! Oktober se konča z novim pretresom: lunin mrk v biku 28. oktobra – zadnji mrk v znamenju bika v desetletju, ki povezuje ohlapne niti med dogodki od 19. novembra 2021, 30. aprila 2022 in 8. novembra 2022. Še zadnjič bomo odšli iz naše cone udobja, zaprli eno poglavje in začeli novo.

Mesečni horoskop Oven

Potem ko si se večino septembra počutil razburjeno, želiš biti v novem mesecu v teku z novim načinom razmišljanja, vendar si večinoma samo izčrpani. Vsakdo potrebuje nekaj od tebe, vendar se tvoja skodelica v zameno ne polni in tako dosežeš vrhunec izgorelosti že okoli 4. oktobra. Svojo moč dobiš nazaj, ko tvoj vladajoči planet Mars vstopi v Škorpijona z 12. oktobrom, kar je močan premik k spremembam in spravi. Ta premik ti daje energijo za reševanje težkih nalog, ki so ostale na mestu, ko si bil na tleh. To, kar počneš, ni zabavno ali enostavno, je pa zelo produktivno in lahko verjameš, da je na obzorju popolna prenova.

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik

Tvoj odnos do doma in družine je od junija zrasel in se spremenil. In lahko rečemo, da je bil milo rečeno grenak! To obdobje se končno konča, ko se tvoj vladajoči planet Venera premakne v Devico in tvoj sektor užitka z 8. oktobrom. V naslednjih nekaj tednih se boš moral osredotočiti na zmenke, ustvarjalnost in negovanje svojega notranjega otroka ali pa vsaj notranjega najstnika. Lunin mrk v tvojem znamenju 28. oktobra prinaša še en trenutek, ko si prisiljen stopiti iz cone udobja, a po dveh letih naraščajočih težav si več kot pripravljen sprejeti ta izziv.

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka

Kljub težki in usodni energiji v zraku ti oktober omogoča, da izkoristiš svojo ustvarjalno in igrivo plat. Večji del avgusta in septembra si kopal po arhivih, ocenjeval svoje temelje in se soočal s svojo preteklostjo. Zdaj si pripravljen to zlomljeno srce spremeniti v umetnost in se osvoboditi preteklih razočaranj, da boš lahko imel izpolnjujoče romantično življenje. Ko se sezona Škorpijona začne 23. oktobra, bo tvoje poklicno življenje postalo tvoja glavna prednostna naloga, saj boš dobil več odgovornosti pri vsakodnevni službi, sprejel več strank ali pa pospešil iskanje zaposlitve.

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak

Sezona tehtnic je običajno tvoja domača sezona, a letos prinaša nekaj tektonskih premikov. Ne glede na to, ali je to zaradi staranja staršev, oddaljenosti od bratov in sester ali nepremostljive drame, se dinamika v tvoji i družini spreminja. Prav tako se sprašuješ, ali bi se moral odpovedati vsemu svojemu posvetnemu imetju in namesto tega živeti v majhnem domu? Sončni mrk v Tehtnici 14. oktobra je primeren za opuščanje, čiščenje nereda in zmanjšanje števila prijateljev. Ko se sezona Škorpijona začne s 23. oktobrom, vstopiš v svoj najbolj igriv čas v letu, lunin mrk 28. oktobra pa ti odpre nove priložnosti za povezovanje in ustvarjanje sprememb v vaši skupnosti.

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev

Venera konča svojo dolgo turnejo po tvojem znamenju 8. oktobra, s čimer se zaključijo štiri meseci krepitve podobe in čiščenja identitete. Resnično se počutiš kot nova oseba in oktober odkrije, da čutiš novo samozavest, a se tudi trudiš vključiti v družbene skupine, ki si jih zdaj prerasel. To je običajno tvoja najbolj obremenjena sezona, vendar je tvoj urnik letos veliko lažji, saj zavračaš povabila, zapuščaš skupinske klepete in svojo pozornost namenjaš samo pravim rečem. Zavedanje teh razlik v vrednotah je lahko boleče in nate bo še posebej vplival sončni mrk v Tehtnici 14. oktobra. Ko se sezona Škorpijona začne 23. oktobra, si pripravljen na polno domače življenje in hibernacijo.

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica

Očiščevalne vibracije tega meseca so zate zelo dobesedne. Potem ko si avgust in september porabil za ponovno umerjanje samopodobe in osredotočanje na svoje zdravje, si zdaj pripravljen zavreči vse, kar ne ustreza tej novi in ​​izboljšani različici. Prvih nekaj tednov v mesecu porabiš za pospravljanje svojih omar, nostalgično potovanje po prejšnjih stilih in identitetah ter zahvaljevanje tem predmetom za njihovo storitev. Sončni mrk 14. oktobra je dan, ko odneseš vse vreče za smeti in se ne oziraš nazaj.

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica

Vesel sončni povratek, Tehtnice! Za teboj je naporno in družabno poletje, oktober pa je namenjen ponovnemu umirjanju v zakulisju. Tvoj vladajoči planet Venera vstopi v Devico in nezavedni sektor 8. oktobra, ko se osredotočiš na počitek in pomladitev. Namesto velike rojstnodnevne zabave se lahko odločiš za intimen umik z izbrano skupino prijateljev. Vrhunec izčrpanosti dosežeš okoli sončnega mrka 14. oktobra, kar te samo še bolj potegne v stanje mirovanja. Čeprav je vzdušje večinoma dremež, imaš tudi nekaj prebojev v duhovnem in duševnem zdravju, ki ti dajejo samozavest, da sprostiš tisto, kar ti ne služi več.

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon

Vzorec zadrževanja, v katerem si bil od konca avgusta, se ta mesec nadaljuje. Toda namesto da bi se počutil brezvoljno in poraženo, si pripravljen pobegniti iz tega, in to storiš z veliko močjo. Tvoj vladajoči planet Mars se 12. oktobra premakne v tvoje znamenje in te tako ponovno postavi v položaj moči. Končno imaš spet nadzor! Pazi le na svoje telo, saj lahko ta vpliv povzroči tudi nesreče in vnetja. Preboji v duševnem zdravju okoli sončnega mrka 14. oktobra ti omogočajo, da sprostiš prtljago in porabiš več časa za to, kar imaš rad. Čeprav mrki prinašajo buren začetek tvoje sezone 23. oktobra, si končno izstopil iz tega dolgega vrveža in kljub dolgotrajnemu kaosu je to nekaj, za kar si hvaležen.

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec

»Tukaj nisem zato, da bi sklepal prijateljstva« je tvoja mantra za oktober. Velik del septembra si porabil za kultiviranje svojega vsakdanjega dela in rutin, vrvež pa se nadaljuje! Ne glede na to, ali iščeš službo, menjaš kariero ali iščeš napredovanje, se ta mesec osredotočaš na ustvarjanje svoje podobe, hkrati pa ohranjaš svojo moč. Venera večino oktobra preživi v tvojem sektorju javne podobe, zaradi česar postaneš priljubljen pri višjih položajih, pomembnih strankah, ljudje pa so bolj pozorni kot običajno na to, kaj počneš v službi. Ko se sezona Škorpijonov začne 23. oktobra, se tvoj fokus premakne na naloge v zakulisju, saj čutiš še večji pritisk, da moraš biti vpliven. Raven stresa je visoka, zato vadi, da si med vsem tem nežen in prijazen do sebe.

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog

Oktobra ugotoviš, da si sit nenehnega truda, da bi napredoval za vsako ceno. Sončni mrk v Tehtnici 14. oktobra je velik za tvojo kariero in javno podobo, vendar gre tu manj za pridobivanje pozornosti in bolj za jasno opredelitev tvojih vlog. Z manj energije, ki jo porabiš za službo, si navdušen, da boš več vložil v svoja prijateljstva, vendar ugotoviš, da se tudi ta spreminjajo. Nekateri najstarejši prijatelji imajo otroke, se selijo ali pa so na splošno prezaposleni, da bi imeli čas. Preživi čas v tem mesecu koristno in raziskuj prizore v skupnosti: obisk knjižnega kluba, prostovoljno delo na odlagališču komposta ali spremljanje predstave na lokalnem glasbenem prizorišču te bo predstavilo povsem novi družbeni skupini.

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar

Vedno si bil vizionar in ta mesec je namenjen izboljšanju velikih ciljev in sanj. Čeprav si bil letos deležen stranskih pogledov prijateljev glede varčnosti, veš, da je to, kar načrtuješ, vredno več kot iti na poroko nekega naključnega znanca. Ne glede na to, ali se prijavljaš na podiplomski študij, načrtuješ umetniški oddih ali razmišljaš o blagovni znamki svojega podjetja, ti sončni mrk v Tehtnici 14. oktobra omogoča, da zožiš svoje možnosti. Ko se sezona Škorpijona začne s 23. oktobrom, se tvoj fokus premakne k iskanju boljšega ravnovesja med delom in zasebnim življenjem, ko prevzameš več odgovornosti v svoji karieri.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi

Oktobra si zaseden. Navdihuje te to, kar te obdaja: kuhanje obrokov doma s svežimi jesenskimi pridelki, obiskovanje tečaja grafičnega oblikovanja za izgradnjo malega obrtnega podjetja in ogled kopice novih oddaj, ki jih priporočajo prijatelji. Ko se sezona Škorpijona začne 23. oktobra, se tvoja pozornost preusmeri na načrtovanje vaše naslednje velike pustolovščine s sanjsko potovalnimi in izobraževalnimi načrti, ki se združijo hitreje, kot si pričakoval. Lunin mrk 28. oktobra prinese nekaj pretresov blizu doma, ki zaokrožijo zgodbo, ki se je začela novembra 2021. Nauči se, da je kljub temu, da je lepo biti prijatelj vseh in slišati vse ogovarjanje, bolje gojiti ozek notranji krog.

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekV kinu oktobra 2023: Šepet metulja, Izganjalec hudiča, Scorsese in turneja Taylor Swift
Naslednji članekBizarna dejstva o živalih: od glasbenikov do stonerjev

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.