Mesečni horoskop: September 2023

Mesečni horoskop
Mesečni horoskop Foto: sarayut iz iStock

Kaj mesečni horoskop pripravlja za september 2023? September začnemo v sezoni tiste čudaške Device in končamo v bujni Tehtnici, domeni Venere. Od vseh prehodov med znaki je ta najmanj dramatičen, za razliko od prehoda iz rib v ovna. Bistvo Device so dejanja služenja, medtem ko je bistvo Tehtnice nagon za uravnoteženje potreb in želja različnih pogledov. V bistvu oboje vključuje samopožrtvovalnost. Iz tega razloga je prehod iz Device v Tehtnico premik v intenzivnosti.

Vse to za nas pomeni, da je september morda mesec, ki nas izziva (ali celo vabi), da se odpovemo svojim majhnim potrebam za večje dobro. Ta dobrina se lahko nanaša na harmonijo na delovnem mestu, za jedilno mizo ali v postelji. Veliko slikovno sporočilo naših horoskopov septembra 2023? Čas je, da ego postavimo na stran. Ravno smo bili v levu, tako da je čas dramatiziranja mimo … do sezone škorpijona, seveda. Kaj napoveduje mesečni horoskop za september?

Mesečni horoskop Oven

Tvoj vladar, agresivni Mars, ves mesec aktivira tvoje območje odnosov. Pazi se, Mars je moteča sila. Je tudi samostojnež. Kot taka bi lahko imela težave v tem delu horoskopa, kjer gre predvsem za kompromis in oblikovanje soglasja s pomembnimi drugimi v vašem življenju. Vendar bi bil presenečen, kaj lahko majhna prilagoditev tvoje komunikacije doseže za splošno harmonijo. »To moraš storiti,« je zelo marsovski način govorjenja, ki pa odtujuje. Namesto tega reci: »Ali bi se lahko pogovorili o tem?« Enako sporočilo, bistveno drugačni rezultati.

Prvi je Oven/Mars. Slednji pa je bolj usklajen s Tehtnico, ki se ji Sonce pridruži 22. septembra. Pri Soncu v Tehtnici gre za osredotočanje na druge. Proti koncu meseca se bo vpliv Marsa še bolj omilil, vendar bi moral že vnaprej delati na omilitvi njegovega vpliva. Soj žarometov ne bo dolgo stran od tebe. Polna luna 29. septembra v tvojem znamenju je noč, ko boš vse znova spomnil na svoje potrebe.

Mesečni horoskop za ovne
Mesečni horoskop za ovne Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Bik

Venera, tvoj vladajoči planet, se 3. septembra pojavi iz vznemirljive enomesečne retrogradnosti, po kateri se bo naslednje štiri tedne premikala neposredno v tvojem domačem območju. Ko gredo planeti neposredno po retrogradnosti, je njihov vpliv še posebej močan, njihove posebne lastnosti pa še posebej živahne. V tvojem primeru bi se morali ljubezen, željo in lepoto (vse je povezano z Venero) oživiti v življenju, še posebej, ker se nanašajo na dom, lastnino in notranjost. Ko se bliža solsticij, je to popoln tranzit, da na nek način polepšaš svojo okolico. Zaradi retrogradnosti se lahko naš svet počuti nekoliko stagnirajočega. S kroženjem novih videzov lahko postaviš protiutež. Preuredi pohištvo, naredi drzen nakup ali kar oboje. Dobro aspektirana Venera želi vnesti harmonijo v kateri koli del karte, skozi katerega prehaja. Uskladi se s svojim vladarjem in se ta mesec osredotoči na izboljšanje svojega doma.

Mesečni horoskop za bike
Mesečni horoskop za bike Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Dvojčka

Ves mesec je tvoj vladajoči planet, klepetavi Merkur, na močnem mestu, vendar bo do 15. septembra retrograden. Retrogradnost lahko oslabi vpliv planeta. Še posebej retrogradni Merkur zamuja in otežuje komunikacijo. Želiš pospešiti, a Merkur deluje kot nadležen prometni policist in te sili, da pritisneš na zavore. Namesto da bi se v naslednjih nekaj tednih počutil ustvarjalno, boš morda našel več kozmične podpore prek dejavnosti, kot so urejanje, pregledovanje, preoblikovanje ali ponovni premislek komunikacije. Počakaj, da se retrogradnost konča 15. septembra, da nadaljuješ z večjimi komunikacijami. 22. septembra se Sonce premakne v drugo zračno znamenje Tehtnica, kjer poudari območje zabave in romantike. Romantika pamora biti lahkotna in lahka.

Mesečni horoskop za dvojčke
Mesečni horoskop za dvojčke Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Rak

Sonce in klepetavi Merkur poudarjata tvoje območje komunikacije v prvem delu meseca. Običajno bi bila to odlična postavitev za krepitev prisotnosti v družabnih medijih ali blagovne znamke, vendar se lahko komunikacija zdi nekoliko napeta zaradi retrogradnega Merkurja do 15. septembra Vsi kozmični kazalniki kažejo, da sta prva dva tedna septembra znatno boljši čas za urejanje, revidiranje in ponovno obdelavo besedila na zapiskih, vlogah, osebnih izjavah, štipendijah itd. Počakaj do sredine meseca – ko bo Merkur naravnan –, da pošlješ pogodbe ali objaviš pomembne objave. 22. septembra se Sonce premakne v Tehtnico, kjer bo opolnomočilo domače območje tvoje zodiak karte. To je odlična postavitev za bolj zaseben znak, kot si prav ti. Tehtnici vlada harmonična Venera, zato pričakuj globlji občutek umirjenosti glede domačega življenja proti koncu meseca.

Mesečni horoskop za rake
Mesečni horoskop za rake Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Lev

3. septembra gre Venera direktno v tvoje znamenje po nenavadni, enomesečni retrogradnosti. Čas je, da se otreseš godrnjave mentalitete in se septembra odpraviš na sonce, ker je Venera zdaj v veliko boljšem kozmičnem stanju. Seveda srečna Venera v vašem znamenju pomeni srečnejšega leva. Vendar ne preidemo še na polni način Levi. Otroški koraki. Začni z malimi rečmi. Venera v vaši karti govori o olepševanju videza. Pojdi v zdravilišče, nabavi nova oblačila za solsticij. Ne pozabi pa tudi, da smo v sezoni požrtvovalne Device in nato še Tehtnice. To pomeni, da na svoje izlete povabiš prijatelja. Zdravi jih; malo skrbi zanje. Vesolje se ti bo bolj nasmehnilo, če boš ta mesec svoj trenutni Venerini plen delil s tistimi, ki so ti dragi. Ne uživaj sam v bogastvu svojih močnih planetarnih umestitev.

Mesečni horoskop za leve
Mesečni horoskop za leve Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Devica

Tvoj vladajoči planet Merkur je retrograden v vašem območju do 15. septembra. Mesečni horoskop pravi, da to ni ravno najboljša postavitev. Zakaj? Retrogradni Merkur v tem delu karte naredi samoizražanje bolj zmedeno. Eden od načinov, kako se to lahko kaže: težko izražanje svojih želja in potreb. Ali, kar je še huje: izraziš svoje želje, a jih drugi ne razumejo. Takšna je usoda večine komunikacij, a še posebej zdaj in do sredine meseca. Igranje vloge urednika – namesto avtorja – bi lahko bila produktivna izbira, dokler se retrogradnost ne konča. Ali obstajajo eseji, prijave, beležke, ki jih je treba še enkrat pregledati in spraviti v formo? V naslednjih nekaj tednih je takšna dejavnost videti boljša od začetka novega projekta. 22. septembra se Sonce premakne iz tvojega znamenja v Tehtnico, ravno prav za solsticij, kjer bo osvetljeno tvoje območje denarja. Tehtnica skrbi za ravnotežje. Osredotoči se na to, da storiš enako s svojo porabo.

Mesečni horoskop za device
Mesečni horoskop za device Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Tehtnica

Mesečni horoskop za september se pri Tehtnicah začne mirno. 3. septembra se tvoj vladajoči planet, Venera, po nestabilni enomesečni retrogradnosti v levu nameri potovati naprej. Ko planeti izstopijo iz retrogradnosti, je njihov vpliv na nas močnejši in bolj živ. Torej, s to oživljeno Venero, ki vpliva na tvoje območje prijateljstva ves september, boš morda želel pokazati več Venerine ljubezni svoji podporni skupini. To bi lahko bilo v obliki več dekliških večerov. Prepusti se druženju, saj ti bo Venera dala čar in milino. Glede na to, da se ta del lestvice ukvarja tudi z družabnimi omrežji, boš morda v tem času našel več poklicnih priložnosti prek prijateljev.

Mesečni horoskop za tehtnice
Mesečni horoskop za tehtnice Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Škorpijon

Do 22. septembra Sonce v znaku Device razsvetli tvojo »hišo prijateljstev«. Ko vidiš, da je tvoj vladajoči planet, agresivni Mars, pred kratkim zapustil ta del tvoje horoskopske karte, je čas, da pokličeš prijatelja ali prijatelje, ki si jih morda odtujil med tem težkim tranzitom, in jih povabi ven. Devica se nanaša na popravljanje, recikliranje, predelavo – in s svojim vladajočim planetom Merkurjem, ki bo retrograden do 15. septembra, je to čas za negovanje prijateljstev. 22. septembra se Sonce premakne v premišljeno Tehtnico, kjer bo aktiviralo tvojo introspektivno hišo nezavednega. Tu bo hrepenenje po druženju in mreženju z drugimi verjetno popustilo in lahko boš našel več tolažbe pri sebi, s čemer boš uravnotežil misli o preteklih dosežkih s cilji za prihodnost.

Mesečni horoskop za škorpijone
Mesečni horoskop za škorpijone Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Strelec

Za začetek mesečnega horoskopa imaš v svojem območju kariere tako Sonce kot komunikativni Merkur. Vendar bo ta retrograden do 15. septembra. Retrogradni Merkur je znan po tem, da komunikacijo zamuja ali otežuje. Toda pozitivna stran te retrogradnosti je, da bo upočasnila Merkurjevo prenagljeno energijo. Kot tak bi lahko bil to pravi čas za razmislek o tvoji poklicni poti, namesto da se prenagljeno odzoveš na ovire na njej. 22. septembra se Sonce premakne v Tehtnico, kjer bo aktiviralo tvoje območje prijateljstva in socialnega mreženja. To je odlična postavitev za bolj družabno znamenje, kot si ti. Uskladi se z vplivom Tehtnice, tako da poskrbiš, da boš manj govoril in več poslušal. Morda boš na ta način slišal o nekaterih donosnih poklicnih priložnostih.

Mesečni horoskop za strelce
Mesečni horoskop za strelce Foto: on Pixabay

Mesečni horoskop Kozorog

Ambiciozni Mars ves mesečni horoskop septembra krepi tvoj sektor kariere. Res je, da je planetarna vojna lahko konfliktna, težka in agresivna. Res je tudi, da to niso najboljše lastnosti za delo. Ampak, če lahko ohranjaš svojega Kozoroga hladnega in se napajaš z Marsovo strastjo in zagnanostjo, je to lahko močan mesec za tvojo kariero. Prevzemi več odgovornosti, pokaži svojemu šefu nekaj pobude. Območje kariere se ukvarja tudi z javno prepoznavnostjo, do katere ti lahko pomaga aktiviran Mars. 22. septembra se Sonce premakne v uravnoteženo Tehtnico, kjer bo vplivalo tudi na tvoje karierno območje. To Sonce v Tehtnici bi moralo imeti pomirjujoč učinek nate, če si pregret zaradi vseh golih ambicij, s katerimi si začel mesec. Tehtnica se dobro ujame z drugimi – Mars, ne toliko.

Mesečni horoskop za kozoroge
Mesečni horoskop za kozorogeFoto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Vodnar

Venera ves mesec vpliva na tvoje območje odnosov. Večinoma je to močna umestitev za mesečni horoskop in zate. Vendar bi bili pregrešni, če ne bi poudarili, da se bo Planet ljubezni pojavil iz enomesečne retrogradnosti do 3. septembra. Če si se zadnjih nekaj tednov počutil nekoliko nelagodno glede romance ali partnerjev, je bila Venera v težkem astrološkem položaju. Retrogradnost oslabi vpliv planeta. V Venerinem primeru to pomeni zahtevne vidike, povezane z romanco. Toda to bi se moralo spremeniti, ko bo Venera nadaljevala svojo pot. Takrat bo v močnejšem položaju, da pomaga z ljubeznijo, željo in harmonijo s partnerjem. Če si samski in te zanima romantika, bi lahko ta oživljena Venera izboljšala tvoj položaj v tej »areni«. Če pa te romantika sploh ne zanima, se območje odnosov ukvarja tudi s poslovnimi partnerji. Zdrava Venera bi lahko okrepila tudi te vezi.

Mesečni horoskop za vodnarje
Mesečni horoskop za vodnarje Foto: AlejandroSalas on Pixabay

Mesečni horoskop Ribi

Prva dva tedna septembra se zdita nekoliko težavna. Tretjega dne bo srečni Jupiter, tvoj vladajoči planet, postal retrograden. Kot tak se morda ne boš počutil tako intuitivno ali podprto s strani vesolja okoli tega datuma. In da bi zadeve še bolj zapletli, bo Merkur prav tako retrograden v tvojem območju odnosov do 15. septembra. Takšno retrogradno gibanje v tem delu karte lahko privede do večjih nesporazumov med ljubimcema ali občutka neklikanja. Nasvet: prepusti se toku. Včasih pomaga, da sprejmemo svoj kozmični trenutek, namesto da bi se obremenjevali zaradi njega. Zato previdno izbiraj besede, ne govori v jezi, sprejmi zamude, da začneš mesec. Ko bo Merkur sredi meseca nadaljeval pot, se boš počutil bolj napolnjenega, da se lahko z večjo pripravljenostjo soočiš z izzivi.

Mesečni horoskop za ribe
Mesečni horoskop za ribe Foto: AlejandroSalas on Pixabay
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTežava vadbenih naprav, ki so jo razkrili znanstveniki, lahko spremeni marsikaj
Naslednji članekŠtipendije za študij v Sloveniji za Slovence v zamejstvu in po svetu za leto 2023/2024
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.