Najboljše poklicne poti za horoskopske znake

Najboljši poklici za horoskopske znake
Najboljši poklici za horoskopske znake Foto: Evheniia Vasylenko iz iStock

Govori se, da je strokovni uspeh rezultat kombinacije talenta, trdega dela, vztrajnosti in osredotočenosti. Toda ali lahko zvezde določijo posameznikovo kariero in pomagajo usmerjati njene vzpone in padce? Po astrologiji, da. Zahodna in vedska astrologija poudarjata pomembnost postavitve zvezd, planetov, lune in sonca v rojstni karti posameznika, da bi določili najboljše kariere za posamezen znak zodiaka.

Astrologija se že dolgo uporablja za določanje in napovedovanje mikro in makro vidikov posameznikovega življenja glede na okolico. Na splošno astrologija ljudi deli na 12 znakov zodiaka za vsak mesec v letu, vsak pa ima svoje posebnosti in osebnostne lastnosti, ki dajejo širok vpogled v vrsto življenja, ki ga bodo imeli, tako poklicno kot družbeno.

Oven je voditelj

Pod vodstvom strastnega rdečega planeta Marsa, tisti, ki pripadajo prvemu zodiakalnemu znaku, so ognjeni, strastni, ambiciozni, gonilni in kažejo veliko obetov za uspeh v voditeljskih vlogah. Pogosto jih napačno razumejo za vodilne ali kontrolirajoče, radi prevzamejo vodenje situacije in se spopadejo z vsako oviro neposredno. Ta kardinalni znak se lahko dobro znajde kot korporativni veljak, vojak ali celo gasilec.

business, businessman, male
Foto: Goumbik iz Pixabay

Bik rad živi razkošno, a tudi trdo dela

Stabilni, stoični, zemeljski, odločni in močni, Bikom, ki jih simbolizira nebesni bik, naj bi šlo dobro v stabilnih vodstvenih položajih. Vlada jim planet Venere, ki predstavlja ljubezen in denar. Radi uživajo v razkošnih doživetjih in hkrati so pripravljeni enako trdo delati, da si jih lahko privoščijo. Popolna kariera za ta fiksni zemeljski znak? Morda finančni analitik.

Businesswoman standing at podium with laptop giving a speech. Successful female business professional addressing a seminar.
Foto: jacoblund iz iStock

Dvojčki so odlični pri stikih z ljudmi

Razigrani, polni življenja, priljubljeni in inteligentni, ta spreminjajoči se zračni znak je označen z dvojčkoma. So družabni in vedno odprti za sprejemanje novih idej, da razširijo svoj pogled na svet. Imajo dar govora in vedno z veseljem sprejemajo vznemirljive nove projekte. Najboljši poklic zanje bi lahko bil tisti publicista ali strokovnjaka za človeške vire.

Group of a happy friends sitting on the floor
Foto: DeanDrobot iz iStock

Rak je čustven in intuitiven

Nihajočemu Raku vlada Luna, ki simbolizira podzavest in notranji svet človeka. Čustveni in zelo intuitivni, tisti, ki pripadajo temu kardinalnemu vodnemu znaku, so naravni skrbniki. Zelo uspešno se znajdejo v medicinskih ali paramedicinskih poklicih. Ti posamezniki lahko postanejo terapevti ali pa najdejo pravo izpolnitev v poklicu socialnega dela.

Female speech therapist curing child's problems and impediments. Little boy learning letter O with private English language tutor during lesson at office
Foto: Prostock-Studio iz iStock

Lev ima v sebi privlačno osebnost

Ni skrivnost, da Levom ustreza nekaj pozornosti. Temu ognjenemu znamenju vlada Sonce in tako ni presenetljivo, da radi uživajo v pod žarometi. Tisti, ki pripadajo temu fiksnemu znamenju, izžarevajo veliko toplote in ljubezni ter so naravni magneti zaradi svojih privlačnih osebnosti. Katera bi bila idealna kariera za kraljevskega Leva? Igralec, model ali kaj drugega s sijajem in glamurjem.

Silhouette of guitar player on stage on orange background with smoke and spotlights
Foto: Yuliia Zatula iz iStock

Devica je lahko analitik in organizator

Vladar tega natančnega in podrobnostno usmerjenega znamenja, je planet Merkur. Gre za spreminjajoče se zemeljsko znamenje. Pravijo, da so perfekcionisti med zodiakalnimi znaki in se dobro znajdejo kot analitiki ali načrtovalci v svojem poklicnem življenju. Najboljše službe zanje lahko vključujejo vodenje dogodkov ali vlagateljstvo.

Embroidered red pins on a calendar event Planner calendar,clock to set timetable organize schedule,planning for business meeting or travel planning concept.
Foto: Kunakorn Rassadornyindee iz iStock

Tehtnica je podpornik umetnosti in ljudi

Simbolizirana s tehtnico ravnotežja, je to zračno znamenje, ki ga vodi planet Venere. In zato so Tehtnice veliki podporniki umetnosti, se odlično znajdejo kot kuratorji umetnosti, umetniki, galeristi ali celo modni oblikovalci. Njihove medosebne spretnosti in privlačnost jim tukaj zelo prav pridejo.

Hispanic male visitor looking reflective while sitting on a bench and admiring the various paintings on the wall of an art gallery
Foto: Antonio_Diaz iz iStock

Škorpijon je maščevalen, poklicna pot pa zanimiva

Temu vodnemu znamenju vlada planet Pluton. Čeprav je lahko eden najbolj strahovitih znakov zodiaka zaradi svoje zastrašujoče in maščevalne narave, kot jo dojemajo mnogi, je tudi najbolj intuitivno in čustveno inteligentno znamenje v zodiakalnem sistemu. Najboljši poklic za Škorpijone bi lahko bil psihiater ali izobraževalec.

Image of a teacher giving a lecture to his students
Foto: KatarzynaBialasiewicz iz iStock

Strelec rad raziskuje svet

Temu spreminjajočemu ognjenemu znamenju vlada planet pustolovščin in pozitivnosti, Jupiter. Strelec je svobodna ptica in nomad, ki ga vedno vleče k raziskovanju sveta. Ne gre jih označevati kot brezbrižne ali nestabilne, gre le za to, da jih rutina dolgočasi, saj je to izredno ostro umsko znamenje. Radi se potepajo po različnih krajih, zato jih dolgočasijo delovna mesta za pisalnimi mizami. Najboljša služba zanje bi lahko bila na primer inštruktor potapljanja ali načrtovalec potovanj.

Tourist planning vacation use pen pointing on the map and other travel accessories around on the table. Vocation, travel, holidays and backpack concept.
Foto: Charnchai iz iStock

Kozorog je ambiciozen in discipliniran

Zadnje zemeljsko znamenje zodiaka je hkrati tudi najbolj disciplinirano in rutinsko. Vlada mu planet Saturn, kar ga naredi izjemno ambicioznega v poklicnem smislu. Ljudje, ki pripadajo temu znamenju, so izredno vztrajni in jih pogosto opisujejo kot sanjske zaposlene ali celo kot šefe. Kozorog se dobro znajde v vlogi vodenja ali katerem koli poklicnem položaju, ki ponuja varnost zaposlitve, na primer kot podatkovni inženir. Glede na poklicno pot, ki jo določajo zodiakalni znaki, se lahko dobro znajdejo tudi kot znanstveniki, saj se zaradi svoje izjemne odločnosti in ciljno usmerjenega trdega dela dobro znajdejo pri opravljanju nalog.

Medical Science Laboratory: Portrait of Beautiful Black Scientist Looking Under Microscope Does Analysis of Test Sample. Ambitious Young Biotechnology Specialist, working with Advanced Equipment
Foto: gorodenkoff iz iStock

Vodnar bo postal revolucionar

Zadnjemu zračnemu znamenju zodiaka vlada planet Uran, ki spodbuja rast in inovacije. Po srcu revolucionar, ta fiksni znak rad razmišlja o sebi in drugih stvareh ter ima najbolj progresivne misli. Idealna poklicna pot za tiste, ki pripadajo temu znaku, bi lahko bila tista aktivista ali socialnega delavca.

Rear view of young woman activist with megaphone standing outdoors by oil refinery, protesting.
Foto: Halfpoint iz iStock

Ribe so umetniške duše

Sanjavi Ribi vodi planet sanj, želja in pravljic, Neptun. Pogosto jih obtožujejo, da so odrezani od resničnosti, vendar so meditativni in zelo prijazni po srcu. Imajo tudi vrojen občutek za umetnost in literaturo. Imajo naravno razumevanje umetnosti in zdravilne energije. Prava ribica bi se izjemno dobro znašla kot slikarka, pisateljica ali učiteljica joge.

typewriter, desk, vintage
Foto: JillWellington iz Pixabay
Prejšnji članekKako uporabljati PayPal?
Naslednji članekZakaj je dizajn manager vse bolj prepoznan kot poklic prihodnosti?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.