TA MESEC PRAZNUJEJO KOZOROGI (22. 12.–19. 1.)

The hands of women and men are the heart shape with the sun light passing through the hands have astrological symbols
Foto: sarayut iz iStock

Kozorog je deseti znak zodiaka. Kozorogi so ambiciozni, hladnokrvni in melanholični. Nikoli jih ni strah trdega dela in truda, vloženega v to delo. Delajo trdno in so pripravljeni žrtvovati svoje življenje za delo. Načrtujejo skrbno in previdno, tako dosegajo cilje, ki so si jih zastavili. Za doseganje teh ciljev so pripravljeni storiti vse, brez da bi kogarkoli prosili za pomoč.

ON
Kozorog vedno išče nekoga, ki bi ga lahko imel za zgled. Zelo dober je v koncentraciji, inteligentnem razmišljanju in realizmu. Je moder in odgovoren. Kozorog je zelo vzdržljiv in ima temu primerno tudi željo po prosperiteti. Med slabimi lastnostmi kozoroga najdemo premalo tolerance do okolice in diskriminacijo.

ONA
Kozoroginje so modre, močne, zanesljive, sramežljive, krepkostne in nekoliko strastne. Osvojiti njihovo zaupanje in ljubezen ni lahko delo. So zahtevne in so jim všeč moški, ki jih spravijo v smeh. Ona je zelo nezaupljiva, zato okoli sebe gradi zid, nosi masko, ki ne daje slutiti njenih pravih čustev in potreb.

Začetek januarja bo malo depresiven in nevsakdanji. Ne bodite tako zadržani, kar se tiče čustvenih zadev, saj bi vas lahko nekdo čisto narobe razumel. Odprite se in priznajte svoja čustva, saj se vam lahko v tem mesecu zgodi mnogo lepega. Tisti, ki ste v vezi, se boste s partnerjem veliko pogovarjali o skupnih stvareh. Na dan lahko pridejo manjše skrivnosti, ker se boste zelo težko zadrževali.

OVEN
Mesec januar bo zanimiv, po drugi strani pa na trenutke rahlo dolgočasen. Hoteli boste rešiti vse naenkrat, kot je običajno v vaši navadi. Raje trikrat premislite, preden se zaletite v napačno smer ali situacijo. Na področju čustev bo sproščeno vzdušje. Razmišljali pa boste tudi o poglobitvi odnosa. S partnerjem boste zadovoljni v vseh pogledih. Obetajo se tudi nova poznanstva.

BIK
Začetek meseca januarja bo nekoliko nenavaden. Postali boste flegma, kar vam lahko pripomore pri reševanju vaših trenutnih problemov. Trudili se boste poslušati svoje srce, kljub temu pa vam bo občasno ponagajal tudi vaš razum. S prijatelji boste zelo težko našli skupen jezik, saj boste trmasto vztrajali pri svojih odločitvah. Nikar se ne razburjajte po nepotrebnem.

DVOJČKA
Ko boste vstopili v januar, se boste nekoliko zamislili. Razdvojenost na čustvenem področju vas bo še naprej spremljala. Po eni strani boste želeli biti zvesti, po drugi strani pa se boste avanturam zelo težko uprli; še posebej v drugi polovici meseca, ko vas bo težko ustaviti. Želeli si boste biti v družbi in se zabavati do poznih ur. Na študijskem področju pa vas čakajo zelo ugodne rešitve.

RAK
Nikar ne razmišljajte preveč, kako vam je hudo, raje nekaj naredite, da vam bo boljše. Mogoče je potrebna samo ena malenkost, da najdete svojo srečo. Na partnerja nikar ne računajte preveč, saj se boste morali tokrat znajti čisto sami. Dobili boste veliko izkušenj, ki vam bodo olajšale prihodnost. Če imate v mislih kakšen nov projekt, pa raje še malo počakajte.

LEV
Energije imate dovolj, da postorite stvari, s katerimi odlašate že dlje časa, in sami sebe spravljate v napet položaj. Tistim, ki ste samski, bodo planeti v mesecu januarju zelo naklonjeni, še posebej, če imate željo po novih poznanstvih. Ne poslušajte drugih, poslušajte sebe. Finance vam bodo povzročale manjše preglavice, zato ne zapravljajte preveč za stvari, ki jih sploh ne potrebujete.

DEVICA
Zdaj je pravi čas, da začnete razmišljati o svoji prihodnosti. Ideje bodo zelo dobre, samo uresničiti jih je treba. Za to bo pa potrebno malo več truda, kot ste ga vlagali doslej. Rešiti boste morali tudi manjše težave, ki so se vam pojavile na čustvenem področju. Nehajte se oklepati stare zgodbe, raje se vprašajte, kaj je boljše za vas, in pri tem tudi vztrajajte. Porodile se vam bodo zelo zanimive misli.

TEHTNICA
Ker ste se decembra veliko zabavali, bo januar nekoliko bolj miren in sproščen. Več se boste nahajali doma, v krogu družine ali objemu svojega partnerja. Posvetili se boste tudi učenju, ki ste ga v zadnjem obdobju nekoliko zanemarili. Še posebej v drugi polovici meseca lahko dosežete čudovite rezultate. Odleglo vam bo! Na poslovnem področju bodo stopile v ospredje vaše čudovite kvalitete.

ŠKORPIJON
Prvi dnevi januarja bodo vse prej kot prijetni. Poplačati boste morali dolgove, ki ste si jih nakopali v mesecu decembru. Nekdo vam bo nesebično priskočil na pomoč. Sprejmite jo, saj se boste sami zelo težko znašli. V drugi polovici meseca se bo vse skupaj razjasnilo, zadihali boste s polno paro. Zaslužili boste več kot dovolj, tudi čustva bodo prijetna in vznemirljiva.

STRELEC
Nabrali ste si ogromno energije, sprostili ste se, zdaj pa je čas, da to energijo tudi dobro unovčite. Veliko časa boste preživeli na delovnem mestu. Imeli boste srečo, saj se nič ne bo zgodilo brez vas. Vedno se boste znašli v središču pozornosti. Tudi na čustvenem področju vas čaka podobna zgodba. Pri nasprotnem spolu boste zelo zaželeni, tako boste tudi samski lahko šli na kakšen vroč zmenek.

VODNAR
Vseeno vam bo, kaj si mislijo drugi. Delali boste to, kar se vam bo zdelo dobro. Spremenili boste svoj stil, poskušali boste biti še bolj vpadljivi, kot ste bili do zdaj. To vas lahko drago stane, še posebej, če se nahajate v resni vezi. Študij vam ne bo povzročal večjih težav, saj vam bo popolnoma jasno, kaj in kako morate storiti, da se boste dobro odrezali. Poravnali boste tudi dolgove.

RIBI
Januar ne bo ravno najboljši mesec. Težko se boste sprostili, še posebej v prvih dneh. Tudi med ljudi se boste težko vključili. Včasih se vam bo zazdelo, kot da prihajate z drugega planeta. Ampak nikar se ne obremenjujte preveč, raje naredite nekaj zase. V zadnjih dnevih meseca boste ugotovili, da premalo časa posvetite čustvom in partnerju, če ga imate.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.