Višje cene študentskih obrokov

Povprečna cena študentskega obroka v Mariboru znaša 1,96 evra.

S 1. januarjem 2011 so začeli ponujati študentsko subvencionirano prehrano ponudniki, ki jih je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve izbralo na osnovi razpisa za izbiro ponudnikov študentske subvencionirane prehrane za leti 2011 in 2012. Študentska organizacija Univerze v Mariboru zato obvešča študente, da so se zaradi izvajanja študentske subvencionirane prehrane na osnovi novega razpisa, nekoliko spremenile tudi cene študentskih obrokov.

Cene obrokov so se spremenile tako navzgor kot navzdol, zaradi spremembe ponudbe obrokov in posledično cene obroka, ki so jih ponudniki navedli v razpisu. V Mariboru se giblje cena doplačila študentskega obroka med 0,00 in 3,98 evri. Povprečna cena obroka znaša v januarju 2011 1,96 evra in je v primerjavi z decembrom 2010 višja za 12 centov.

Cena obroka se določi na osnovi vrednosti obroka, ki jo je ponudnik navedel v razpisni dokumentaciji, od tega zneska pa se odšteje subvencija države (trenutno znaša 2,62 evra). V Mariboru se lahko študenti v letih 2011 in 2012 prehranjujejo v 115 različnih restavracijah(69 različnih ponudnikov), v preteklem obdobju pa jim je bilo na voljo 82 restavracij.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.