TA MESEC PRAZNUJEJO STRELCI (22. november–21. december)

Strelec simbolizira simbiozo med zemljo in nebom, smer letenja puščice pa predstavlja željo po raziskovanju in odkrivanju novih znanj. Strelec ima zelo velike ambicije, vendar mu njegov ego ne dovoli, da bi jih v popolnosti uresničil. Ponižnosti se nauči šele skozi leta in takrat lahko postane pravi guru, duhovni vodja ali modrec, h kateremu vsi hodijo po nasvete.

ON

Strelec je entuzijastičen, optimističen in vedno vesele narave. Skozi življenje išče svojo dušo dvojčico, s katero bi skupaj hodil po življenjski poti. Na žalost pri iskanju življenjskega partnerja dela velike napake, saj se mnogokrat impulzivno zaljubi v ljudi, ki le po naključju zaidejo v njegovo življenje. Svojim čustvom ne zna postaviti meja, zato mnogokrat doživlja ljubezni, ki so le navidezne.

ONA

Strelka je zelo napredna ženska, ki skorajda ne pozna besede prepovedano. Zato se oblači precej provokativno, erotično, a vedno s stilom. Kljub temu svojo intimnost deli samo s svojim partnerjem. Strelka ima obenem posebno taktiko zapeljevanja, ki pa je precej dolga in ima namen objeti partnerja z vseh strani.

Ta mesec predstavlja za vas nov začetek na več področjih. Vendar ne bodite zaskrbljeni, saj se miselno premikate v območje, ki se ukvarja z osebnimi razmerji in raznimi partnerstvi. Planetarni vplivi v prvi polovici meseca vam bodo skupaj polepšali vaše odnose z ljudmi. Veliko boste v gibanju ali pa na zvezi z drugimi, pri čemer se ne vežite več, kot je nujno. Prijatelji vas bod podpirali.

OVEN

Vaša vnema sicer ne bo popustila, vendar je vprašanje vašega okolja, ali ne bo izpreglo nekoliko prej in pričelo bolj kot o dosežkih razmišljati o tem, kako bi vsak od praznikov, ki bodo pred vrati, prinesel čim več. December bo dobro obdobje za študij, kulturne izmenjave, potovanja, pravne zadeve, medijske posle in uveljavljanje filozofskih ter duhovnih idej. Zabavajte se in hkrati širite svoje obzorje!

BIK

Letošnji december boste v veliki meri prebili kar doma, nakupovalne priložnosti in povabila na zabave vas ne bodo ogreli. Če ste se morda srečno izognili gripi, pa se v decembru vseeno pazite. Ni nujno, da boste zboleli, čisto mogoče pa je, da boste preprosto preutrujeni. Velik del iztekajočega se leta je bil v znamenju zaupanja in razumevanja. Na tem področju ste naredili velik korak naprej.

DVOJČKA

V ljubezni se vam na pot postavljata Saturn in Pluton. V najboljšem primeru bo šlo za prevelike zahteve ali pričakovanja, ostale opcije so manj ugodne. Pripravite se na trezen razmislek ali razgovor o odnosu, lahko pa pride tudi do ohladitve, če so se zamere že dlje časa nabirale. Planeti, ki so vam doslej pomagali urejati zadeve na akademskem, pravnem in medijskem področju, se počasi umikajo.

RAK

Za priznanje in uspeh se boste borili do take mere, da boste nekaj ljudi obrnili proti sebi. Vam se bo zdelo, da vam ne dajejo dovolj podpore in priznanja. Vaša priložnost za profit ali napredovanje v službi je odvisna le od drugih. Obeta se vam tudi pestro družabno življenje, saj boste spoznali kar nekaj novih ljudi. V ljubezenskem življenju bo vladalo prijetno vzdušje.

LEV

December vam bo pisan na kožo, saj vas v tem mesecu od vseh zodiakalnih znamenj čaka največ srečnih trenutkov. Počistili boste s preteklostjo, se zabavali, vendar ne pozabite na kruto realnost. V zadnjem času se v svetu dogaja toliko stvari, da ste spričo številnih čisto različnih informacij že precej zmedeni. Komu zdaj verjeti, to je glavna dilema. Vsako zadevo, ki jo slišite, poskusite najprej preveriti.

DEVICA

Imeli boste lepe načrte, kako končati leto, kako si organizirati praznike in kaj začeti takoj po praznikih. Tisto, kar pri tem ne bo šlo v redu, je vloga drugih. Zna se vam zgoditi, da boste preveč računali nanje, nato pa se bo obrnilo drugače in boste morali zadeve speljati sami. Sicer boste veliko v družbi in se boste počutili dobro, motilo pa vas bo, da poskušajo nekateri iz tega druženja izvleči korist.

TEHTNICA

Nekoliko ste razdražljivi in nesamozavestni. Spustite malo to napetost iz sebe, poglejte okoli sebe in opazili boste, da obstaja še veliko reči, ki zaslužijo vašo pozornost in ki vam lahko prinesejo tudi kakšen lep trenutek, pa če je smotrn ali pa ne. Zadnjo noč v letu si poskusite organizirati po svoje, v družbi prijateljev, kjer se počutite sproščeno in obenem zaželeno. Pa nikar ne pretiravajte z alkoholom.

ŠKORPIJON

V december boste vstopili zaljubljeni, nato se boste poglobili na ostalih življenjskih področjih. Ker je na finančnem področju nekaj otoplitve, boste razmišljali tudi o tem, kako premostiti stroške ali kako se znebiti kreditov in dolgov takoj, ko bo to mogoče. Pri prihodkih težav namreč ni videti, večja težava so odhodki. K stvari boste pristopili zelo resno, tudi na račun partnerjevih pričakovanj, če ne bo šlo drugače.

KOZOROG

Na vidiku so pozitivne energije, ki vam bodo omogočile, da boste ves praznični mesec žareli. Tako boste vstopili tudi v leto 2011, ki bo vsaj v začetku sledilo trendu sreče, predvsem na študijskem področju. Iz sivine družbe boste v tem mesecu izstopali ravno po tem, da boste edini dobre volje in polni radosti. Tudi drugim boste poskušali vsiliti nekaj več optimizma, toda ne pretiravajte s tem.

VODNAR

Zelo živ in barvit mesec je pred vami. Vodnarji boste s svojo prilagodljivostjo in komunikativnostjo v nemajhni prednosti pred drugimi, saj boste nov veter začutili in uporabili prej. Merkur kaže, da boste nekaj preprodajali ali pa se ukvarjali s stroški, delnicami, dediščino ali partnerjevim denarjem. Vsekakor boste iz tega potegnili nekaj koristi. Zadnji dnevi v decembru pa bodo namenjeni zabavi, rajanju in počitku.

RIBI

V veselem decembru so vam naklonjeni praktično vsi planeti našega osončja, ki vam bodo prinesli veliko osebnega zadovoljstva, kreativnosti, domiselnosti, romantičnih avantur in bogatih daril. Običajno zaključevanje leta v obliki opravljanja inventure in nakupovanja bo tokrat potekalo bolj v smislu razmišljanja, kaj si sploh lahko privoščite. Na koncu bo prevladala skromnost.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.