29 načinov, kako moriti v Sims 4

death, grim reaper, skulls
Foto: flutie8211 iz Pixabay

Sims 4 je zadnja v nizu iger franšize Sims. Igra je socialna simulacija, kjer lahko nadzoruješ dejanja avatarjev – Simsov – in svet, v katerem živijo. Skoraj gotovo se je spomniš iz otroštva. Si bil med tistimi, ki so Simčkom (tudi z goljufanjem) ustvarili lepo življenje, ali nami, ki smo sadistu v sebi pustili, da mu zrastejo krila?

Brezskrbno izživljanje

Ker igra nudi popoln nadzor nad ustvarjenimi ali izbranimi Simsi, je izživljanje seveda mikavno. Postaviš lahko kakršnokoli bivališče; če je problem denar, te hitro reši bližnjica motherlode. Simse lahko zapreš v sobo brez vrat in jih izstradaš do smrti. Lahko jih zakleneš ven in pustiš, da zmrznejo. Dejstvo, da med mučenjem prav smešno teatralno poskakujejo in oporekajo, jim ni v prid. Kaj šele, ko ugotoviš, da se barve duhov v igri razlikujejo glede na smrt. V nadaljevanju je 29 predlogov za tiste, ki se malenkost preveč poistovetijo s starozaveznim bogom.

1Požar

sims 4, cooking, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Najbolj naravno je, da Simsi umrejo od starosti. Če jim je namenjena nenaravna smrt, lahko ta nastopi zaradi treh skupin dejavnikov: potreb, razpoloženja (na kar potrebe neposredno vplivajo) in okoljskih vplivov. Marsikdo kar hitro ugotovi, da se splača paziti na Simčke, ki ne znajo kuhati. Do konca življenja jim utegne biti vroče. Požar lahko povzročiš tudi tako, da poleg kamina namestiš preproge.

2Elektrika

sims 4, grim reaper, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Elektrika lahko Simse stepe, če jim ukažeš popraviti pokvarjeno belo tehniko. Od tega bodo umrli le, če se zgodi dvakrat zapored. Prvič bodo zgolj rahlo omotični.

3Lakota

sims 4, hungry, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Če Simček 48 ur (v igri) ne dobi hrane, se bo zgrudil in umrl. Ker začnejo avatarji z nizkimi potrebami delovati samostojno, je Simčka treba zapreti, da ne pride do hrane.

4Smrtonosni bes

sims 4, angry, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Tako je, v četrti igri lahko Simse pokončajo intenzivna čustva. Občutki in razpoloženje so vidni v spodnjem levem kotu. Jezne občutke lahko izzoveš tako, da Simsi dolgo vztrajajo v prepiru ali so izpostavljeni čemu, kar jim ni všeč (igra omogoča zelo podrobno opredelitev osebnosti). Ti občutki se seštevajo in vplivajo na razpoloženje. Ko je Simček enraged, je že v nevarnosti. Če se ne umiri, bo doživel infarkt.

5Joj, to pa je nerodno

Foto: Osebni arhiv

Občutke sramote izzoveš z raznimi socialnimi lapsusi. Dober način, da Simčku postane nerodno, je, da izgubi nadzor nad mehurjem. Da od sramote umre, ga pripravi do tega, da bo “mortified” in še malo vztrajaj.

6Hahaha, umiram

sims 4 screenshot, funny
Foto: Osebni arhiv

Zakaj bi se ustavil pri tem, da nekoga nasmejiš do solz, če ga lahko s smehom kar ubiješ. Ta način je med lažjimi, preprosto vztrajaj pri socialnih interakcijah razdelka funny in kmalu se bo Simček tako smejal, da ne bo prišel do sape.

7Glu glu, še sem tu!

sims 4 swimming pool, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Simsi, ki predolgo plavajo, se utrudijo in utonejo. Da do tega pride, jim je treba preprečiti izhod iz vode – bazenu preprosto odstrani lestvico. Če mu uspe ven, zagradi bazen z zidom ali ograjo.

8Smrtna postelja nekoliko drugače

sims 4, woohoo, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Ko so Simsi v letih, so bolj ranljivi. Simsi v zadnji fazi življenja lahko umrejo od pretiranega fizičnega napora. Seveda lahko Simčka siliš telovaditi v nedogled. Lahko pa večkrat izbereš romantično interakcijo woohoo in umrl bo med rjuhami.

9Cowplant

sims 4 cowplant, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Cowplant je mesojeda rastlina, ki jo lahko posadiš, ko najdeš seme (ponavadi naključno, pogosto z ribarjenjem). Ko enkrat zraste, ima namesto cveta glavo odrasle krave, ki jo je treba redno hraniti. Lačna rastlina bo iz gobca držala torto za vabo. Simček, ki po torti poseže dvakrat zapored, bo prebavljen. Njegovo esenco lahko spije tisti, ki Cowplant pomolze – s tem si podaljša življenje.

10Ko je vesolje proti tebi (dodatek Get to Work)

sims 4, raketa
Foto: Osebni arhiv

Simsom, ki potujejo v vesolje s premalo dodelano raketo, se lahko zgodi, da bodo od trka umrli. Lahko jih zadane tudi meteorit. To se zgodi, ko ponoči uporabljajo teleskop tudi po opozorilu, da so videli, kako se nekaj približuje.

sims 4, telescope, screenshot
Foto: Osebni arhiv

11Suši iz ribe napihovalke (dodatek City Living)

sims 4, pufferfish nigiri
Foto: Osebni arhiv

Z dodatkom City Living se pojavi jed pufferfish nigiri ali suši iz strupene ribe napihovalke. Za slabo pripravljeno jed obstaja 50 % možnost, da bo jedca ubila. Ta možnost je še večja, če je Simček že slabe volje (ne deluje pa na morskih deklicah).

12Nevihta (dodatek Seasons)

sims 4, storm, selfie
Foto: Osebni arhiv

Ko je zunaj nevihta, so Simčki čisto iz sebe in bodo tekli noter. Lahko se zgodi, da jih zadane strela.

13Prevroče, premrzlo (dodatek Seasons)

sims 4, freezing, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Z dodatkom za letne čase se pojavita še dve možnosti za smrt. Simčki lahko zmrznejo ali jih zadane vročinska kap. To se zgodi, ko so dlje časa na mrazu ali vročini v neprimerni opravi.

14Smrtna roža (dodatek Seasons)

sims 4 screenshot, heat stroke
Foto: Osebni arhiv

Simček, ki spretnost urejanja rož razvije do 9. stopnje, lahko pripravi šopek z rožo smrti. Prejemnik tega darila se bo postaral, če je že v zadnji fazi življenja, pa bo umrl.

sims 4, death flower
Foto: Osebni arhiv

15Eksotične ribe (dodatek Get Famous)

sims 4 get famous, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Luminary’s Exotic Water Garden je vrtni okras iz dodatka za slavo. V njem so lahko piranje in morski psi, ki jih je treba hraniti. Kaj se zgodi, če Simček skoči v ribnik, ko so prebivalci lačni, preizkusi sam.

16Pretirano piflanje (dodatek Discover University)

sims 4, research machine, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Simsi, ki na fakulteti prispevajo preveč znanja v raziskovalni računalnik (opcija contribute knowledge na napravi research machine), bodo izčrpani. V primeru, da Simčka prisiliš v nadaljevanje, mu bo to skurilo možgane.

17Beetlejuice! Beetlejuice! Beetlejuice! (dodatek Eco Lifestyle)

sims 4, screenshot, tombstone
Foto: Osebni arhiv

Simčka z najvišjo stopnjo sposobnosti mešanja pijač lahko pripraviš do tega, da zmeša napitek Beetle Juice. Spije ga lahko dvakrat zapored, tretjič bo zadnjič.

18Gospodar muh (dodatek Eco Lifestyle)

sims 4 eco living, screenshot, dumpster
Foto: Osebni arhiv

Simsom, ki ne odnašajo smeti, se slabo piše. Neposredna bližina slabo razpoloženih muh je lahko smrtonosna.

19Avtomati za hrano (dodatek Snowy Escape)

sims 4 snowy escape, vending machine, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Hitro boš videl, da se v avtomatih večkrat kaj zatakne. Simsi jih lahko stresejo, a s tem tvegajo, da avtomat pade nanje in jih zmečka.

20Padec z gore (dodatek Snowy Escape)

sims 4 snowy escape, rock climbing, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Simsi lahko v slabem vremenu ali v primeru, da v plezanju niso preveč spretni, padejo v smrt.

21Spodletela potegavščina (dodatek High School Years)

sims 4, summon urban myth, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Simsom lahko spodleti poskus dveh interakcij za nepridiprave. Če poskusijo podtakniti smrdljivo bombo, se lahko od dima zadušijo. Prav tako lahko umrejo od strahu, če trikrat prikličejo urbani mit.

22Prešvican konec (dodatek Spa Day)

sims 4 screenshot, sauna
Foto: Osebni arhiv

Igralci, ki se jim vročinska kap ne zdi dovolj kruta, lahko Simse pregrejejo v savni. Odstrani vrata in glej, kako se znoji.

23Vampirji na soncu (dodatek Vampires Game Pack)

sims 4, burning vlad, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Vampirji lahko ubijajo in umrejo. Ubijajo lahko, če so osvojili sposobnost vplivanja na čustva. Simčke v bližini lahko pahnejo v pretirano jezo ali sram. Če pa se spozabijo in preživijo preveč časa na soncu, bodo neprijeten konec dočakali še sami.

24Zahrbtna želja (dodatek Romantic Garden Stuff)

sims 4, romantic garden stuff well, screenshot
Foto: Osebni arhiv

V tem dodatku je vodnjak želja. Ker je nekoliko muhast, izpolnjuje želje glede na daritev in razpoloženje. Simček, ki bo vodnjak, ko je ta slabe volje, prosil za večno življenje, ga bo dobil. Vodnjak ga bo spremenil v duha.

25Potomke dinozavrov in zajčki (dodatek Cottage Living)

sims 4, screenshot, cottage living chicken attack
Foto: Osebni arhiv

Simse, ki so nesramni ali hudobni do kokoši in zajcev, lahko ti napadejo. Poskusi večkrat in lahko se zgodi, da živalica Simčka pokonča.

26Zastrupitev (dodatek Jungle Adventure)

sims 4, jungle adventure, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Med raziskovanjem džungle lahko tvoje Simse napadejo škorpijoni in pajki. Brez protistrupa bodo umrli.

27Steklina (dodatek My First Pet Stuff)

sims 4, screenshot, podgana
Foto: Osebni arhiv

Simčka lahko ugrizne glodalec, ki ga ima za ljubljenčka. Brez zdravljenja bo umrl od bolezni, imenovane rabid rodent fever (vročina steklih glodalcev).

28Čarobna smrt (dodatek Realm of Magic)

sims 4, realm of magic, gemma charm
Foto: Osebni arhiv

Simsi čarovniki imajo pri potrebah poseben razdelek, ki meri magični naboj. Čaranje, ko je meter poln, lahko vodi v smrt.

29Zložljiva postelja (dodatek Tiny Living Stuff)

sims 4, murphy bed, screenshot
Foto: Osebni arhiv

Dodatek s pohištvom Tiny Living prinaša možnost varčevanja s prostorom. Simsi lahko spijo na zložljivi postelji, ki jo upravljajo na daljinec. Ko ta ne dela, bodo Simsi posteljo poskušali odpreti ročno, pri tem pa lahko postelja pade nanje in jih ubije.

Niki Hüll

Novinar

Prejšnji članek7 najzahtevnejših študijskih programov
Naslednji članek5 najbolj uporabnih domačih lepotnih trikov

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.