Družabne igre za najdaljšo noč v letu

Za marsikoga bo letošnji prehod iz leta 2020 v leto 2021 vse drugo kot normalen. Zaradi trenutne situacije nas bo velika večina novo leto preživela kar v udobju svojega doma, z družino ali v družbi svojih najbližjih prijateljev. Ker so obsežne zabave in proslavljanja omejena, je praznovanje v ožjem krogu najbližjih kot nalašč za igranje družabnih iger. S tem bo najdaljša noč v letu minila hitro, brez dvoma pa ne bo manjkalo niti smeha niti zabave.

Pijana mačka

kup kart

Je pivska igra spretnosti in norosti, ki je primerna za vse nad 18 let starosti. Promovirajo jo kot tako zabavno igro, da imaš zjutraj namesto mačka tigra. Igra se dogaja v marginalni dimenziji, kjer so svet zavzeli mački, ki skrbijo, da s pomočjo različnih nalog napijajo igralce. Ilustracije v igri so popolnoma unikatne in prikazujejo divji svet na najbolj zabaven način. Igra za več kot tri osebe vsebuje štiri vrste kart z naslovi: »Naredi takoj«, »prišparaj«, »stanje« in »za vse.«

Codenames

Igro lahko igra do 8 oseb, ki s pomočjo asociacij ugibajo pravilne besede. Igralci se razdelijo v dve skupini, vsako skupino pa vodi skrivni agent, ki edini ve, kje se nahajajo preostali agenti. Njihovo nahajališče lahko preko tajnih imen in psevdonimov namiguje le skrivni agent. Igralci morajo uporabiti vse asociativne spretnosti in se izkazati kot ekipa. Največji čar je namreč ravno v ekipni povezanosti, ki iz poteze v potezo narašča, in poskrbi, da uspešno rešite uganko.

Shit happenspaket igre

Velja za najbolj prefinjeno psihološko igro, v kateri naj bi oživelo vso »sranje« sveta. V škatli se nahaja 200 čudaških kart, na vsaki izmed njih pa je prikazan ena bolj ali manj neprikladna situacija, ki se ti lahko zgodi v življenju. Nekatere izmed situacij so precej banalne (čebelji pik), nekatere pa so že neznansko problematične (mrtva prostitutka v lastni postelji). Bistvo igre je pravilna razporeditev raznoliko »zafrknjenih« življenjskih situacij glede na indeks groze – lestvico od 1 do 100.

7 Wonders

Kljub temu da se igre, v katerih je potrebno graditi civilizacije, slišijo kot nekaj izjemno dolgega in miselno zapletenega, je igra 7 Wonders pravo nasprotje. Strateško družabno igro lahko igra 7 igralcev hkrati, traja pa približno 45 minut. V njej vsak igralec prevzame vlogo voditelja enega izmed zgodovinskih mest in ga poskusi vojaško, ekonomsko in kulturno razviti ter s tem prehiteti nasprotnike. Čar igre je v njeni edinstvenosti, saj boste – ne glede na to kolikokrat ste igro že igrali – morali zmeraj premisliti svojo taktiko.

kartice, denar za igro 7 wonders
Set igre 7 Wonders.

Cards against humanity

Družabna igra, ki je znana kot ena najboljših iger za »obupne« ljudi. Primerna je za večje skupine ljudi (do 30 igralcev), lahko pa se jo igrajo že trije. Njeni igralci morajo imeti zelo sproščen smisel za humor, saj morajo s pomočjo kartic dopolnjevati povedi in odgovarjati na vprašanja. Vse skupaj na koncu izpade zelo politično nekorektno, saj je vsebina kartic polna referenc na slavne osebnosti, spol, seks in na vsakdanje pripetljaje. Igra je torej kot nalašč za tiste, ki obožujejo surov in črn humor.

primer dveh kartic
Primer vsebine kartic.
VIRTojeto
Prejšnji članekNaravni lifting obraza kar od doma?
Naslednji članekCovid-19 največja nevarnost duševnemu zdravju od druge svetovne vojne dalje

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.