Naravni lifting obraza kar od doma?

Verjetno si na družbenih omrežjih že zasledila videoposnetke, ki prikazujejo različne načine masiranja obraza. Ta masaža naj bi imela čudežen učinek, ki bi povzročil naravni lifting obraza. Naša koža naj bi postala živahna, bolj zdrava in začela naravno sijati. Te zanima zakaj in kako deluje masažna rutina?

Večji pretok krvi

Z masažo obraza boš povzročila, da se bo tvoj pretok krvi povečal, kar pomeni, da bo na masirano območje prišlo več kisika, ki je potreben za obnovo kožnega tkiva. Koža bo posledično postala bolj elastična, povečala pa se bo tudi proizvodnja kolagena. Masaža obraza naj bi spodbudila hidracijo kože in izboljšala teksturo kože obraza.

Pomembnost predhodne priprave

Za boljše rezultate je potrebno naš obraz predhodno pripraviti. Priporočljivo se je sprostiti in očistiti kožo. To lahko storiš s krožnimi gibi, ki že zbudijo mišice obraza in vratu. Kožo lahko očistiš z nežnim čistilom ali oljem, ki ga nato z brisačo nežno osušiš po obrazu. Ko je tvoj obraz očiščen, nanj nanesi svoj najljubši serum ali vlažilno kremo. Z nanosom olja boš pripomogla h gladkemu drsenju prstov in sijočemu končnemu videzu kože.

Beauty Face GIF by Liolacosmetics

Vrat in limfa

Pri masaži vratu je pomembno, da uspešno stimuliraš svoj limfni sistem. To storiš tako, da začneš z navpično masažo od grla do brade, ki ji nato sledijo gibi od brade do ušes. Masažo nadaljuj na straneh vratu, v smeri navzdol, od ušes do ramen. Gibanje navzgor in navzdol ponovi večkrat in na tak način boš dosegla smer limfnega pretoka.

Brada in obraz

Z masiranjem začni od sredine brade na vsaki strani in se s krožnimi gibi pomikaj navzgor proti ušesom v linijo las. To bo pomagalo odtekati tekočino in oblikovati območje okoli brade. Nato s širokimi krožnimi gibi navzgor masiraj ob straneh čeljusti, mimo vogalov ust, nosnic in nad ličnicami. S krožnim masiranjem v predelu ličnic boš povečala cirkulacijo krvi.

Usta

S kazalci in palci se primi za ustnice in jih lepo, počasi gneti in raztezaj. Pazi na pozicijo prstov, ki morajo biti malo izven ustne mišice in bolj proti namrščenim linijam. Masažo ponovi desetkrat, saj boš lahko z njo dosegla preprečitev drobnih črtic okoli ust in učinek bolj napihnjenih ustnic.

Nos

Od sredine nosu s prsti trdno potisni do vrha obrvi in pridrži. Ta način naj bi zmanjšal zabuhlost in pomagal pri odtekanju odvečne tekočine. Poskusiš lahko tudi gibe za oblikovanje nosu. S prsti nežno stisni območje na vrhu nosu in nadaljuj gibanje navzdol do nosnic.

Čelo

S konicami prstov se pomikaj v cik-cak in gor-dol gibih. S krožnimi gibi nato masiraj obe strani čela, kjer je pomembno, da začneš blizu templjev in se postopoma premikaš proti sredini čela. Masiraj 1 minuto, področje pa zaključi s svojimi templji. Mišice na čelu namreč tečejo v lasno linijo, zato je priporočljivo, da se temu področju dodatno posvetimo.

health relax GIF by DeStress Monday

Dejstvo je, da zaenkrat še ne poznamo nobene zanesljive študije, ki bi potrdila učinkovitost masaže obraza. Res je, da postopek masaže obraza pripomore k počasnejšemu staranju obraza in ohranjanju elastičnosti, ni pa res, da preprečuje staranje našega obraza. Če si torej v letih, v katerih meniš, da bi tvoja koža potrebovala malo pozornosti in nežnosti, potem lahko poskusiš omenjene nasvete.

ženska z linijami na obrazu

VIRPoosh
Prejšnji članekHuawei MatePad vas bo rešil študijskih zagat
Naslednji članekDružabne igre za najdaljšo noč v letu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.