GTA 6 je vse bližje in bližje, vsaj tako pravijo

GTA 6, vse o prihajajoči igri Grand Theft Auto VI
GTA 6, vse o prihajajoči igri Grand Theft Auto VI Foto: on sportsrush

GTA 6 je vse bližje in bližje, to je zdaj že jasno. Grand Theft Auto VI oziroma GTA VI je verjetno ena najbolj pričakovanih, če ne celo najbolj pričakovana igra tega desetletja. Pri Rockstar Games so že februarja 2022 potrdili, da vztrajno delajo na šestici priljubljene videoigre. »Aktiven razvoj naslednje igre v seriji GTA je že v pogonu,« so povedali in potem potihnili, bolj ali manj, vse do danes. Kaj vse vemo o prihajajoči igri GTA 6?

GTA VI več kot deset let po uspešnici GTA V

»Ker razvoj naslednje igre v seriji Grand Theft Auto že poteka, je ekipa Rockstar Games odločena, da ponovno postavi nova merila za serijo, našo industrijo in širše, tako kot smo to storili z vsako igro v seriji,« so samozavestno sporočili pri Rockstar Games. In od te izjave za javnost nismo slišali prav nič novega oziroma bolje rečeno nič novega, kar bi bilo uradno s strani proizvajalcev. Ampak svet iger ima nekaj, kar preseneča. To so trenutki, ko v javnost pricurljajo informacije o prihajajočih igrah. Med njimi tudi GTA VI.

Sredi septembra 2022 je v javnost pricurljalo skoraj sto posnetkov in fotografij, ki naj bi bile del nove igre. Forumi so podivljali, oboževalci pa prav tako. Hitro so se odzvali ustvarjalci in povedali, da so bili »nedavno deležni vdora v omrežje, v katerem so nepooblaščene osebe nezakonito dostopale in prenesle zaupne informacije, vključno s posnetki zgodnje različice naslednje Grand Theft Auto igre.«

Prva protagonistka v GTA
Prva protagonistka v GTA Foto: on gamingintel

»Izjemno smo razočarani, da so bile podrobnosti prihajajoče igre z vami deljene na tak način,« so še dodali pri RG. »Kmalu vam bomo uradno in na pravi način predstavili igro, ko bo ta pripravljena,« so še dodali in s forumov so hitro začele izginjati te fotografije in posnetki. Reddit, ki je namenjen GTA 6, je tako oznanil, da bo dovolil pogovore o teh informacijah, a brez samih slik in videov.

GTA 6

Strauss Zelnick, generalni direktor starševska podjetja Rockstar Games, Take-Two Interactive, je pojasnil, da celotno zadevo jemljejo ekstremno resno. »Ni dokazov, da so bila odvzeta kakršna koli materialna sredstva, kar je dobro, vse to pa ne bo imelo nobenega vpliva na razvoj igre ali kaj podobnega. Vseeno gre za strašno razočaranje, ki nas prisili v to, da smo vedno bolj pozorni na zadeve v zvezi s kibernetsko varnostjo,« je dodal.

Je GTA 6 prestavljen zaradi informacij, ki so pricurljale v javnost?

Kratek odgovor je ne. »V tem trenutku ne pričakujemo zaostanka ali dolgoročnih težav v razvoju igre in drugih projektov,« so povedali pri Rockstarju in pomirili oboževalce. Ne glede na to pa je od predhodnika GTA V minilo že kar deset let. Spomnimo, da je bilo med GTA IV in GTA V »le« pet let razlike. Zdaj se je ta podvojila, pričakovanja pa še vedno naraščajo.

GTA V je zaslužila milijardo dolarjev v prvih treh dneh po »premieri«. Gre za drugo najbolj prodajano igro vseh časov, saj je bilo prodanih že 180 milijonov primerkov. Do danes je igra v blagajne prinesla že preko 6 milijard ameriških dolarjev.

GTA Vice City
GTA Vice City Foto: on gtabase

GTA 6 nas bo vrnil v Vice City

Največ vprašanj se nanaša na samo lokacijo zgodbe v igri. Razlog za ugibanja o dogajanju igre v mestu Vice City se nanaša predvsem na tiste prej omenjene pricurljane fotografije. Te, večkrat, prikazujejo elemente, ki še kako spominjajo na priljubljeno igro GTA: Vice City. Velika razlika pa je v tem, da smo Vice City nazadnje »obiskali« v letu 1986, saj je bila v to leto postavljena omenjena igra. Več kot očitno bi bilo zdaj mesto prestavljeno v »današnji« čas.

Razlika v zemljevidu igre GTA V in GTA VI
Razlika v zemljevidu igre GTA V in GTA VI

Če gre tako verjeti ponovnemu vstopu v ta svet, na to vplivajo tudi informacije o zemljevidu, ki ga bo imela igra. Spomnimo, da so pri Rockstaru iz igre GTA: San Andreas na GTA V mesto Los Santos močno razširili in tako navdušili. GTA VI bi tako lahko razširil zemljevid, s čimer so se mnogi že poigrali.

Kaj pa glavni lik? Že več mesecev se pojavljajo govorice, da naj bi imel prav GTA 6 prvo protagonistko v 3-D obdobju te serije. V tistih informacijah tako najdemo tudi imeni Jason in Lucia, kar nakazuje, da bi lahko za igranje uporabili dva lika – menjava igralcev iz GTA V se očitno vrača.

Kdaj bo izšel GTA 6?

Glavno vprašanje, kajne? Tukaj pa tiči težava, saj ne ve nihče, pojavljajo se le ugibanja. Rockstar Games še niso objavili ali potrdili datuma izida igre, najpogosteje se pojavljata dva datuma. To je leto 2025, kar je tudi prevladujoče mnenje o izidu igre, in pa konec leta 2024. Slednji datum je posledica izjave Microsofta, ko je ta pridobil Activison Blizzard. »Težko pričakovana igra GTA VI naj bi prispela leta 2024,« so zapisali in za zdaj gre za edini delno uradni datum. Več pa bomo vedeli, ko bodo to objavili ustvarjalci.

Septembra 2023 bomo zapisali deseto obletnico od izida GTA V, kar bi bila lepa priložnost za premiero prvega napovednika. Kot večina drugih informacij, ki je trenutno v obtoku, je tudi to le govorica in nikakor ni preverjeno dejstvo. Vsaj ne še, a nekaj je jasno.

GTA 6 bo izšel v tem desetletju. Če to koga razveseli, potem odlično, saj je to najbližje dejstvu, kar smo v tem trenutku sploh lahko.

Do tistega trenutka pa lahko pričakujemo najbolj pričakovane igre leta 2023.

50 Features GTA 6 WILL HAVE! (From GTA 6 Leak)

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRecept za najbolj osvežilen sladoled tega poletja
Naslednji članekZnanstveniki razvili material, ki menja barvo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.