GTA: Trilogy najslabše ocenjen izid katerekoli igre vseh časov

Ah, otroštvo. Spomnim se, kako sem pred mamo skrival, da igram GTA San Andreas, da ne bi videla, kako z užitkom vozim čez naključne mimoidoče NPC-je in streljam karkoli vijoličnega vidim. GTA je daleč najbolj popularen naslov katerekoli igre na svetu. Verjetno ni osebe, ki ne bi vsaj malo vedela o teh videoigrah. Sam, ki sem uporabnik Microsoftove Xbox Game Pass naročnine, sem bil neučakan, ko sem videl, da moja najljubša GTA igra prihaja v knjižnico iger, ki jih lahko v nedogled preigravam z naročnino. Poleg tega sem naročil celotno trilogijo za Nintendo Switch in čakal na debelo podčrtan datum izida na koledarju. A na koncu je čakalo razočaranje.

60 evrov za tri igre iz let 2001, 2002 in 2004 z minimalnimi grafičnimi popravki, ki pa so konkretno slabši od modov, ki smo jih lahko prenašali zastonj, dokler se pohlepni lastniki franšize niso odločili, da jih na grobo odstranijo iz obličja Zemlje. To pa je bil le začetek.

Igra je polna hroščev

Vse, kar je moral založnik narediti, je predelati igro, ki bi bila današnjemu času primerna. Z nekim razlogom so se pojavili hrošči, ki so bili prisotni v začetnih verzijah igre. Sam sem naletel na policijski avto, ki se je zaletaval v zid brez kakršnegakoli razloga. Enak bug je bil prisoten tudi v verziji 1.1. originalne igre. To je eden redkih trenutkov, ki pričara nostalgičen občutek na preigravanje te klasike. Vsekakor pa daje vtis površnosti in pohlepa, ki ga zadnja leta vsakič znova kaže včasih tako priljubljeni Rockstar.

GTA: SA bug same as in version 1.1.

Manjka ogromno število pesmi iz originalnih izidov

GTA slovi po izjemni glasbeni knjižnici in je obvezna sestavin vseh teh avtokradljivih videoiger. Na žalost pa zaradi poteka avtorskih pravic manjka lep kup legendarnih naslovov v predelavi.

Zaradi že prej omenjene površnosti so programerji pozabili popolnoma odstraniti vse pesmi in to je bil razlog, da je Rockstar Games onemogočil igranje iger za nekaj časa. To je spustilo gnev na založnika iz strani igralcev in GTA: Trilogy, ki postala najslabše ocenjena igra (čeprav so v bistvu tri) vseh časov na popularni strani za ocenjevanje iger Metacritic.

Igro lahko spet preigravaš, a tokrat res brez vseh pesmi, ki jih najdeš na GTA Trilogy Definitive Edition: All Missing Songs.

Vsi upamo, da se založnik zbudi iz globokega sna, ki ga zaradi GTA V in online verzije te igre ni videti konca. Da se le ne bo zadušil v spancu v vsem tem denarju in nas bo spet razveselil s kakovostnimi igrami, ki so bile v preteklosti stalnica.

Prejšnji članekSlastni oreščki in suho sadje za zdrav prigrizek med študijem
Naslednji članekKriptovaluta JRR Token ne obstaja več
Žan T. Urbanija

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.