Naslovnica NBA 2k2 pripadla Luki Dončiću in prvi košarkarici

Luka Dončić bo prvi Slovenec in prvi igralec Dallasa, ki bo krasil naslovnico najnovejše izdaje popularne igre NBA 2K. Uradna spletna stran podjetja je sporočila novico, ki je razveselila Lukove navijače. Z drugo novico pa so razveselili še vse ostale slovenske navijače, ki že nestrpno pričakujejo izid najnovejše košarkarske igre 2K22. Njen izid je napovedan za 10. september. Kaj je o tem povedal Luka?

Legendarna naslovnica igre 2K

Luka Dončić je eno izmed najbolj priljubljenih in prepoznavnih imen košarke ter športa nasploh. 22-letni Ljubljančan je Slovenijo odpeljal na prve olimpijske igre v zgodovini, z Dallasom se je uspešno boril v končnici, a to še ni vse. Obeta se mu tudi podpis petletne pogodbe z Mavericksi, ki mu lahko prinese več kot dvesto milijonov dolarjev. Zdaj pa je pristal še na naslovnici najbolj priljubljene košarkarske igre NBA 2K.

»Priti na naslovnico (te igre), je zame nekaj posebnega. Ponosen sem, da lahko predstavljam mojo državo, barve le te pa bodo prav tako krasile naslovnico,« je ob razglasitvi novice povedal Dončić. Svojo zahvalo je objavil tudi na Twitterju, ki je ob novici dobesedno ponorel. Ne samo Dončić, na naslovnici bo tudi Slovenija, katere barve bodo krasile igro.

Poleg Dončića pa bodo na določenih naslovnicah tudi Kevin Durant, Kareem Abdul-Jabbar, Dirk Nowitzki in Candace Parker. Slednja bo tudi prva ženska košarkarica, ki bo na naslovnici igre, kar je izjemen uspeh za žensko košarko in ligo WNBA. Vse umetnine za naslovnice igre je ustvaril umetnik Charly Palmer.

NBA 2K22 bo izšla 10. septembra. V prednaročilu stane 60 evrov, jubilejna generation igra pa bo dosegla tudi 100 evrov. Poudarek so ustvarjalci namenili igram, ki so za PS5 in Xbox. Ponovno pa bo tako trpela računalniška verzija, tokrat skupaj s preteklimi generacijami konzol. Vsako leto pa se igra spopada s kritikami na račun razvoja in igranja, ki gre počasi v napačno smer.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekAmazonski pragozd izpušča več ogljikovega dioksida, kot ga vsrka
Naslednji članekOdločitev Evropskega parlamenta glede zasebnosti dvignila prah
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.