Ocena igre: Call of Duty: Black Ops-Cold War

Call of Duty že dolgo velja za giganta vojaških in streljaških franšiz, ki je z Black Ops: Cold War pokazal prav to, da je gigant. Po Warzonu je CoD spet zasedel prestol, s katerega ga verjetno še nekaj časa ne bo izrinil nihče. Razen, če bo to on sam, kar je že napovedal prav s hladno vojno. Kako dobra je nova igra franšize, kaj ponuja in ali se jo splača kupiti? Vse izveš v nadaljevanju.

Black Ops – Cold War

Pred enajstimi leti je izšla igra Black Ops, ki je osvojila množice in franšizo vrnila na prave tirnice. Enajst let kasneje prihaja šesto nadaljevanje zgodbe BO, ki na trenutke deluje kot kulminacija večih delov, obenem pa lahko vsako poglavje stoji zase. Zelo amatersko jih lahko razdelimo na multiplayer, singleplayer kampanja in pa zombiji (samostojno, ker so carski). Kot vsaka igra, ki je del serije, se tudi CoD spopada s primerjavami. Hipotetično: Če je nekatera CoD igra najslabša v franšizi CoD, ali je to slaba igrica? Seveda ni, ker so v povprečju vse v zgornjem ešalonu gaming svetaDovolj o hipotetičnem svetu, lotimo se ocene igre.

Kampanja

Če bi jo ocenili na hitro, je igranje skozi zgodbo točno to, kar pričakujemo od CoD-a. Četudi zgodba sama ni tako razvejena in dih jemajoča, kot predhodniki v seriji Black Ops, vseeno zadostuje. Zanimive so predvsem misije brez streljanja, ki akcijo zamenja z napetostjo in od igralca zahteva mirnost, kar je precej ironično, ker je to le Call of Duty. Kljub temu da to ni najboljše, kar franšiza nudi, je še vedno nad povprečjem, kar zadostuje za zveste uporabnike. Vsekakor pa bodo zadovoljni tudi novi igralci, ki bi kupili Cold War kot njihov prvi vstop v svet klica dolžnosti.

Multiplayer

Ko je CoD lansko leto predstavil svoj Battle Royale, je ta navdušil svet. Fortnite za malenkost starejšo in bolj resno generacijo (no offence), so morda s Cold War to želeli nadgraditi, a bolj neuspešno. Če bo ta igra tvoj prvi vstop v multiplayer CoD, potem odlično, navdušen boš. Če pa si prej igral Warzone, potem si boš želel nekaj več, a tega v tej verziji ne boš dobil. No, vse je odvisno od tebe. Vsekakor pa to ni najboljša plat te igre.

Zombiji

Kot navdušenec nad zombiji in franšizo, je bila World at War, ki je sprožila Black Ops serijo, naravnost čudovita zadeva. Fantastična mešanica obeh svetov, ki je svoj vrhunec doživela v Black Ops dvojki in trojki (odvisno od razpoloženja ?) od takrat pa bolj kot ne stagnira na visokem nivoju. Ne razumi me narobe, Cold War ima odlične zombije, ki pa bodo z novimi zemljevidi in drugimi dodatki postali boljši. Trenutno tam še niso, vsaj ne za moj okus.

Call of Duty & Zombies
Call of Duty & Zombies

Velikost igre

S skoraj 300 GB je Cold War ogromna igra, ki zasede prav toliko prostora. Vse je odvisno od tega, koliko boš želel in potreboval. Vsekakor pa je Treyarch spet ustvaril igro, ki te bo poslala v razmislek. Ne o nakupu igre, ker je ta logična izbira, ampak o nakupu novih iger. Najboljša bo razširitev prostora na tvojem računalniku, Xbox-u ali PS-ju, ali pa nikoli ne kupi novih iger. Slednje ne pride v poštev.

Moj nasvet je nakup igre, saj je Call of Duty že nekaj let vrhunski in škoda bi bilo, če bi zamudil navdušenje. Tako kot vsaka ima tudi ta igra nekaj pomanjkljivosti, a to nadomesti predvsem z videzom, gameplayem, zgodbo in hitrostjo. Naj te velikost ne odvrne od nakupa. Tudi tu velja, da velikost ni pomembna.

Call of Duty: Black Ops Cold War (PS5) 4K HDR + Ray Tracing Gameplay - 2160p (UHD)

Urednik portala Student.si

PREGLEJ PREGLED
Call of Duty: Black Ops- Cold War
80 %
Prejšnji članekKako do štipendije za deficitarne poklice?
Naslednji članekKaj se skriva pod Antarktičnim ledom

Urednik portala Student.si

ocena-igre-call-of-duty-black-ops-cold-warCall of Duty: Black Ops- Cold War je igra z nadpovprečno kakovostjo, ki sicer najboljših primerkov iz franšize ne doseže. To naj te ne odvrne od igranja, saj je Cold War skupek najboljšega, ki pa v celoti, predvsem zaradi enormnosti, ni videti najboljše. Za ljubitelje streljačin in CoD-ja bo odlična in za tiste, ki bi bila to nemara prva taka igra tudi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.