Znani so nominiranci za igro leta!

Prišel je ta čas v letu, ko bo vsak imel svoje mnenje o najboljši igri tega leta. Za svoje najljubše igre lahko glasuješ v kar tridesetih kategorijah. Rezultati bodo znani 9. decembra, ko bodo, kot je že v navadi, v prenosu v živo predstavili vse zmagovalce. Poleg tega se obeta še cel kup napovednikov za prihajajoče igre.

Leto 2022 bo res pestro, obeta se nam največje število izidov AAA iger do sedaj. COVID-19 je namreč onemogočil normalen razvoj in delo se je zavleklo za leto ali dve, 2022 pa bo luč sveta končno ugledala cela kopica izjemnih iger, kot so God of War: Ragnarok, Horizon Forbidden West, Elden Ring, Tom Clancy’s Rainbow Six Extraction in Zelda: Breath of the Wild 2, če naštejem samo nekaj teh. Kot kaže bodo denarnice v letu 2022 na dieti.

Največ nominacij letos ima igra Deathloop in sicer devet, vključno z nominacijo za igro leta. Ratchet & Clank: Rift Apart sledi s šestimi in It Takes Two s petimi nominacijami.

Sam sem bil eden izmed bedakov, ki je prednaročil igro Cyberpunk 2077, a ta je vseeno nominirana v dveh kategorijah, za najboljšo glasbo in najboljšo igro z igranjem vlog. Glasba v igri je zares izjemna, vendar se bojim, da je igra preveč osovražena, da bi na koncu dejansko zmagala.

Letošnje leto je eno izmed tistih, ko nobena igra ne prevladuje na stavnicah. Za igro leta so si igre enakovredne in katerakoli izmed njih lahko postane igra z laskavim naslovom igre leta 2021. Za katero igro boš glasoval ti?

Nominiranci za igro leta 2021:

  • Deathloop;
  • It Takes Two;
  • Metroid Dread;
  • Psychonauts 2;
  • Ratchet & Clank: Rift Apart;
  • Resident Evil Village.

Nominacije za vse kategorije najdeš tukaj.

Prejšnji članekRekorden nivo deforestacije v amazonskem pragozdu
Naslednji članekSezonsko sadje in zelenjava
Žan T. Urbanija

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.