Kako se zabavati, ne da bi korona pokvarila vzdušje

Zabava brez fizičnega stika

Druženje je omejeno na maksimalno 10 ljudi in še pri tem obstaja pravilo distance. Zato bo veliko bolj sproščeno, če boste večer preživeli online. To lahko vključuje multiplayer gaming, skupno gledanje filma ali binge serije (edini trik je, da začnete vsi gledati isto sekundo) ali pa samo lahkoten trač preko spletne kamere.

Fant igra igrice
Med koronavirusom je internet na žalost naš najboljši prijatelj.

Zabavanje v živo

Če se odločite kljub omejitvam družiti v živo, se pred tem pogovorite in bodite odkriti glede svojega počutja in zgodovine stikov (če je bil kdo okužen v družini, si imel stike z nekom, pri katerem so pozneje potrdili okužbo …). Verjemi, tvoja babi in dedi bosta hvaležna za tvojo pazljivost.

Poskusite ohranjati varno razdaljo in upoštevati higieno kašlja in razkuževanja rok. Poskusite se tudi držati lastnih predmetov in si ne deliti pijače ali hrane. Pa čeprav od kolega hrana res dobro izgleda.

Pohodnik, ki hodi med hribi.
Med karanteno smo tako ali tako preveč ležali doma. En kratek pohod ti ne bi škodil.

Druženje bo še bolj sproščeno, če se odvija v naravi, kjer je manj ljudi. Prijateljski izlet na kakšen hrib ali pa sprehod po gozdu sta lahko idealna za druženje in zabavo, če se seveda upoštevajo osnovna preventivna pravila.

Prejšnji članekBodi pozoren na cesti, začenja se velika selitev dvoživk
Naslednji članekAli sem visoko senzitivna oseba?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.