10 najboljših knjig za študente v mrzlih (zimskih) dneh

1. Jonathan Franzen – Freedom

To je zgodba o odnosu, ljubezenskem trikotniku, s katerim se trije študentje prvič srečajo na fakulteti. Kaj jim bo postalo pomembnejše: ljubezen ali prijateljstvo? Ali obstaja kakšna odločitev za to težko situacijo, ko imaš nekaj rad, vendar tega ne želiš izgubiti?

Jonathan Franzen – Freedom

2. Scott Fitzgerald – This Side of Paradise

Privilegirani študent iz Princetona po diplomi popolnoma razočara. Ugotovi, da je življenje za zidovi njegove fakultete popolnoma drugačno, zdaj pa mora znova iskati sebe. Ti zveni znano?

Scott Fitzgerald – This Side of Paradise

3. Haruki Murakami – Norwegian Wood

To je zgodba o resnični ljubezni in prijateljstvu, ko mora en študent spremeniti svoja življenjska načela in odnos do vsega, kar se dogaja okrog njega. Knjiga te bo naučila ceniti prijateljstvo in ljudi, ki te imajo radi.

Haruki Murakami – Norwegian Wood

4. George Orwell – 1984

Svet, razdeljen med tri totalitarne države. Popoln nadzor, odpravljanje vseh človeških vrednot in poskusi preživetja na tem svetu, polnem sovraštva. Knjiga o sistemu, moči in individualnosti.

5. Fyodor Dostoyevsky – Crime and Punishment

Če knjige nisi prebral za domače branje v srednji šoli, jo preberi v enem dolgem večeru. Dobro znan roman o učencu Raskolnikovu in njegovih poskusih, da bi našel svoje mesto v tem življenju in razumel, kdo v resnici je. Po tem, ko je ubil staro zastavljalko, mladenič skuša utemeljiti svoja dejanja. Raskolnikova zgodba lahko vsakega študenta spomni, da premisli o moralnih zakonih in svojem mestu v družbi.

Fyodor Dostoyevsky – Crime and Punishment

6. Aldous Huxley – A Brave New World

Novela, ki jo je avtor označil za »negativno utopijo«. To je zgodba o našem prihodnjem svetu, kjer ima sreča pomembno vlogo, vendar individualnost ni cenjena. Je mogoče ostati srečen, biti podoben drugim? Kaj je za mlade bolj pomembno: sprejeti stvari takšne, kot so, ali se poskusiti upreti sistemu?

Aldous Huxley – A Brave New World

7. Gabriel Garcia Marquez – One Hundred Years of Solitude

To je mitsko-epski roman o evoluciji človeštva, kjer je vsak od nas obsojen na osamljenost in kjer je osamljenost edina stvar, ki dominira v svetu, kjer je vse zapleteno z vezmi usodne ljubezni. Popolno branje za razumevanje in pomen družine in bližnjih ljudi.

Gabriel Garcia Marquez – One Hundred Years of Solitude

8. Vladimir Nobokov – Lolita

Ta roman o prepovedani ljubezni med moškim in mlado žensko nimfo. Knjiga te bo naučila razumevanja, žrtvovanja, odpuščanja in mnogih drugih lastnosti, ki so tako pomembne, a se danes veliko pozabljajo.

Vladamir Nobokov – Lolita

9. John Steinbeck – The Grapes of Wrath

To je zgodba o depresivni družini, ki se preseli v Kalifornijo v upanju, da bi našla boljše življenje; zgodba o pomenu ljubezni, podpori in bližnjih ljudi.

John Steinbeck – The Grapes of Wrath

10. Mikhail Bulgakov – The Master and Margarita

Hudič pride v Moskvo. Vesele zablode in melanholična žalost, romantična ljubezen in čarobna obsedenost, skrivnostnost in nepremišljena igra z zlim duhom – vse to lahko najdemo v tem romanu. Odlično branje, če želiš izvedeti, kako je lahko zlo bolj pošteno kot družba in politični režimi.

Mikhail Bulgakov – The Master and Margarita

VIRLifehack
Prejšnji članekKam gre ves denar? Triki za uspešno »šparanje« za študente
Naslednji članekEMUI 10 beta že na voljo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.