Balkanski anarhistični sejem knjig se vrača v Ljubljano

Med 24. in 26. majem se bo v Ljubljani odvijal že 10. Balkanski anarhistični sejem knjig, imenovan tudi BASK.

Širši javnosti najverjetneje manj znan knjižni sejem sicer potuje po Balkanu in tako lokalno, regionalno in interacionalno povezuje anarhistično skupnost.

Na svojo desetletnico se BASK karavana vrača v Ljubljano.

BASK se vsakič znova izkaže kot odlična priložnost za izmenjavo anarhističnih idej, praks, literature, materialov, kulturnih dogodkov, delavnic in javnih diskusij. Sejem tako širi prostor izmenjav izkušenj in strategij, odpiranja vprašanj in iskanja odgovorov v novih družbenih okoliščinah.

In te so?

  • “Danes nihče več ne more zanikati dejstva, da živimo sredi vsesplošne družbene krize. Ob soočenju z viharjem kapitalističnega uničenja pogosto čutimo šibkost in frustracijo. Kapitalizem vsak dan na zelo konkretne načine ruši naša življenja in nam jemlje prihodnost. Za stare mehanizme boja, iz katerih smo črpali moč v preteklosti, pogosto ugotavljamo, da ne delujejo več. In vendar je jasno, da nam ne preostane nič drugega kot upor in gradnja proti in onkraj obstoječega. Uporabnih analiz, kritik, diskusij, seminarjev in konferenc imamo dovolj, čas je, da stopimo v akcijo.”

Več o tem zanimivem dogodku si lahko prebereš na spletni povezavi Balkan Anarchist Bookfair 2013 ali poslušaš prispevek radia Študent v rubriki Črna luknja.

Prihaja tudi nova Anarhistka

… tokrat menda tudi z novo rubriko ‘Šport in punk’.

Okrožnica Anarhistka je brezplačna in jo lahko dobiš v številnih avtonomnih, kulturnih in socialnih prostorih po Sloveniji, na različnih dogodkih in pri lokalnih distributerjih anarhistične literature. Če jo kljub temu ne dobiš, pa bi te tovrstno branje zanimalo, jo lahko naročiš preko kontakta Založbe Avtonomija. Več informacij na www.a-federacija.org.

Tina Pečan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.