Hongkong love express za dozo smeha in ljubezni

Nan Lian Garden,This is a government public park,situated at Diamond hill,Kowloon,Hong Kong
Foto: huad262 iz iStock

Slovenski avtorji že dolgo ne slovijo več samo po resni, pogosto težko berljivi literaturi. Mlada generacija piscev postaja vse drznejša in posega tudi po žanrski literaturi, ki ej za bralce pogosto bolj dostopna. Ena izmed bolj zabavnih avtoric je zagotovo Janja Kokol, ki letošnje leto izdala knjigo Hongkong love express.

O čem govori roman s tako zvenečim naslovom? Glavna junakinja Tatka na začetku knjige prispe v Hong Kong, kjer želi napisati filmski scenarij. Namesto pisanja pa se znajde v vrtincu pustolovščin, zanimivih interakcij z ljudmi iz celega sveta in nepozabnih ljubezenskih izkušenj. Tatka na lastno kožo preizkusi, kakšno je delo varuške, znajde se na kung fu treningu z akcijsko zvezdo in silvestruje s čednim policistom. Pa bo kljub vsem dogodivščinam imela čas dokončati svoj projekt?

Naslovnica knjige
Foto: on LYNX, Založništvo in prevajanje, Matejka Križan s.p.,

Knjiga je napisana v lahko berljivem, zabavnem slogu, ki te potegne v zgodbo in nasmeji. Tatka je zelo zabavna glavna junakinja, s katero se zlahka poistovetimo. Njene prigode se na prvi pogled zdijo skoraj preveč dramatične, vendar jim lahko verjame čisto vsak, ki je že bil na Erasmus izmenjavi.

V zgodbi ne manjka ljubezenskih dram, vendar glavni fokus ni samo na ljubezni. V ospredju je predvsem Tatka, ki z bralci deli svojo izkušnjo življenja v tujem mestu. Spozna nove prijatelje, ljubezenske partnerje in na lastni koži izkusi tujo kulturo.

Knjigo priporočamo vsem ljubiteljem zabavnih in ljubezenskih romanov, predvsem študentom, ki razmišljajo ali so že bili na študijski izmenjavi. Morda se bodo v kakšni Tatkini prigodi prepoznali tudi sami.

Janja Kokol: Hongkong love express, 192 strani, založba Lynx.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekSe vidimo čez en teden v Portorožu na Zlatem bobnu!
Naslednji članekKje čutimo ljubezen?
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.