Jaka Tomc: 5 knjig, ki jih priporoča

Jaka Tomc priporoča 5 knjig
Jaka Tomc priporoča 5 knjig

Jaka Tomc, avtor devetih knjig, je v našem klasičnem kratkem intervjuju razkril, kaj mu pomenijo knjige in branje. Izvedel pa boš tudi, katerih 5 knjig priporoča v branje.

Njegova deveta knjiga, Stop igra, je nadgradnja in nadaljevanje Maničnega poeta. Z obema je v slovensko in svetovno literaturo posvetil luč na življenje z bipolarno motnjo. Leta 2020 nas je navdušil z znanstvenofantastičnim romanom Androidi čutijo v barvah, njegova 720 utripov srca pa je bila del letošnjega projekta Mesto bere. Vsi trije naslovi so prevedeni tudi v angleščino. V sklopu svoje Založbe Proksima je izdal tudi številne knjige, pri katerih bi izpostavili dela Tereze Vuk in Preizkus, prevod francoskega avtorja Sylvaina Neuvela.

Kaj vam pomenijo knjige in kaj vam pomeni branje?

Knjige in pisano besedo nasploh vidim kot enega od temeljev civilizacije. Že kot majhen otrok sem požiral stripe in otroške knjige in čeprav sem v času študija leposlovje zamenjal za študijsko gradivo, sem kasneje obudil strast do branja. Knjige niso pomembne le za razvoj možganov in splošno razgledanost, ampak tudi za prebuditev domišljije in kreativnosti. Lahko služijo kot beg pred svetom, ki nas obkroža, ali krepitev povezanosti z njim. Zapisane zgodbe imajo možnost, da postanejo brezmejne in neskončne, saj bodo nekatere od njih obstajale, dokler bo obstajalo človeštvo. In za to, poleg drugega, se je vredno boriti.

5 knjig, ki jih priporoča Jaka Tomc

  • Childhood’s End (Konec otroštva) – Arthur C. Clarke
  • 4MK Thriller (trilogija) – J. D. Barker
  • Sea of Rust – C. Robert Cargill
  • Take Them to the Stars (trilogija) – Sylvain Neuvel
  • Project Hail Mary – Andy Weir
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKaj moraš nujno videti na Grossmannu 2024?
Naslednji članekAli je vredno najeti tiskalnik?
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.