Kaj je Mladinska knjiga PLUS

Kup knjig, pred katerimi je tablica z besedilom
Foto: Perfecto_Capucine iz Pixabay

Ob poplavi različnih aplikacij za branje in poslušanje knjig morda še nisi opazil slovenske različice. Četudi nimaš težav z razumevanjem knjig v angleščini, nastopi težava, ko iščeš knjigo slovenskega avtorja. Kindle, Libby, Bookmate, ReadEra in podobne aplikacije takrat odpovejo. Zato so razvili aplikacijo Mladinska Knjiga Plus, ki ponuja zvočnice (zvočne knjige) in e-knjige priznanih slovenskih in tujih avtorjev v slovenskem jeziku.

Mladinska knjiga PLUS ponuja širok nabor branja

Aplikacija trenutno vsebuje preko 300 biografij, romanov, mladinskih romanov, kriminalk, zgodovinskih knjig, priročnikov in pravljic, vsak mesec pa naj bi dodatno širili nabor knjig. Pri branju e-knjig si sam lahko nastaviš velikost in vrsto pisave, pri poslušanju zvočnic pa si lahko prilagodiš hitrost predvajanja. Najbolj noro je, da pri nekaterih zvočnicah poslušaš kar avtorje, ki berejo lastno delo!

Odprta knjiga, na kateri so slušalke
Foto: 4system iz Pixabay

Vse vsebine so uporabnikom na voljo ves čas, zato si z njimi lahko popestriš pot na faks, kuhanje večerje ali rekreacijo. Lahko jih preneseš na napravo in do njih dostopaš tudi, kadar nimaš dostopa do interneta. Zanimive naslove si v aplikaciji shraniš na listo želja, da jih prebereš oziroma poslušaš kasneje.

Bralnik za e-knjige na leseni mizi, poleg je še skodelica in krožnik s piškoti
Foto: Perfecto_Capucine iz Pixabay

Naročnina na MKPlus

Aplikacijo lahko najdeš tako na  Apple App Store-u kot v Google Play trgovini. Po štirinajstdnevnem brezplačnem preskusnem obdobju znaša naročnina 7,99 evrov mesečno oziroma 79,90 evrov za letni paket. Pri tem lahko na eno naročnino povežeš do tri naprave. To pomeni, da lahko isto knjigo bereš oziroma poslušaš na telefonu, tablici in še eni napravi. Pomembno je le, da imaš vsaj verzijo 11.0 za iOS oziroma 8” za Android.

Boš najprej poslušal Kako izgoreti Aljoša Bagole ali prebral klasiko Mali princ v slovenščini?

VIRMladinska knjiga
Prejšnji članekNova ekipa v Formuli E
Naslednji članekSlasten praznični prigrizek, ki bo presenetil tvoje goste

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.