Knjiga je najlepše darilo: odlične knjige, ki jih lahko podariš ta božič

Prihaja čas božičnih obdarovanj in v navalu na trgovine smo včasih tako preobremenjeni z mislimi, kaj kupiti, da velikokrat pozabimo na eno najlepših daril – knjigo.

Svetlana Makarovič – Luciferka

Biografijo Svetlane Makarovič lahko podariš vsakemu navdušencu nad slovensko kulturno sceno ter tistemu, ki si želi spremeniti svet. Knjiga je že takoj po izidu dvignila veliko prahu, zato se jo definitivno splača prebrati.

Svetlana Makarovič Luciferka naslovnica

Sally Rooney – Pogovori s prijatelji

Zgodba o dveh študentkah, ki ju veže preteklost, ki vedno znova vre na dan in zbuja staro ljubezen. Knjiga za vsakega, ki obožuje uspešnice in ima rad romane o komplicirano preprosti ljubezni.Normal People sally rooney naslovnica

Sally Rooney – Normalni ljudje

Druga uspešnica pisateljice, ki je zavzela svet. Tudi v tej knjigi se prepletata zgodbi dveh intelektualcev, pisateljica pa se poglobi v njuna psihološka portreta in notranjost.

Adam Kay – Tole bo bolelo: skrivni dnevnik mladega zdravnika

Dnevnik govori o situaciji v javnem zdravstvu in vsakdanjem delu zdravnika, ki ga prepletajo žalostne zgodbe ter humorni obrati. Definitivno odlično darilo za vsakogar, ki študira medicino ali vedo o zdravstvu.

Tole bo bolelo naslovnica

Tadej Golob – Dolina rož

Nova kriminalka Tadeja Goloba je že prevzela javnost in je izvrstna, kot vse do sedaj. Knjiga prihodnjega leta, ki je definitivno ne smeš zamuditi. Primerno darilo za vsakega knjižnega molja, ki požira knjigo za knjigo in obožuje kriminalke.

Dolina rož naslovnica

Prejšnji članekNajmlajša premierka na svetu dviga prah: je enakopravnost žensk v politiki le iluzija?
Naslednji članekKako pozimi preprečiti cepljenje konic

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.