Knjiga meseca: To bo bolelo

Ta mesec beremo stvarno literaturo. Ampak ne tisto dolgočasno, ki je obvezna na fakulteti. To bo bolelo (ang. This is Going to Hurt) je dnevnik mladega zdravnika, ki je več let zapisoval smešne prigode iz bolnišnice. Knjiga je tako smešna, da se boš smejal na glas. In ja, napisal jo je dejanski zdravnik.

Naslovnica knjige
Knjigo lahko bereš tudi v slovenskem prevodu.

To bo bolelo je izšla že pred dvema letoma, ampak slovenski prevod smo dobili komaj zdaj. Naše založbe pač vse prevajajo z zamudo. Leta 2017 je ta knjiga postala svetovni fenomen in takojšnja uspešnica.

Ko jo začnemo brati, hitro ugotovimo, zakaj. Avtor je pisal o zanimivih prigodah in bolnikih. Pogosto se je iz njih norčeval in njegov sarkazem je briljanten. Srečal je najrazličnejše primere in pogosto so taki, da ne moremo verjeti, da se je to res zgodilo.

To zveni fascinantno.
To si misli tvoj zdravnik, ko mu razlagaš o svojih težavah.

Seveda so tudi žalostni primeri. Ne moreš biti zdravnik in pozdraviti vseh bolnikov. Ampak večina knjige je zelo zabavna, tudi tisti deli, ki so žalostni, so napisani na komičen način. Knjigo sem prebrala v dveh dneh in se ob njej nasmejala do solz.

Adam Kay je delal v porodniškem oddelku bolnišnice in tam videl res veliko čudnih stvari. Od čudaških predmetov, ki si jih ljudje vstavijo v različne telesne odprtine, do nenavadnih zahtev nosečnic. Ta knjiga je res čudovit primer, kako je stvarna literatura lahko zabavna.

Resno?
Preberi si, kaj vse ljudje radi vstavljajo vase.

Priporočamo jo prav vsem, saj je namenjena širšemu občinstvu. Zgrozil se boš, ko boš ugotovil, koliko dela imajo zdravniki. Sama jih zdaj cenim veliko bolj.

Urednica revije Študent

Prejšnji članekOd kavovca do popolne skodelice kave, 2. del
Naslednji članekKoga Patreon res podpira?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.