Knjižna uspešnica Joeja Abercombieja bo postala film

Prvi zakon Joeja Abercrombieja postaja film
Prvi zakon Joeja Abercrombieja postaja film Foto: on joeabercrombie

Trilogija Prvi zakon, ki jo je napisal Joe Abercrombie, v slovenščino pa imenitno prevedel Sergej Hvala, je med najbolj priljubljenimi in uspešnimi knjižnimi serijami. Zdaj se lahko oboževalci avtorja in knjižnega sveta veselijo, saj je potrjen film v svetu Prvega zakona.

Prvi zakon Joeja Abercombieja postaja film

Trilogijo Prvi zakon sestavljajo Klic orožja, Na vešalih in Odloči naj vojna. Abercrombie jih je izdal v letih 2006, 2007 in 2008. Od tistega trenutka spadajo med cenjene, pirljubljene in najboljše – karkoli pozitivnega se je v svetu knjig moč spomniti. Knjiga Best Served Cold, ki v slovenščini (še) nima prevoda, pa je bila izdana leta 2009. Gre za samostojno knjigo, ki spada v svet, vzpostavljen v trilogiji. Prav ta bo tista, ki bo upodobljena na filmskem platnu.

Joe Abercrombie, Best Served Cold
Joe Abercrombie, Best Served Cold Foto: on goodreads

Best Served Cold pripoveduje zgodbo o legendarni plačanki Monzi Murcatto in maščevalni poti, na katero se poda po izdaji, in, ki bo za večno spremenila deželo.

Knjigo Best Served Cold bo na platno prenesel Tim Miller

Režiser filma bo Tim Miller, ki ga poznamo po filmih Deadpool in Terminator: Temačna usoda. Ljubitelji serije Love, Death & Robots bodo prepoznali tudi njegove tri epizode – Ice Age, The Drowned Giant in Swarm. Miller je tudi trikratni prejemnik Emmyja, nominiranec za oskarja in nagrado DGA. V preteklosti je sodeloval pri veidoigrah Mass Effect 2, Star Wars: The Old Republic, Shadow the Hedgehog in Hellgate: London. Njegova zadnja naloga je bilo delo režiserja »reshootov« za prihajajoči Borderlands.

Studio, ki bo zadolžen za nastajanje filma, je Skydance. Producenti filma bodo David Ellison, Dana Goldberg, Don Granger, Aaron Ryder, Tim Miller in Joe Abercrombie, kot poroča Deadline. V glavni vlogi najemnice oziroma plačanke naj bi se pojavila Rebecca Ferguson (Dune, Misija Nemogoče). Kaj več o filmu še ni znanega, je pa svoje povedal prav avtor Joe Abercrombie.

Joe Abercrombie potrjuje novico, a svari pred navdušenjem

Vse skupaj je potrdil tudi Joe Abercrombie, ki je za film napisal tudi scenarij. Kot je pojasnil si želi skupaj z režiserjem Timom Millerjem že več kot desetletje spraviti svet Prvega zakona na filmsko platno v taki ali drugačni obliki. Svoje sledilce na Twitterju pa je opozoril, da naj ne bodo preveč navdušeni, saj gre lahko marsikaj narobe.

Joe Abercrombie na Twitterju
Joe Abercrombie na Twitterju Foto: joeabercrombie on twitter

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKakšne so koristi vsakodnevnega branja?
Naslednji članekKar polovica svetovnih jezer izgublja vodo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.