Knjižni klub Reese Witherspoon daje glas ženskam

Reese Witherspoon knjižni klub
Reese Witherspoon knjižni klub Foto: on shelit

Družbena omrežja so postala primarni vir za ugotavljanje popularnosti v zabavni industriji. To se vidi tudi v literarnem svetu, predvsem z vse bolj prisotno oznako #BookTok, ki izvira iz enega najbolj uporabljenih družabnih omrežij TikTok.

Zadnje čase je v vse več knjigarnah in knjižnicah moč zaslediti oddelke, ki so naslovljeni z oznako #BookTok, kjer lahko najdemo knjige, ki so trenutno popularne na prej omenjenem družabnem omrežju. Veliko zaslugo za dobra priporočila knjig pa gre tudi igralki Reese Witherspoon, ki že od leta 2017 vodi svoj knjižni klub, kjer vsak mesec priporoča novo knjigo.

Reese Witherspoon in njen knjižni klub

Reese najbolje poznamo po njeni vlogi v filmu Blondinka s Harvarda (originalno Legally Blonde). Zadnje čase pa je najpogosteje omenjena v povezavi s svojo produkcijsko hišo Hello Sunshine, v okviru katerega deluje tudi njen knjižni klub. Hello Sunshine glavni poudarek daje na ženske in njihov glas, prav zato imajo vse knjige, ki so predstavljene v knjižnem klubu, za protagonistko žensko.

Reese Witherspoon in njen knjižni klub
Reese Witherspoon in njen knjižni klub Foto: on imdb

Da naštejemo samo nekaj knjig, ki so po promociji s strani slavne igralke in njenega knjižnega kluba zaslovele:

Trenutno pa je knjiga meseca roman Anne Patchett z naslovom Tom Lake, ki govori o družini, ljubezni in odraščanju.

No, Reese Witherspoon pa sicer ni prva znana osebnost, ki se je podala v vode knjižnih klubov. Za pionirko teh zagotovo lahko štejemo vsem poznano Oprah Winfrey, ki podaja svojim sledilcem in oboževalcem knjižne predloge že vse od leta 1996.

Group of fashionable women standing together in a studio. Diverse women looking at the camera while standing against a studio background. Four female friends looking confident in a studio.
Foto: jacoblund iz iStock

Junior novinar

Prejšnji članek6 znakov, ki kažejo, da si pripravljen na veliko življenjsko spremembo
Naslednji članekOcena filma: Asteroid City

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.