Mojca Rudolf: 5 knjig, ki jih priporoča

Mojca Rudolf priporoča 5 knjig
Mojca Rudolf priporoča 5 knjig

Mojca Rudolf je pisateljica, ki je izdala že 22 knjig. V čakanju na tisto čudovito triindvajseto smo jo pocukali za rokav in postavili tisto vprašanje, ki lahko skriva marsikaj zanimivega. Kaj Mojci Rudolf pomeni branje in kaj ji pomenijo knjige? Seveda pa je morala že tradicionalno ponuditi tudi 5 knjig, ki jih priporoča v branje.

Nas sta v zadnjem času navdušili njeni knjigi Solze, ki jih ni in Nasmeh, ki molči. Oba naslova pa že nestrpno pričakujeta svoje nadaljevanje s knjigo Žalost, ki bledi, ki bo hkrati zaključek serije Temne skrivnosti Irske.

Kaj vam pomeni branje in kaj vam pomenijo knjige?

Zamislite si majhno deklico. Bere kjerkoli: ob mizi, v postelji, skrita v kopalnici. Oči si boš pokvarila, nehaj brati, sem poslušala v otroštvu. Ne vem, ali sem si jih res zaradi branja, a dejstvo je, da še danes preberem več kot 150 knjig na leto. Kot lahko preberete na moji spletni strani:

V knjigah so skrivnosti, ki čakajo, da jih odkrijete. V filmih ste samo opazovalec, v knjigah ste lahko vse. Lahko ste režiser, igralec, lučkar, scenarist, garderober. Scene postavljate v okolja, ki si jih sami zamislite. Imenom dodajate svoje obraze. Pisatelj vam da okvir, vse ostalo lahko storite sami, s svojo domišljijo, s svojim razmišljanjem.

V te besede trdno verjamem. Prav knjige so tiste, ki so naše prijateljice, včasih ponujajo sočutno pomoč ali pa ob njih odkrivamo nova znanja. Poznate tisto vražo: knjiga, ki ti v knjižnici ali knjigarni pade na tla, jo odnesi domov. V njej se skrivajo odgovori na vprašanja, ki vas težijo. Preverite; morda pa res drži?

Na njeni spletni strani Mojca Rudolf si preberi več o njej in njenem delu.

5 knjig, ki jih priporoča

  • Frank McCourt – Angelin Pepel
  • Elli H. Radinger – Modrost starih psov
  • Jaka Tomc – 720 Utripov srca
  • Zoran Hočevar – Šolen z brega
  • A.B. Kroos – BliZu
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNajdite revijo Študent na 15. Informativi, vseslovenskem sejmu izobraževanja in poklicev
Naslednji članekOdkrita gromozanska utrdba, ki je stara več kot 4 tisoč let
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.