Najboljše spletne strani za ugoden nakup knjig

V trenutnih časih več kot polovico stvari opravljamo preko spleta. Zakaj ne bi še kupovali knjig? Če potrebuješ točno določen naslov knjige ali učbenika in želiš knjigo dobiti nepoškodovano in po razumljivi ceni, se obrni na spletna mesta, ki prodajajo knjige (in ne, ne obstajata le Amazon in Ebay). V nadaljevanju članka lahko najdeš spletne knjigarne, ki nudijo nove in rabljene knjige po ugodnih cenah.

1. Book Depository

Na tem spletnem mestu najdeš vse in še več. Katerikoli naslov si zamisliš, tega dobiš. Problem je le, da prodajajo knjige le v angleškem jeziku. Poleg vsakodnevnih ugodnosti nudijo tudi brezplačno dostavo po celem svetu. Ponujajo nove knjige s trdimi ali mehkimi platnicami, zbirke in posebne izdaje knjig ter šolske učbenike in priročnike. Če iščeš poceni knjige v angleščini, je ta spletna knjižnica zate.

2. Awesome Books

Gre za britansko spletno knjižnico, ki ponuja rabljene in nove knjige. Knjige pošiljajo po celem svetu, vendar naročilo vsebuje doplačilo za poštnino. Poleg knjig ponujajo tudi CD-je, DVD-je in računalniške igre. Cene rabljenih knjig se gibljejo od 2 evra naprej, cene novih pa od 8 evrov naprej. Tako kot na Book Depositoryju so vsi izdelki v angleškem jeziku.

3. Bestseller

Gre za slovensko stran, ki uvaža knjige iz Anglije. Ponuja razne ugodnosti in brezplačno poštnino. Deluje po principu, da posameznik sam izbere angleško knjigarno, pri kateri bo knjigo kupil. Bestseller tako odkupi knjigo od knjigarne in jo dostavi v Slovenijo.

Edini minus te spletne knjigarne je, da v njej ne najdeš veliko ponudbe, saj prodajajo le najbolj prodajane tuje knjige. Slovenskih naslovov tukaj na žalost ne boš našel.

4. Emka

Emka je spletna knjižnica Mladinske knjige. Na njihovi strani boš našel širok nabor tujih in slovenskih naslovov – od otroških knjig, do fantazij, učbenikov in duhovnih knjig. Pred kratkim so izdali tudi nov ponatis Harry Potter knjig, ki bo predvidoma izšel 31. marca 2020.

5. Razne skupine na družbenih omrežjih

Če iščeš poceni rabljene knjige in ti je všeč ideja predaje knjig, se včlani v skupine na družbenih omrežjih, kot je Facebook. V skupinah lahko prodajaš, menjaš in kupuješ knjige.

Branje knjig

Prejšnji članekPametni domski paketnik – pilotni projekt študentskih domov Univerze v Mariboru
Naslednji članekTOP 5 last minute daril za materinski dan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.