Najboljše športne biografije, ki jih moraš prebrati

Basketball hoop, basketball scoring in the stadium
Foto: TuelekZa iz iStock

Življenje športnikov je lahko velikokrat zelo razburljivo. V nekaj primerih daje to razburljivost tista napetost na igrišču. V večini primerov pa športnikovo življenje naredi še bolj zanimivo dogajanje ob igrišču. Sestavili smo seznam najboljših športnih biografij, ki jih moraš prebrati, tudi če športa ne maraš.

Kobe Bryant (The Mamba Mentality)

Ob upokojitvi je želel Kobe svoje znanje in strast do košarke predstaviti ljudem. Nastala je knjiga o njegovi mentaliteti. Vpogled v njegovo kariero nam ponudi zanimiv zorni kot. Košarka Kobe Bryanta z očmi in možgani.

Muhammad Ali

Avtor Thomas Hauser v knjigi opiše neverjetno zgodbo najboljšega boksarja vseh časov. Epski dvoboji z Joe Frazierjem, državo in vero. Biografija je portret zvestega, radodarnega, borbenega, ljubečega in velikokrat narobe razumetega, Muhammada.

Valovi v duši (Soul Surfer) – Bethany Hamilton

Zgodba o 13 letni surferki, ki je med valovi na Havajih, zaradi morskega psa izgubila roko. Po operaciji je bilo njeno prvo vprašanje: Kdaj bom lahko spet surfala?

Enajst prstanov (Eleven rings) – Phil Jackson

Trener ekip Chicago Bulls in Los Angeles Lakers ima največ prstanov v zgodovini športa, kot trener. V biografiji Phil Jackson opiše svojo življenjsko pot. Od sina duhovnika, do statusa najboljšega trenerja vseh časov. Trenirati Michaela Jordana, Dennisa Rodmana, Kobe Bryanta in Shaquillea O’Neala.

Jaz sem Zlatan Ibrahimović

V sodelovanju z avtorjem uspešnic, Davidom Lagercrantzom, je Zlatan spisal svojo življenjsko zgodbo. Potomec staršev z balkana je svojo zgodbo začel v predmestju švedskega Malmöja. Po nekaj letih so sledili velikani nogometa, katerih del uspehov je bil prav Ibrahimović.

Open – Andre Agassi

Eden najboljših tenisačev vseh časov in ikona. Zgodba o uporniškem dečku, ki se je s trdim delom dokazal svetu. S svojim uporništvom je v svet tenisa prenesel novo ideologijo, ki obstaja še danes.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOBVESTILO: Univerza v Ljubljani ukinila vse oblike pedagoškega dela
Naslednji članekWHO: COVID-19 je razglašen za pandemijo

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.