Najboljši knjižni sejmi na svetu v letu 2023

books, book fair, fair
Foto: AhmadArdity iz Pixabay

Dogodek leta za vse avtorje, založnike, knjižničarje, bibliotekarje in navsezadnje tudi bralce je zagotovo knjižni sejem. Pri nas se vsakoletno odvija Slovenski knjižni sejem, na katerem se predstavljajo založbe in avtorji. V naši neposredni bližini pa vsako leto v oktobru poteka slavni Frankfurtski knjižni sejem, katerega slavnostna gostja bo letos tudi naša predraga Slovenija. V nadaljevanju si preberi še, kateri so ostali najbolj obiskani sejmi. Preden začneš brati članek, pa si pripravi svoj koledarček, saj zagotovo ne želiš zamuditi teh spektakularnih knjižnih dogodkov.

1Frankfurtski knjižni sejem

Frankfurt, Germany - October 12, 2014: public day for Frankfurt Book fair, visitors at the great place with reading tent in Frankfurt, Germany. The fair is open at the weekend for public.
Foto: Meinzahn iz iStock

Knjižni sejem se dogaja v osrčju Nemčije vsak oktober že od leta 1988. 5-dnevni sejem ima med svojimi sodobniki zagotovo največji mednarodni pomen in vpliv, saj ima bogato zgodovino in se na njem predstavi zelo veliko število založb iz držav vsega sveta. Kot že omenjeno bo letos častna gostja prav Slovenija, zato nikar ne smeš zamuditi tega dogodka. V koledar si zapiši naslednji termin: od 18. do 22. oktobra 2023.

2Guadalajara mednarodni knjižni sejem

Aerial View expo Guadalajara
Foto: Huds79 iz iStock

Srebrna medalja za najboljši knjižni sejem gre v Mehiko, kjer vsako leto na zadnjo soboto v novembru vrata odpre 9-dnevni sejem, ki je najpomembnejši kulturni dogodek za vse špansko govoreče države. Letošnje leto pa bo sejem še posebej pomemben tudi za nas, saj kot del Evropske unije sodelujemo kot častni gostje. Termin, ki si ga moraš zapisati se razteza od od 25. novembra do 3. decembra 2023.

3Abu Dhabi mednarodni knjižni sejem

Iconic Al Reem Island buildings, Gate Towers, The Arc, The Sun Tower and The Sky Tower, seen at sunset

Na našem bližnjem vzhodu pred nekaj mesec, med 22. in 28. majem 2023 potekal knjižni sejem v Abu Dhabiju, na katerem se je predstavilo kar 85 narodov. Častna gostja je bila Turčija, ki je predstavila svojo literaturo in kulinariko.

Ne pozabi na Slovenski knjižni sejem

Ker pa imaš ravno odprt koledar, pa si označi še termin slovenskega knjižnega sejma, ki bo potekal od 21. do 26. novembra 2023.

Tea Bobnar

Junior novinar

VIRGobookmart
Prejšnji članekSi Slovenci lahko privoščimo počitnice?
Naslednji članekSerija Poker Face je zabavna detektivka, ki se pokloni Columbu
Tea Bobnar

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.