On, kurba razširi erotiko na slovenske kraje

Borut Mustar je z erotičnim romanom On, kurba morda dokončno premostil ali uničil predsodek, ki ga imajo bralci do erotičnih romanov. Zgodba o Maksu, za katerega se zdi, da mu življenje uhaja iz rok. Iz dna ga reši skrivnostna Sara in Maks s svojo željo po boljšem življenju to izkoristi. Navajeni smo romanov v megalomanskih mestih, a kaj se zgodi, ko tako zgodbo preseliš na Gorenjsko in njene bisere? Dobiš še bolj osebnostno zgodbo, ki je bralcu še bolj poznana, ker se dogaja blizu doma. Tako in drugače.

On, kurba: Borut Mustar, založba Primus, 448 strani.

Erotični romani so nekaj, česar se moška publika sramuje in na to gleda zviška. Da o tem, da bi jo pa napisal moški avtor sploh ne govorimo. Ampak zakaj je tako? Tu nismo zato, da bomo odgovarjali na to vprašanje, ampak zato, da pohvalimo avtorja te knjige. Borut Mustar je napisal erotični roman za generacije vnaprej. Zgodba je res huda, liki so resnični in izpopolnjeni, erotika je seksi in vroča, konec pa ni toliko nepredvidljiv, kolikor nanj nismo navajeni.

Erotika in nepričakovan humor

Osebno mi gre pri branju erotičnih romanov na »živce« tisti občutek nerealnosti, ki po navadi z veliko mero obdaja prodajne hite. On, kurba pač ni tak roman, saj svojo tematiko in strahove najde v vsakdanjih težavah vsakdanjih ljudi. Mesta in kraji, ki jih Slovenci poznamo, dodajo zgodbi veliko in lahko stojijo kot svoj lik. A kaj bi bil kraj dogajanja, če ne bi bili liki napisani tako, kot se spodobi. Vsa čustva, ki jih ljudje imamo, so v knjigi opisana in predstavljena super. A nekaj je v tem romanu, česar ni veliko v drugih. In to je humor. Redke so knjige, ki me nasmejejo in pri tej sem se nasmehnil in nasmejal večkrat.

Kar se erotike tiče je pa pač erotika. Saj ne moremo ocenjevati samega seksa. No, lahko bi, ampak ne bomo. Kar vedno »peša« pri erotičnih romanih, je slovensko spolno izrazoslovje, ki jeziku ne omogoča, da bi tekel tako gladko, kot bi lahko. Vseeno pa je dogajanje vroče, napeto, seksi in kar je pri vsej tej stvari najpomembnejše, želiš si, da bi se ti vsaj v nekem pogledu to tudi zgodilo. Naslov je izzivalen in te ima, da boš knjigo kupil in provokativno kakovostna je vsebina, ki kupi tebe.

Borut Mustar: On, kurba
Borut Mustar: On, kurba

Recenzijo nam je omogočila založba Primus.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekO knjigah, branju in pisanju s Katjo Stojić
Naslednji članek10 pravil dobrega spanca

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.