Prihaja ponatis Harry Potter franšize!

Harry Potter tudi meni kot mnogim ljudem, ne pomeni le franšize knjig in filmom, ampak na neki način označuje moje otroštvo. Ko je Jakob J. Kenda pred 20 leti prevajal dela J. K. Rowling, se je hitro izkazalo, da to ne bo ena od tistih zgodb, ki bi šla hitro v pozabo. Zaradi (še vedno) velikega povpraševanja in priljubljenosti mladega čarovnika med slovenskimi bralci bo Mladinska knjiga izdala nov ponatis celotne zbirke v trdi vezavi.

Najbolj brana franšiza v zgodovini

Založba Mladinska knjiga je za Mariborinfo potrdila, da lahko nove knjige pričakujemo v prvih mesecih prihodnjega leta. Zaradi epidemije novega koronavirusa je o točnem datumu še težko govoriti. Skupna naklada v trdi vezavi bo zajemala 5300 knjig, ki pa se bo po posameznih naslovih razlikovala. Cene se bodo gibale med 24,99 in 37,99 evra na knjigo. Založba Mladinska knjiga je dodala, da se franšiza Harry Potter ponatiskuje v zbirki Žepnice. Zaradi velikega povpraševanja so se odločili, da vseh sedem knjig ponatisnejo tudi v trdi vezavi.

Harry Potter

Da je zgodba o mladem čarovniku Harryju Potterju, ki skupaj s prijatelji rešuje čarovniški svet pred Mrlakensteinom, najbolj brana franšiza, potrjujejo številke – od izdaje prvega romana Harry Potter in kamen modrosti, ki je izšel leta 1997, je bilo do leta 2018 prodanih več kot 500 milijonov izvodov knjig po celem svetu.

Ponatisi drugih knjižnih zbirk

Za Mariborinfo je Založba Mladinska knjiga dodala tudi, da v letu 2021 pričakujemo tudi druge priljubljene knjižne zbirke v slovenskem jeziku. Med njimi so ponatis prvih petih knjig zbirke Pet prijateljev ter ponatisa Gospodarja prstanov in Hobita.

Snape

VIRmariborinfo.com
Prejšnji članekKrvodajalske akcije v januarju 2021
Naslednji članekAstronomi ujeli misteriozni radijski signal iz Proxime Centauri

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.