Študent priporoča: najlepše slikanice založbe Morfem

Punčka bere knjigo na kavču, v naročju ima plišastega zajčka
Foto: Evgeniia Siiankovskaia iz iStock

Novo šolsko leto je za vogalom in kaj je bolj nostalgičnega od čudovitih slikanic, ki te popeljejo v brezskrbna otroška leta. Slikanice so nepozaben del otroštva, ki v otrocih vzbudijo ljubezen do branja. V njih pa lahko uživamo tudi odrasli, saj bolj cenimo trud, vložen v pisanje in ilustracije. Spodaj boš našel seznam najlepših slikanic, ki jih lahko najdeš pri založbi Morfem.

Palačinkožer

Priznani slovenski pisatelj Milan Dekleva je napisal očarljivo zgodbo o deklici Lili, ki z očkom peče palačinke. Kar naenkrat pa presenečeno ugotovita, da palačinke izginjajo! Strahec jima pove, da se dogaja nekaj nezemeljskega in vsi trije se strinjajo, da bo treba zavihati rokave in ugotoviti, kdo je nevidni tat.

Priporočamo za: otroke, starejše od 3 let, ki obožujejo palačinke in nadnaravne zgodbe. 🙂

Naslovnica knjige

Antične olimpijske igre

Ljubitelji zgodovine bodo navdušeni nad to čudovito slikanico. Olimpijske igre so ene najstarejših spektaklov na svetu in s pomočjo te prekrasne knjige boš odpotoval v staro Grčijo in spoznal legende o njihovem začetku in dogodkih, ki so napolnili Olimpijo med olimpijskim praznovanjem. V tej poučni slikanici boš našel zanimive podrobnosti in razburljiva dejstva.

Priporočamo za: radovedneže, ki jih zanimata zgodovina in šport. In tudi za odrasle, ki cenijo čudovite slikanice.

Naslovnica knjige

Pravi prijatelj

Ta prelepa slikanica se posveča izjemno pomembni tematiki – medvrstniškemu nasilju. To je žal zelo razširjeno, vendar v nobenem primeru ni sprejemljivo. Fizično in duševno trpinčenje se običajno dogaja prikrito, medtem ko odraslih ni. Najbolj pogosto je prisotno v šoli in na poti v ali iz nje. Ta slikanica poudarja, kako pomembno je prepoznati medvrstniško nasilje, se nanj odzvati in ga preprečiti.

Priporočamo za: čisto vse, otroke in odrasle, saj gre za izredno pomembno temo, o kateri se premalo govori.

Naslovnica knjige

Nikolika

Je bilo tudi tebe strah teme, ko si bil otrok? Pri premagovanju strahu bi ti lahko pomagala Nikolika. Slikanica govori o deklici, ki jo je strah teme. Mamica ji vsak večer bere najlepše zgodbe, a v njih živijo zlobne čarovnice in lačni volk. Zato Nikolika sanja, da bo kmalu prišel zaboj z lepimi pravljicami, ob katerih je ne bo nikoli več strah.

Priporočamo za: vse, ki jih je strah teme (tudi odrasle).

Naslovnica knjige

Madame Butterfly

Slovita zgodba o tragični ljubezni, ki se razvije med ameriškim častnikom Pinkertonom in lepo japonsko gejšo Čočo San. Zgodba poraja številna vprašanja: Zakaj je gejša tako očarana nad tujcem? Zakaj bi z njim lahko postala spoštovana in cenjena dama in kaj to sploh pomeni? Kaj se lahko razvije iz naključnega srečanja med ljudmi? Ta slikanica zahteva poglobljeno branje in temeljit pogovor.

Priporočamo za: vse, ki cenijo klasične zgodbe in čudovite ilustracije.

Naslovnica knjige

Čarodejke sveta

V tej prečudoviti knjigi je predstavljenih sedem čarodejk. Vsaka ponazarja skrivnostno zgodbo, ki bo deklice popeljala v čudovit svet čarobnih moči. Knjiga je ročno izdelana in okrašena s čudovitimi ilustracijami.

Priporočamo za: deklice, ki sanjarijo o vilah in čarovnicah. In starejše bralke, ki cenijo prelepe ilustracije in jih daje nostalgija.

Naslovnica knjige

Vse omenjene knjige najdeš pri založbi Morfemplus, ki ponuja več kot 500 različnih naslovov za različne starosti in okusov. Pokukaj na njihovo spletno stran in odkrij novo najljubšo knjigo!

Urednica revije Študent

Prejšnji članekNikon se bo na Kranj Foto Fest predstavil s predavanji, fotosprehodom z Arnejem Hodaličem in možnostjo testiranja najnovejše fotoopreme
Naslednji članekKako sprejeti gubice in z njimi uživati življenje?

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.