Študent priporoča: nove slikanice pri založbi Morfem

Oče s hčerko in sinom bere pred spanjem
Foto: evgenyatamanenko iz iStock

Bližajo se decembrski prazniki in čas obdarovanj. V veselem decembru je v zraku čarovnija in dolgi večeri so kot nalašč za branje odlične knjige. V nadaljevanju ti predstavljamo najnovejše slikanice, ki so jih izdali pri založbi Morfem, s katerimi boš razveselil najmlajše člane tvoje družine.

Snežkino božično darilo

Zajčica Snežka se rada druži s prijatelji, ker pa je na božični večer premrzlo za igro, ostane sama. Ko v snegu najde srebrni kovanec, hitro ugotovi, kako bo razveselila svoje prijatelje. Če iščeš božično darilo za bratranca, nečakinjo ali mlajšo sestrico, ne moreš zgrešiti s to božično pravljico.

Priporočamo za: otroke, ki obožujejo božične zgodbe. Če iščeš darilo, je to odlična izbira!

Naslovnica knjige s živalicami in sneženim možem
Foto: Morfemplus

Snežkina božična želja

Zajčica Snežka ima samo eno željo za božič. Želi si namreč prijatelja. Na poti k Božičku sreča živali, ki potrebujejo njeno pomoč. In ko jo na koncu poti Božiček pripelje domov, Snežka ugotovi, da je svojo največjo željo izpolnila kar sama.

Priporočamo za: vse otroke, ker je prijateljstvo neprecenljivo. 

Naslovnica knjige z zajčico, ki hodi po snegu, na nebu se pelje Božiček
Foto: Morfemplus

Sofija in baletni copatki

Ljubitelji baleta Hrestača bodo navdušeni nad to čudovito pravljico. Deklica Sofija zasliši čudovito glasbo, za katero ji babica prišepne, da gre za ples Sladkorne vile. Ko na podstrešju najde babičine baletne copatke, se Sofija odloči, da bo tudi sama postala baletna prvakinja. Knjiga je prejela posebno nagrado za kakovostno povezovanje umetnostnih zvrsti.

Priporočamo za: ljubitelje baleta Hrestač (namig: ob branju poslušaj slovito glasbo Čajkovskega).

Naslovnica knjige z balerino, ki vstopa na oder
Foto: Morfemplus

Tri zlata jabolka

Ta slikanica govori o legendi o sv. Nikolaju in o pomenu miklavževanja. Jezik je poetičen in na trenutke starinski, da se približa ljudskemu slovstvu. V ospredju je številka tri (tri hčere, tri zlata jabolka, trije različni poklici), na miklavževo pa se zgodi čudež, ki zgodbo pripelje do srečnega konca.

Priporočamo za: vse otroke, ki praznujejo Miklavža. Knjiga je odlično darilo!

Naslovnica knjige s tremi dekleti
Foto: Morfemplus

To je moje telo

Otroci težko zavrnejo neželene dotike in rečejo ne. Nujno je, da vsi otroci ozavestijo svoje telo in občutja ter postanejo samozavestni. Tako bodo lažje izrazili, kaj jim prija in kaj ne ter se naučili postaviti osebne meje. Knjiga ponuja izhodišča za pogovor in razmislek o tematiki prestopanja meja spolne nedotakljivosti. Prejela je odličje za otroško in mladinsko knjigo, ki ga podeljuje Združenje nemških zdravnic.

Priporočamo za: vsem otrokom in njihovim staršem ter starim staršem. To knjigo bi morali prebrati vsi.

Naslovnica knjige s mamico in otrokom na postelji
Foto: Morfemplus

Piki išče dom

Poštar Matjaž pred vrati najde psička Pikija. V zgodbi bodo otroci spoznali, da je kuža živo bitje, ki zahteva veliko skrbnosti in potrpljenja. Zanj je potrebno skrbeti in vzame nam veliko več časa, kot smo to pričakovali.

Priporočamo za: otroke, ki si želijo imeti psička.

Naslovnica knjige s poštarjem in kužkom
Foto: Morfemplus

Zmajska knjiga pravil!

Ljubitelji prelepih ilustracij in čarobnih živali bodo navdušeni nad to slikanico. Rubi je zelo prijazna zmajčica, ki upošteva vsa zmajska pravila: krade VSEM in z NIKOMER ne deli svojih zakladov. A kaj, ko so živali tega naveličane. Ko bi le lahko spremenile pravila …

Priporočamo za: ljubitelje fantazijskih zgodbic in otroke, ki težko delijo z drugimi.

Naslovnica knjige z zmajem v zakladnici
Foto: Morfemplus

Pridni medo Velika knjiga besed

Dvojezična kartonka je s svojimi zavihki in stotinami slik oblikovana tako, da spodbuja govor in gradi zaupanje v branje. Vsebuje več kot 500 slovenskih in 500 angleških zanimivih besed, deset podrobno ilustriranih prizorov in trideset zanimivih zavihkov.

Priporočamo za: vse otroke, saj s knjigo gradijo besedni zaklad in spoznavajo angleščino.

Naslovnica knjige z različnimi predmeti, kot so gugalnica, jadro, avtobus in žoga
Foto: Morfemplus

Vse omenjene knjige najdeš pri založbi Morfemplus, ki ponuja več kot 500 različnih naslovov za različne starosti in okusov. Pokukaj na njihovo spletno stran in odkrij novo najljubšo knjigo!

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekRaziskava o zdravju Huawei: Kako Evropejci skrbijo za zdravje srca?
Naslednji članekKakšne so prednosti vroče čokolade?
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.