Triki za lepše urejeno knjižno polico

Načinov, kako zložiti svoje knjige je ogromno. Ampak le nekaj je tistih, ki jih odobravajo vsi knjižni molji. Zate smo našli prav vse, ki bi ti lahko prišli prav. Pravi način zlaganja knjig ti ne bo pomagal le pri iskanju knjige, ampak bo polepšal tvojo sobo. Lahko tudi malo mešaš in imaš en mesec zložene tako, drugi teden pa drugače. Knjige so tvoje, izbira pa tudi.

Loči trde in mehke platnice

Loči knjige s trdimi platnicami in mehkimi platnicami. Videti bo zelo lepo, predvsem pa bo tvoja polica dobila veliko bolj aerodinamičen izgled.

Po barvi

Tu obstaja ogromno možnosti zlaganja knjig, ki pa te lahko privedejo do neželenih rezultatov. Lep primer tega so knjižne serije, ki niso barvno usklajene in če organizacija ni prava, lahko dobiš malo zmešnjavo.

Nenavaden način zlaganja

Ne boj se nalaganja knjig

Imeti knjige lepo v vrsti je stvar preteklosti. Tiste knjige, ki so ti najljubše ali pa jih še nisi prebral (razlogov je še več), lahko postaviš eno na drugo. Tak način zlaganja ti lahko pomaga pri zelo visokih policah.

Po žanru

Kriminalke na tem koncu, znanstvena fantastika na drugem, romanca na tretjem in tako naprej.

Ureditev po žanru

Po priljubljenosti

To je način za vse tiste, ki se radi pohvalijo s svojimi najljubšimi deli. V ospredju, da gostu in prijateljem takoj padejo v oči.

Po abecedi

Zelo urejeno. Tradicionalno, klasično, zelo knjižničarsko.

Po priljubljenosti

Po velikosti in širini

Knjige enake velikosti imej skupaj, da tvoja polica res pride do izraza. Vse bo ravno in lepo.

Po stanju knjige

Čeprav je to zelo nenavaden način za urejevanje svoje knjižne police, bi vsak lahko razmislil o njem. Ko je knjiga že vsaj toliko dotrajana, jo lahko prodaš naprej ali pa jo podariš. Razen, če ima sentimentalno vrednost. V tem primeru bolj pazi nanjo.

Radi imamo knjige

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekDružbeni problemi, ki pestijo moške
Naslednji članek5 Youtube kanalov za vadbo od doma

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.